omikk Posted April 28, 2019 Report Share Posted April 28, 2019 Hei, har lagert klippfisk andre gang. Alt greit... Men nå har jeg cca 12stk som er ferdig tørket og ligger i en kar i kjelleren...Kjerring maser at det lukter osv. På hvilken måte er det best å bearbeide kllipfisken videre? Har tenkt å lagre den i kjøleskapet men hele fisken er litt upraktisk... Kan vakuumpakke de ,men da må det være litt mindre biter....uten sin,finner,halle...men. fortsatt hele fisken? Finnes det en god idee på dette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannonbang Posted April 28, 2019 Report Share Posted April 28, 2019 (edited) Hei Klippfisk holder seg best om du lagrer den tørt og luftig. Vakumpakking e.l. er ikke nødvendig. En mye brukt mrtode er å henge den opp på en vegg, gjerne utvendig oppunder takskjegget så det ikke kommer fukt på den, Kjøleskap er ikke nødvendig, klippfisk er 100 prosent holdbar som den er, Den lukter heller ikke mye hvis den hengeer utendørs Hyggelig å se at det finnes noen som tar vare på være gamle tradisjoner, klippfisk er nydelig mat etter min mening Edited April 28, 2019 by cannonbang Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omikk Posted April 30, 2019 Author Report Share Posted April 30, 2019 OK. Takk for svar. Men det går ikke noko små insekter inni i fisken hvis jeg henger på et kryploft for eksempel?... Bare tenker at stigende og senkende temperatur, fuktighet i lufta osv er ikke bra for konservert fisk?... Tror også at klippfisk er spennende på middagsbordet.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piscator Posted April 30, 2019 Report Share Posted April 30, 2019 klippfisk er en delikatesse. Bør henges tørt, luftig og kjølig. Så et loft er ikke nødvendigvis et godt sted om sommeren, med variable temperaturer. For å unngå insekter kan man henge fisken inne i et linklede, akkurat som man gjør med spekeskinke. Klippfisk kan også oppbevares i fryser. Selv om saltet gjør at fisken ikke akkurat fryser, gjør den lave temperaturen og det tørre miljøet i en fryser at fisken holder seg bra. I kjøleskap er fuktighet et problem. Da bør ikke fisken ligge for lenge, men den holder seg en stund. Tykke ryggfileter (loins) gir den fineste klippfisken. Den skal lukte friskt (ikke harskt), og snittflater i fiskekjøttet bør ha en perlemoraktig glans. To av mine absolutte favoritter er bacalao og gratinert klippfisk. I en bacalaogryte kan man jo hive oppi nesten alt mulig av go'saker; poteter og løk naturligvis, men også paprika, oliven, tomater, hvitløk... og den bør piffes opp med cayenne-pepper eller fersk chili...! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omikk Posted May 1, 2019 Author Report Share Posted May 1, 2019 OK. Dvs at det beste blir å dele den opp a lagre i fryseskapet... Stekte loins til de er gulne i god oliven olje med ertepuree med meieri smør og potet....topp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Lopez Posted May 2, 2019 Report Share Posted May 2, 2019 (edited) Den 28.4.2019 at 21.07, cannonbang skrev: Hei Klippfisk holder seg best om du lagrer den tørt og luftig. Vakumpakking e.l. er ikke nødvendig. En mye brukt mrtode er å henge den opp på en vegg, gjerne utvendig oppunder takskjegget så det ikke kommer fukt på den, Kjøleskap er ikke nødvendig, klippfisk er 100 prosent holdbar som den er, Den lukter heller ikke mye hvis den hengeer utendørs Hyggelig å se at det finnes noen som tar vare på være gamle tradisjoner, klippfisk er nydelig mat etter min mening Gamle tradisjoner innført i Norge av mine tidligere forfedre fra Iberia... Herlig råvare , men jeg liker selv best boknafisk. Elsker også rakørret av ekte fjellaure , ikke oppdretts regnbue som selges på markedet. https://no.wikipedia.org/wiki/Klippfisk https://www.norgeshistorie.no/bygging-av-stat-og-nasjon/artikler/1438_fiskeeksporten.html Edited May 2, 2019 by Martin Lopez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piscator Posted May 22, 2019 Report Share Posted May 22, 2019 så på Kystmat på TV2 i går kveld, der Trond Moi lagde en ny variant av Bacalao; han stekte den utvannede klippfisken i panne sammen med masse gode råvarer; oliven, løk, chili... og med revet parmesan over. Så veldig godt ut, og skal prøves ved nærmeste passende anledning. https://www.tv2.no/underholdning/10568356/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.