Rana 630

Valg av ekkelodd til hummerfiske

Recommended Posts

Hei dere,

Noen som har anbefalinger til lodd for hummerfiske?

Fisket er begrenset til 5-30 meter og krever stor detaljrikdom særlig hva angår bunnforhold. Har kikket noe på HDS Carbon og Elite Ti fra Lowrance da jeg har god erfaring med denne leverandøren fra tidligere. Blir hekkmontering og videreføring av sonichub som allerede er installert med en eldre HDS 5. Takk på forhånd for gode innspill.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei.

Ja er et enkelt svar her. :)

På de dybdene fungerer downscan fint til å se bunnforhold/ bunnkomposisjon, med vanlig 2D-ekkolodd som tillegg for presis dybde. For akkurat hummerfiske er 50/200/455/800-HDI en glimrende ekkoloddgiver siden den nettopp har downscan og "passe" konevinkel på 2D til både hummer og dypere fiske. Den giveren fungerer fint til begge ekkoloddene du ser på.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for raskt svar Erik!

Da er giveren bankers forstår jeg. Hva tenker du eventuelt er oppsiden av HDS Carbon  i denne komboen? Er en del dyrere enn Elite Ti etter hva jeg ser... Noe man kan få ekstra glede av på HDS ved hummerfiske? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beklager, der gikk det litt fort... Hvis du fortsatt vil kjøre Sonichub på plotteren må du ha HDS. Elite Ti støtter ikke det leketøyet. Du kan selvfølgelig beholde din gamle HDS til den bruken og velge Elite Ti uansett siden du unektelig kan gå opp en størrelse eller to på Elite Ti for prishoppet til HDS Carbon. 

Med den giveren og bruken vi snakker om her, har jeg ellers litt problemer med å forsvare prishoppet mellom Elite Ti og HDS Carbon. Carbon har unektelig bedre skjerm og fult oppsett med knapper pluss touch. Men du kan kjøpe en 9" Elite Ti for prisen av en 7" HDS Carbon og "size does mather" i denne sammenhengen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simrad GO XSE modellene er veldig like Elite Ti. Har ren touch betjening, disse modellen kan bruke SonicHub. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for veldig gode innspill. Tenker å kjøre kart på den gode gamle HDS, har 10 års waypoints med hummerrøyser der så den klarer jeg ikke kvitte meg med:) Da blir det Elite 9 Ti! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...