Gå til innhold
Fiskersiden

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Today
  2. Formålet med denne normen er å bidra til at viltlevende bestander av atlantisk laks ivaretas og gjenoppbygges til en størrelse og sammensetning som sikrer mangfold innenfor arten og utnytter laksens produksjons- og høstingsmuligheter. Normen er retningsgivende for myndighetenes forvaltning og skal klargjøre hva som er god kvalitet for villaks og dermed gi myndighetene et best mulig grunnlag for forvaltningen av bestandene og faktorene som påvirker bestandene av atlantisk laks. Kvalitetsnorm for ville bestander av atlantisk laks (Salmo salar) Link: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2013-09-20-1109 Sjekk status for laksebestandene i ulike vassdrag i vår kartløsning. Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL): Status for norske laksebestander - Med fylkesvis inndeling og kartløsning Link: https://vitenskapsradet.no/VRLReport#/map Les også: Kvalitetsnorm for ville bestander av atlantisk laks (Salmo salar) Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/76877-kvalitetsnorm-for-ville-bestander-av-atlantisk-laks-salmo-salar/ Les også: Nasjonale Laksevassdrag og Nasjonale Laksefjorder Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/79338-nasjonale-laksevassdrag-og-nasjonale-laksefjorder/
  3. Naturvernforbundet Gjør lite for å hindre fiskedød Norske vannkraftverk gjør svært lite for å sikre at vandrende fisk kommer uskadd forbi anleggene. Ål, laks og sjøørret blir fortsatt hakket i stykker i turbiner, til tross for at problemet er velkjent. Det viser en undersøkelse som Natur & miljø har gjennomført. Link: https://naturvernforbundet.no/gjor-lite-for-a-hindre-fiskedod/
  4. Yesterday
  5. Av Geir Moholdt - Gaula Elveeierlag Ola Seem - Namsenvassdraget Elveierlag Arnstein Berg - Namdalseid Elveeierlag Gunnar Daniel Fordal - Stjørdalsvassdragets Elveeierlag Trygve Ebbing - Firma Albert Collett (Salsvassdraget) Jan Tøndelstrand - Ørland/Bjugn JFF (Teksdalselva) Ståle Øverdal - Steinsdalselva Elveeierlag Harald Kolven - Olden Elveeierlag John Olav Oldren - Verdalselva Fellesforvaltning Ole Petter Riis - Steinkjervassdraget Fellesforvaltning Morten Munkeby - Levangerelva Grunneierlag Jarle Bogen - Skauga Elveeierlag Hallgeir Stjern - Stordalselva og Nordalselva Lakseforvaltning Kay Arne Olsen - Trondheim Omland Fiskeadministrasjon (Nidelva) Alvorlig situasjon for villaksen Link: https://www.namdalsavisa.no/alvorlig-situasjon-for-villaksen/o/5-121-1318469 * Rømt oppdrettslaks - Trusselvurdering for villaks med internasjonal anerkjennelse (artikkelen er fra april 2017) * Infeksjoner knyttet til fiskeoppdrett - Trusselvurdering for villaks med internasjonal anerkjennelse (artikkelen er fra april 2017)
  6. Du kan følge Villaksen Salomon og den store reisen i sosiale medier Villaksen Salomon på Facebook
  7. Siste uke
  8. Hei! Du kan forsøke å kontakte Imingfjell turisthytte, de har kanskje info. Jeg tviler på om isen har gått nå. Turisthytta starter ikke sesongen før St. Hans. Jeg har såvidt fisket i Sønstevatn. Da leide vi båt og fisket med små wobblere. Turisthytta leier ut båter.
  9. Har tenkt meg på telttur til sønstevatn for å sjekke vårfisket. Noen som har vært i omegn og kan fortelle litt om vær og fiskeforhold i Sønstevatn. Er isen gått, mye snø i høyden etc...? Tenkte å parkere etter å ha kjørt over Småroi og gå på sørsiden av vannet. Søke gjennom utosene til bekken og elvene hvor fisken kanskje har begynt å bli aktiv. Er ikke en erfaren vår-fisker, så alle tips, triks, tanker og observasjoner tas til betraktning.
  10. Miljødirektoratet / Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) / Statens vegvesen Restaureringsseminar: Frie fiskeveier og samferdsel Kulvertrør hindrer fisken i å vandre, og skaper uønskede brudd i blågrønn infrastruktur. Dette strider med gjeldende målsettinger om naturmangfold og god økologisk tilstand i mange av vassdrag våre, og gir redusert bestand for flere fiskearter. Vi diskuterer kunnskapsgrunnlag, utfordringer og gode løsninger. Link (program for seminaret på siden det linkes til): https://www.nmbu.no/forskning/arrangementer/restaureringsseminar-frie-fiskeveier-og-samferdsel PDF-versjon av foredragene fra "Restaureringsseminar: Frie fiskeveier og samferdsel" kan du laste ned her. Opptak av "Restaureringsseminar: Frie fiskeveier og samferdsel" kan du se her.
  11. Her kan du se en liten animasjonsfilm om sjøørreten. Norske Lakseelver og Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF): Video - Fakta om lakseelva - Sjøørret Link (video i artikkelen): https://lakseelver.no/nb/news/2021/12/fakta-om-sjoorret
  12. Elite FS en glimrende mellomklassemodell, kombiner med feks Airmar TM150M.
  13. Kjipt! Men det finnes som nevnt markdrag med ganske små skjeer, som kan fiskes med lettere utstyr. Så jeg ville ikke avskrevet det helt. Særlig om du skulle rote deg borti et røyevann, er det lite som slår markdrag.
  14. Hva med elite 9? hvor mye må jeg jt med å hvilken modell bør jeg satse på
  15. Men jeg vil gjøre det riktig.
  16. Jeg vil gjøre hva som helst for min bror.
  17. Jeg prøvde markdraget for første gang på den stanga jeg hadde, og forkastet ideen. Satte det fast og mistet det også. Går for en lettere stang
  18. Imens vi sørpå tar realiteten litt lettere til sinns...
  19. Ja for det er det du er, min bror. For evig og alltid, så er du min bror. På godt og vondt, så er du min bror.
  20. Du kan ikke gi folket det beste Iran, det gikk akkurat opp for meg. For du ønsker ikke ditt folk det beste - du ønsker det beste for deg selv... Det er ikke liv laga, det vil ikke forbli sånn. Må vår herre være med deg min bror.
  21. En egen dorgemotor kan vel i prinsippet bety noe for sikkerheten også? For oss som stort sett holder oss i rom sjø der det «kryr» av andre båter, betyr dette lite. Dessuten bør jo moderne, godt vedlikeholdte påhengere, være rimelig driftssikre. Men skulle motoren likevel svikte, vil jo en ekstra motor kunne bringe deg i havn eller i det minste hindre deg i å drive på skjær til hjelpen kommer.
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.