Gå til innhold
Fiskersiden

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Today
  2. Har innsett at jeg trenger nok en stang. Er i hovedsak fluefisker, men til kanoturer kunne jeg trengt noe å dorge med. Blir alt i fra små spinnere til markdrag og wobblere. Ser for meg noe rundt 8 fot, opp til ca 30g. 2500 eller 3000 snelle. Blir det for veikt til markdrag? Pris for stang og snelle rundt 2000-2500. Er bortskjemt med flere hardy fluestenger, og vil ikke ha en haspelstang og snelle som kjennes for "kjip" ut. Hva kjøper man da?
  3. Norske Lakseelver Nyhetsbrev fra Norske Lakseelver Nyhetsbrev 16. mai 2024 Link: https://norskelakseelver.mailmojo.no/m/435975/yvkwEdwiUjkvsWLUJMrSLztr1oQn PS: Du kan melde deg på nyhetsbrev fra Norske Lakseelver her.
  4. Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL) skal, i henhold til mandatet, vurdere menneskeskapte påvirkninger og trusler mot norsk laks basert på: • kunnskap om bestander og trusler • skadepotensial for bestandsstørrelse og produksjon • skadepotensial for bestandsstruktur og genetisk integritet • truslenes geografiske utbredelse • muligheter og begrensinger for tiltak Vitenskapsrådet har vurdert og rangert trussel- og påvirkningsfaktorene for norsk laks årlig siden 2010. Trusselvurderingene har også blitt publisert i en internasjonal vitenskapelig journal (Forseth mfl. 2017a). En oppdatering av vurderingen er gjort her. Vurderingen gjøres gjennom et todimensjonalt system som kombinerer påvirkningen truslene har på bestandene i form av redusert produksjon og eventuelt tap av bestander, og risikoen for at truslene medfører ytterligere framtidig redusert produksjon og tap av bestander (figur 6.1, tabell 6.1). Effekten av hver trussel er dermed vurdert og framstilt langs en akse som viser påvirkningsgraden og en akse som viser risiko for ytterligere skade (figur 6.1). Vurderingen av risiko for ytterligere skade er gjort for en tidsperiode på to til tre laksegenerasjoner fram i tid. Skjematisk kan trusselfaktorene grupperes i fire kategorier (figur 6.1). Plassering av de ulike trusselfaktorene i et påvirknings- og risikodiagram (figur 6.6 - side 97). Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL): Status for norske laksebestander i 2023 - Rangering av trusselfaktorer mot norsk laks Link (sidene 64 - 97): https://brage.nina.no/nina-xmlui/handle/11250/3074251
  5. Yesterday
  6. Skjønner, null stress! Det har jo vært ymse med Årungen opp igjennom årene, med fiskedød og utfisking av stor gjedde, så derav spørsmålet. Selv har jeg ikke fisket i Årungen utover noen forsøk på isen for over 30 år siden.
  7. Takk, min feil. Tenkte å fiske der i helgen og lurte på om noen har vært de r i det siste og fisket?
  8. Hva mener du egentlig med «skjer i Årungen»? Er det noe spesielt på gang der?
  9. Albert71

    Stor Abbor

    Wow! Gratulerer!
  10. Før i nord, men tror det bruker oppblåsbar båt nå
  11. Noen som vet hva som skjer i Årungen? Det ble nesten ikke fiske i fjor på meg i fjor, men tkenkte jeg skulle prøve en tur kanskje i helgen.
  12. Les også: Kvalitetsnorm for ville bestander av atlantisk laks (Salmo salar) Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/76877-kvalitetsnorm-for-ville-bestander-av-atlantisk-laks-salmo-salar/ Les også: Nasjonale Laksevassdrag og Nasjonale Laksefjorder Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/79338-nasjonale-laksevassdrag-og-nasjonale-laksefjorder/
  13. Norske Lakseelver Laksefisket er i gang i Stordalselva i Åfjord! Noen er raskere på avtrekkeren enn andre. Stordalselva er en av de få elvene som starter laksefisket et par uker før hovedstart 1/6. Norske Lakseelver var med på åpninga. Link: https://lakseelver.no/nb/news/2024/05/laksefisket-er-i-gang-i-stordalselva-i-afjord
  14. Siste uke
  15. For jeg ser deg Isarael, og du minner meg om sørAfrika og Adolf hitler.
  16. Og bortesett fra det så er jeg min egen sjel.
  17. Kong Harald er min konge. https://www.kongehuset.no/seksjon.html?tid=27205&sek=26952
  18. Så hva ville du gjort i 1942 ? Med tanke på at denne gangen er det Jødene som fordriver og utsletter sine "fiender" ? Jeg ville gjort det jeg mener er riktig.
  19. Og så over til noe helt annet;
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.