Jump to content
Fiskersiden

Gjennomgående svinger med CHIRP til Ti2


KJE85
 Share

Recommended Posts

Skal montere trim flaps bå båten, og må da flytte hekkgiver. Tenkte da på muligheten for å bytte til en gjennomgående giver om det finnes et greit og ikke alt for dyrt alternativ til til 50/200 HDI svingeren fra simrad/lowrance. Om man beholder CHIRP og fortsatt har en bra eller bedre dybde dekning er det et stort pluss.

Prøvd å finne litt info selv, men går meg fort bort i informasjons jungelen.

Brukes hovedsakelig til hav og fjordfiske (dype vestlandsfjorder) etter både bunn og pelagisk, samt til krepsefiske. 

Må fungere med Lowrence Ti2.

 

Hvilke alternativer finnes?.

Link to comment
Share on other sites

Det typiske svaret er B/SS175 fra Airmar, alternativt B/SS75. Men 50/200-HDI finnes som gjennomgående. (Produsert av Airmar, «Available in three different angles (depending on angle of the hull) 000-13905-001/ 000-13907-001/ 000-13906-001»)

Edited by erik
Link to comment
Share on other sites

Vanligvis ja, men montering har mye å si. Bronsehuset til en gjennomgående giver er i seg selv bedre enn plasthuset til en aktermontert giver og ofte vil det å få giveren inn under skroget og litt bort fra akterspeilet innebære mindre turbulens og dermed bedre bilder. Men en perfekt montert aktergiver slår en dårlig montert gjennomgående, så fasit her er ikke absolutt.

Link to comment
Share on other sites

B175 er jo definitivt noe å sikle etter. Men det koster å være kar.

Er det riktig at 175 og 75 bare støtter et frekvensområde slik at man må velge mellom L/M/H.  Ikke mulighet for flere frekvensområdet i samme svinger?.

Vil en 75L fungere greit på grunt vann?.

Vil en 75 og en Ti2 utnytte hverandre optimalt? Ser 75en er oppgitt til 300w og Ti2 har max utgangseffekt på 500w. Har dette mye å si?.

Litt skeptisk til ny 50/200 HDI også. Men dette er nok mest fordi den jeg har som hekkmontert har en defekt på 50KHz. Den gir for mye støy til å være brukbar på 50KHz og på lav CHIRP. Har derfor aldri fått testet hvordan den fungerer på dypt vann. På høy chirp har jeg derimot vært fornøyd. Den holder bunn til 150-200meter alt etter forholdene, og ser større fisk ned mot 100 meter. Fungerer veldig bra ned til 70.

Så mulig 50/200 hdi er fungerer bra om 50KHz elementet fungerer. 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

B75L er 300W ja, mens M og H er 600. (175 er 1000W for alle tre frekvensbånd). Ja, dette er ekkoloddgivere med ett element og dermed ett frekvensbånd. 265-serien har to elementer og to frekvensbånd men er ikke kompatible med Ti2.

Om de utnytter hverandre optimalt er et definisjonsspørsmål. :) Dette med effekt er først og fremst et poeng på skikkelig dypt vann, og delvis et poeng under kjipe forhold. En B150 på 300W klarer fint å detektere fisk ned til 100 meters dyp så lenge forholdene er nogen lunde OK. Følsomheten til disse ekkoloddgiverne er bedre enn feks 50/200-HDI så selv om effekten er lavere så ender du uansett med å se mer fisk fordi de fanger opp svakere ekko. HDS har høyere effekt enn Ti2 men også bedre signalbehandling så en HDS er naturligvis det optimale, men som du sier koster det deretter også. En Ti2 blir uansett bedre med en av disse giverne.

75L fungerer meget bra på grunt vann. I mine øyne er det egentlig der den er best pga ganske stor konevinkel.

Edited by erik
Link to comment
Share on other sites

Har aldri hørt om noen som har B75L, tror jeg har vært borti en som hadde B765 som har både elementene fra B75H og B75M, men han hadde ikke brukt low elementet. Kan dermed ikke si noe om hvordan det fungerer, kjøp B75M hvis du ønsker en svinger med lignenede egenskaper. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.