Gå til innhold
Fiskersiden

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Siste time
  2. Jimmie Hendrix på trekkspill, enkelt - men det er ingenting annet som høres sånn ut...
  3. Today
  4. Gjør mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg, jeg tror sannelig ikke det går ann å samle mer livsvisdom i en og samme setning...
  5. Jeg vil herved gjerne invitere noen som har Israelsk eller Jødisk bakgrunn til å utdype denne diskusjonen, og å fortelle akkurat hvorfor Israel tillater internasjonalt ulovlige bosettinger på Palestinsk territorie som de har gjort siden 1948. Og hvorfor de har okkupert Palestinske områder og har systematisk undertrykket palestinere både innenfor og utenfor Israels territorie, siden 1948. Jeg venter spent og gleder meg til denne forklaringen som helt sikkert bare er en misfårståelse, og som kanskje har en forståelig begrunnelse - selv om jeg ikke kan se den. Hjelp meg å se deg Israel, som Jesus ville ha sagt det.
  6. Så hva er egentlig "Antisemittisme", er det hat imot folkegruppen "Jøder" - så er svaret er ja. Men, er det kritikk imot generell undertrykkelse og eventuelt massemord - så er svaret er nei.
  7. Enhver kritikk imot Israels politikk er i dag definert som "Antisemittisme" av Israel. Antisemetisme, Store Norske leksikon: https://snl.no/Den_moderne_antisemittismen Men er det egentlig reelt i forhold til "rett og galt" i hvårt sammfunn i dag ? I forhold til internasjonal lov og rett, og i forhold til menneskerettighetene ?
  8. Flotte bilder, fikk den leve eller spiste du den ?
  9. Brosme og lange da gjør jeg regning med, den mest hardføre fisken og den eneste jeg får av bunnfisk her i fjorden. Du kan fint strekke det opp til 300 meter og få akkurat den samme fisken. Storste Brosmene og Langene jeg har fått er på dypere vann (160m+), men der er det lengre imellom dem. 90-180 meter ville jeg ha sagt...
  10. Ja jeg er ikke kjent med Selbusjøen i sørTrøndelag, men jeg tenker at du kansje har litt for store forventninger. Kanskje på grunn av skryte historier... Ja alle vet at "noen" tok en Lange på "30kg og 2 meter lang" fra bygga rett nedi her, men når det var og hvem det var er det ingen som vet. Jeg fisker ganske mye her i en fjord på det bortgjemte vestland, og hvis jeg får en Brosme eller Lange på oppunder 3 kilo så er det rekorden og helt eksepsjonelt. Ofte får jeg fisk på oppunder kiloet, men hvis den er "stor" så nærmer den seg to kilo, hurra ! og pillehytt til kvelds da... Men veldig mye av det jeg får er mellom 0,5-1kg, jeg fisker for mat på bordet så det er helt greit for meg.
  11. Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF) Varsler flere kontroller og strengere straff mot ulovlig laksefiske Politiet vil sammen med kontrolletatene Statens naturoppsyn, Kystvakten og Fiskeridirektoratet øke kontrollvirksomheten mot ulovlig laksefiske. Link: https://jaktogfiske.njff.no/forvaltning-laks/varsler-flere-kontroller-og-strengere-straff-mot-ulovlig-laksefiske/253066 PS: Mistanke om ulovlig fiske etter anadrome laksefisk i sjø skal rapporteres inn i via Miljødirektoratets tips og varslingsportal.
  12. Yesterday
  13. Hvordan går det på Selbusjøen ? Synd det generelt er så lite trolling/dorgerelatert på norske forum, jeg driver i saltvann å ser jo att jeg tar større fisk enn de som fisker vanlig, folk blir stadig overrasket over det vi kommer inn med så det må jo ha noe for seg.
  14. Nesten 1år gammel tråd, bekrefter dette det jeg synes å har sett, ingen som bedriver dorging i yttre Trheimsleia ?? Jeg har 1000vis av timer men har enda ikke møtt på noen som har dorgebåt i området, faktisk knapt noen som dorger overhodet, det er merkelig, er jo innsigsåren for fkere 10000talls laks, + kveite.
  15. Har brukt Lowrance de siste 10-12årene å var fornøyd med de, så kjøpte jeg en mindre båt (Pioner 17 Multi) til linefiske, de som leverte båten forhandlet Garmin så det ble da en Garmin 72cv, det tok ikke lang tid før trollingbåten også fikk Garmin, da 92sv med GT41-TM svinger, så kan lønne seg å prøve noe nytt nå å da. Har fremdeles de 2 Lowrance ekkoloddene på dekk men elsker 92sv inne i cabinen fantastisk bilde kvalitet. Men smaken er jo som baken.. delt.
  16. Når jeg dorger etter kveite lar jeg agnet gå 2m over bunnen, ser hele tiden loddet på dypriggene på ekkoloddene å justerer de underveis, har Cannon el rigger. Har aldri fått de helt store, oftest 1-1,5m. Har fått 10kg's på dodger med flue bak så de tar tydligvis det meste
  17. Miljødirektoratet er bekymret på vegne av laksebestandene etter flere anmeldelser og økning i antall inndratte ulovlige fiskeredskaper. – Kan tyde på at flere velger å fiske ulovlig. Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF): Stor økning i ulovlig laksefiske Link: https://jaktogfiske.njff.no/laks-laksefiske-nyheter/stor-okning-i-ulovlig-laksefiske/245282 PS: Mistanke om ulovlig fiske etter anadrome laksefisk i sjø skal rapporteres inn i via Miljødirektoratets tips og varslingsportal.
  18. Varsle fiskeoppsynet i elva! Presenter hvem du er, hvor du er og hva du har observert. Mistanke om ulovlig fiske etter anadrome laksefisk i sjø skal rapporteres inn i via Miljødirektoratets tips og varslingsportal. Norske Lakseelver: Ulovlig fiske Link: https://lakseelver.no/nb/news/2020/04/varsling-av-hendelser#Ulovlig
  19. Siste uke
  20. Ja, uten tvil. Du skal ALLTID ha fortom når du fisker etter kveite. Du skal ha en fortom på ca 1,5 meter med ca 1-1,2mm mono eller fluor. (Mono fungerer helt fint.) Et velment tips er også å droppe alt som heter "klips" og bruke splittringer og splittringtang (Biltema sin er helt OK). I det området det fremstår som du fisker er det et spørsmål om tid før du får en fisk som sprenger enhver klips/ snap/ hurtigkobling.
  21. Det er to fordeler med fortom, det første er at mono/fluorofortom tåler mer med tanke på å gnis opp mot steiner, skarpe tenner og liknende. Det andre er at mono/fluorofortom er gjennomsiktig og mindre synlig i vannet, men når du fisker kveite fisker du vanligvis langt nok nede til at snøret uansett er lite synlig. Du har også fortom i feks stål som fungerer veldig bra mot skarpe tenner. Du "trenger" aldri fortom, men det er jo fordeler med å bruke det.
  22. Jeg har aldri fisket kveite før, kjøpt en havfiskestang og en jig på 500gram. På snella er det ferdig påspolt Fireline X8 0,39mm. Trenger jeg å ha på fortom mellom snøret og klipsen hvor jeg fester på jig?
  23. Som jeg nevnte, hvis jeg skulle hatt en ren dorgemotor så hadde jeg ikke vert i tvil en gang. Med fjernkontrollen så kan du bare peke i en retning du vil og den tar deg i den retningen, eller til og med sette opp en GPS rute slik at båten automatisk går langs land rundt et helt vann eller en vik mens du bare står og kaster. Det er ganske rått å kunne slippe å bekymre seg over feks vindretning, at man bare kan stå å kaste mens man beveger seg sakte langs kysten. Eller at man kan finne et sted man liker å holde seg helt i ro.
  24. Da er det bestemt at det åpnes for fiske i Driva, Litldalselva og Batnfjordselva. Usma er stengt, men vil søke om løyve for å ta ut eventuell oppdrettslaks. Husk - det er Statsforvalteren som gir løyve til uttak av oppdrettsfisk i vassdrag. Drivaregionen: Sesongen 2024 Link: https://www.sunndal.kommune.no/drivaregionen/aktuelt/sesongen-2024.21491.aspx
  25. Skal først prøve bensinmotoren jeg har. Men vurderer sterkt elmotor etter hvert, spesielt hvis bensinmotoren ikke klarer å kjøre så sakte som 1 knop. Men vet ikke om jeg vil bruke så mye penger på motor som det de som har fjernkontroll og flere andre funksjoner. Får ta en vurdering etter hvert som jeg får prøvd ut dorging meg dyprigg.
  26. Jeg har ePropulsion Spirit 1.0 plus påhengsmotor og den er helt fantastisk til dorging. Klarer fint sakte dorging hele dagen lang. Men hvis jeg skulle ha kjøpt til en båt som allerede har en annen påhengsmotor så hadde jeg uten tvil slått på stortromma med en GPS Trollingmotor. Da kan du styre med en liten fjernkontroll du har i lommen og båten korrigerer automatisk kursen sin, du kan også motoren at den skal holde båten i ro slik at du ikke flytter deg. Da korrigerer motoren automatisk for drifting som feks vind og vannstrømmer og holder deg på plass slik at du kan være der fisken er. Det er ufattelig fint hvis du feks er på en god fiskeplass og vil kaste inn mot land. De fleste trollingmotorer av god kvalitet vil klare en 17 fots båt uten problemer, det skal veldig lite krefter til for å flytte en båt i lav hastighet.
  27. Lengre ute i fjorden er det stort sett bra over alt.
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.