All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Dette høres utrolig ut. sikker på at vekta var i orden? 98cm er vel normalt sett max 7,5 kg rett før gyting
 3. Nettopp. 27 fiskere hadde testet 19 spinnere på like vilkår gjennom en sommersesong (mai-sept.) med resultater: 1. Antall ørreter på land 2. Antall sikre napp. Spinnerne hadde bl.a. ulike farger og vekter. Helt optimal får man jo aldri en slik test til å bli. Selv legger jeg mye vekt på krokkvaliteten. En gjenganger blandt de med godt resultat var Vibrax Hot Pepper Så får man mene hva man vil om hvor verdifull en slik test er - poenget mitt var at en billigspinner tok mest.
 4. Flott teaser! Frister virkelig å prøve seg på Norges løve, ikke minst før vi har klart å herpe hele arten. Regner med det er en del å lære om laksefiske, men det er jo halve moroa!
 5. 15. desember – Luke 1 Fisking er selvfølgelig ingen unnskyldning for å forsømme julen. Det skal bakes, pyntes og gaver skal kjøpes inn (ikke minst skal fiskeutstyrgaveønsker diskret formidles). Juleverksted er en årlig tradisjon hos oss, men når datter 1 jobber overtid og datter 2 er travelt opptatt med å skate, lære seg kebabnorsk og generelt være kul – sorry, chill, blir det opp til mor å sørge for julepynten. Juleverkstedet gikk av stabelen med velklingende Wagner, gløgg med en klunk Ardbeg (ingen vinnende kombinasjon) og ovnen på full guffe mens vinden ulte lystig utenfor. Resultatet ble bærre lækkert, men det var kanskje ikke så lurt å henge opp pynten når jeg hadde planer om å – eh – låne den litt før jul. Note to self: husk å lage knuter mellom perlene neste gang. Hvilken knute anbefales, tro?
 6. Herr TT, jeg har usedvanlig mye ledig tid akkurat nå ettersom jeg er sykemeldt, derfor kommer jeg meg oftere ut på tur enn jeg ellers ville hatt anledning til. Og har tid til å skrive litt. Stor forståelse for at andre er i en annen situasjon. Siden de fleste jobber, blir det mange soloturer, men noen ganger får jeg selskap av Nico, Nikolaus og Niklas. Problemet er at de har en tendens til å stikke av i løpet av dagen. Mulig jeg bør bytte deodorant. PS. Har du forsøkt å klappe en knurr på skulderen? Ikke noe jeg anbefaler til hverdags ...
 7. Det er helt i orden, selvsagt! Jeg har uansett ikke tenkt å legge listen så høyt, så litt småskribling hver dag skal jeg klare. :-)
 8. Den har jeg faktisk akkurat lånt på biblioteket. Kjekt å høre at det er nyttige tips i den. :-)
 9. Fru Knurr, du skal ha for innsatsen! Problemet mitt er at jeg pokker ikke kommer meg ut på tur for tiden, og da er det jo fint lite å skrive om .... Men jeg skal se om jeg får rotet fram noe gammelt, som klapp på knurr-skulderen.
 10. Framifrå tiltak! Jeg kan dessverre ikke bidra i år, skylder på tidsklemma.
 11. erik

  Ekkolodd

  Bare hyggelig. Så vidt jeg vet er ikke HST-DFSBL tilgjengelig med xSonic-pluggen så du må ha adapter ja.
 12. har eldre utgave av denne boka..kjøpte med noen sportsfikeblad... Ikke verst...mange gode tips...så kanskje hjelper det også. https://www.haugenbok.no/Generell-litteratur/Fritid/Fiskeveiboka/I9788242959645
 13. Den store, sølvblanke, muskuløse laksen vekker både følelser og debatt. 2019 er det internasjonale villaksåret, derfor har vi laget en kort film som oppsummerer det vi syns er det mest imponerende med fiskenes konge. Norsk institutt for naturforskning (NINA): Video: Villaks - fiskenes konge Link: https://www.youtube.com/watch?v=Dfe3k5EC5XA Dagens jungelord: Villaks er viktig for Norge! Link: https://www.facebook.com/reddvillaksen.no/videos/531287027364563/
 14. Last week
 15. I run a fishing charter and guide company in Voss. I do trips on Hardangerfjord out of Granvin and Ulvik but can also do other areas of Hardangerfjord. I can help with some local area advice. Have a look at Voss Fishing on Facebook and send me a message if you have any questions.
 16. TT

  Ekkolodd

  Takk for grundig svar! Jeg har HDI versjonen på hyttebåten, men har til dags dato bare brukt 2D funksjonen, så da er det rundt en tusing eller så å spare på HST versjonen. Dog har jeg til nå bare funnet den med blå plugg. Og adapterkabelen er jo ikke helt gratis den heller, så det må tas med i regnskapet. Når jeg skrev 50 Hz tenkte jeg for øvrig ikke først og fremst på frekvens, men modellbetegnelse. Ting går tidvis litt i surr fremdeles ....
 17. erik

  Ekkolodd

  Om elementet i 50/200-HDI og HST-DFSBL er 100% identisk vet jeg ikke, men de presterer uansett så likt at forskjellen i så tilfelle blir mest akademisk. Ja, begge kan chirpes som lav og høy. HST-DFSBL og P66 er litt forskjellige, konevinkelen er forskjellen rent praktisk. Jeg foretrekker uansett HST-DFSBL mot Lowrance/ Simrad da jeg synes den gir bedre bilder enn P66 på disse. (Ellers er P66 min «malgiver», den har jeg hatt på alle båter jeg har eid de siste 20-ish årene og bruker den som referanse mot andre givere og alle ekkoloddmerker.) Du vil fort finne ut at det er 200kHz (eventuelt høy chirp) du vil bruke på dypere vann uansett hvilken av disse ekkoloddgiverne du ender på. Årsaken er konevinkelen. 35 grader for 50kHz på HST-WSBL og 44 for P66, er noe man bruker på grunt vann (0-40) ved leting etter pelagisk fisk. Skal man se etter fisk tettere på bunnen blir disse konene for store nesten uansett dybde. HST-WSBL er både kraftigere og mer følsom enn feks TotalScan, så på dypere vann får du bedre resultater også på 200kHz. Et eller annet sted i blogg-historikken vår ligger det feks litt skjermbilder av vertikalfiske etter sei på drøye 100 meters dyp, med HST-DFSBL. Det går fint å se både jiggen og seien i 2-5 kilosklassen.
 18. Min erfaring er kopperblad med røde prikker i lavere liggende vann, sølv med røde prikker i høyere vann. Om det er Mepps ABU eller Sølvkroken tror jeg ikke betyr så mye. Mest brukt Sølvkroken sine som vel er identiske til de som Panter Martin hadde navnet sitt på før her. Selv med frakt og moms er det en helt annen verden om en bestiller fra Sverige og Danmark.
 19. (Er dette rette sted å legge den? Admin får flytte om det er feil) 14. desember – Luke 0 (preluke) Godtfolk! Jeg har kost meg veldig med julekalenderne dere har hatt tidligere år, og det har irritert meg litt at vi ikke har klart å dra i gang en i år. Så nå hopper jeg elegant inn langt uti desember og lager en 10 dagers nedtelling til jul. Jeg kan heller angre i morgen. Dette er ingen konkurranse, eventuelle bidragsytere får sin belønning i himmelen eller av julenissen. Dagens agn: I dette julemeitangeliet vil dere bl.a. få svar på Det store spørsmålet ALLE lurer på (nei, det er ikke – som man skulle tro – meningen med livet, universet og alt mulig, der er svaret selvsagt 42 havmus. Duh.) Dagens moralpreken: Jul er ikke bare fest og moro, vet dere, og dessuten er fest og moro bare for småpiker, det sa tante Sofie. Litt moral må til. Mange spør hvordan man skal få liv i Fiskersiden igjen, og det åpenbare svaret er naturligvis at folk må bli flinkere til å legge inn stoff. Det egentlige svaret er at folk må bli flinkere til å gi respons på det som blir skrevet. Nå skal ikke jeg klage, jeg har i forhold til mange andre fått ganske bra respons på innleggene mine, men det er ikke til å komme fra at folk fort mister gnisten når kanskje 1-5 promille eller færre gir et hint om at de har lest og satt pris på det som er skrevet. Det er så utrolig lite som skal til! Hvor mange sekunder tar det å skrive “kult innlegg!”, “bra skrevet” eller i det minste trykke en kjedelig like? Du kan selvfølgelig skrive en litt mer utdypende respons som “Lady Knurr, hvis du bare hadde evnet å fatte deg i korthet og kuttet alt pisspreiket og de utrolige mengdene av overflødige ord, så hadde jeg kanskje kommet meg gjennom hele innlegget og ned til kommentarfeltet.” Men det ville ærlig talt være mye kjappere å skrive “Lady Knurr, du skriver som den gudinnen du åpenbart er.” Men det er ditt valg, jeg legger meg ikke oppi det. Dagens oppfordring: Det er flere andre som har lagt ut rapporter, spørsmål og diskusjoner i høst, gå inn og les og legg igjen en hilsen, så kommer julenissen til deg også i år. Hvem vet hva han bringer av fiskeutstyr! Dagens tips: Byr dere litt på dere selv og bidrar med stoff, øker det sjansen betraktelig for å få svar på spørsmål. Det vil jeg si jeg er et levende bevis på (takk for hjelp!) Gi og ta hele veien. Dagens invitasjon: Julekalenderen er ikke skrevet ennå, så har du lyst til å bidra med en luke eller to, er det bare å legge igjen et pip i kommentarfeltet. 23. og 24. desember er mine. Fordi jeg er sjefen. Innholdet må ikke være spesielt julerelatert, men at det i det minste vagt kan knyttes til fiskeinteressen er jo en fordel. Kom igjen da, folkens!
 20. J.P

  Autopilot til QS 640 ht

  DA er det på tide med en oppdatering,,, Motoren er fiksa, tre av fire coil var gåen så bytta de om no virke den igjen som den skal,,, og da var det å teste autopiloten,, Og proriteringsliten for nye troller ble rokert om,,, Pri en er autopilot, så kartplotter/ekkolodd Utrolig hjelpsomt og praktisk hjelpemiddel. Båten går nå forholdsvis stødig i riktig retting no, litt sikksakk gange når en beveger seg sideveis i båten men utslagene er så små det har ingen virkning. Sidebølger er ingen utfordring eller hekkbølge,,, den justere seg fort inn. Det som æ har funnet ut er vis det blåser endel og en har litt vindfang i båten, da kan kreftene fra vind overgå kreftene fra motor (les trollingfart) Da kan en dreie utavkurs og ta en 360 graders sving for å komme tilbake til kursen og det er måten å få til verdens største floke.. Men det går alarm, så slå av, styre manuelt, så øke kreftene i motor, Øke farten, legg om kursen litt og trykke auto igjen. Så veldig fornøyd og anbefale virkelig ett slikt hjelpemiddel.. Nå er det å finne ut hvordan en får kobla GPS inn i den så den kan kjøre mønster også.
 21. Så lenge de redegjør for «metoden» i testen, så er det vel greit nok. Da kan man vurdere resultatene ut ifra det.
 22. TT

  Ekkolodd

  Er det samme 2D element som sitter i HST-DFSBL som i hybridsvingeren HDI 50/200 osv? Og får man Chirp med førstnevnte? Og hva er forholdet mellom HST osv og P66? Mange spm her .... Jeg har en totalscangiver på jolla (fordi den fulgte med ekkoloddet ....), men kunne tenke meg 50 Hz for å se litt dypere. Jolla brukes mest på fjorden.
 23. Miljødirektoratet anbefaler lukkede oppdrettsanlegg og merking av oppdrettslaks i sitt nye forslag til handlingsplan for ville bestander av atlantisk laks. Norske Lakseelver: Handling for laksen - Ministeren må lytte til eget fagdirektorat Link: https://lakseelver.no/nb/news-2019/ministeren-ma-lytte-til-eget-fagdirektorat
 24. For det første så kommer hvor stiv stangen bør være an på hvordan du kaster, og hvor lang den bør være kommer an på hvor god plass det er bak deg der du vil kaste. Vanligvis vil du trenge stenger av forskjellig lengde og stivhet, alt etter forholdene - selv om kastevekten er den samme. For "lang-kasting" med 60-80 gram så bør stanga være minst 12", og klassifisert for minst 120 gram max, men som sagt så vil forholdene ofte begrense hva som er mulig. Kortere stenger (for andre forhold) kan ha en lavere max kastevekt. Klassifiseringen til fabrikantene er dessuten i beste fall veiledende, oftere er de villedende (som regel for høye). All min erfaring handler om multiplikator, men akkurat dette bør ikke være veldig annerledes med haspel (bortsett ifra at du trenger å "pansre" pekefingeren)?
 25. Hva "testet" de egentlig? Såkalte "tester" i slike blader er som regel beheftet med vesentlige feil, mangler og unnlatelser. Nivået i det aktuelle bladet er generelt omtrent det samme sørgelig lave som for journalistikk generelt - men jeg kjenner ikke til denne "testen", så jeg kan ikke kommentere den konkret.
 26. Forholdene dikterer i stor grad hva som er mest egnet - det finnes ingenting som er "best" under alle forhold. Den gangen jeg ofte brukte spinnere så var Mepps Aglia favoritten når det gikk an - men for lengre kast så ble det ofte Droppen, Reflex og etter hvert Panther Martin. Det er imidlertid LENGE siden jeg har brukt spinnere i noen særlig grad (tidlig på 1980-tallet).
 27. Senetvinn blir det uansett med åpen haspel, om ikke bremsen er så hardt strammet at fisken aldri drar ut sene (eller du aldri sveiver uten å få inn sene). Slik sett er alle åpne haspelsneller som jeg vet om "drittsneller". Alle spinnere har ikke nødvendigvis samme "intuitive" rotasjonsretning, så dersom spinneren faktisk er problemet så kan det muligens hjelpe å bytte spinner ganske ofte (uansett en god ide om fisken ikke biter)?
 1. Load more activity