Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08. sep. 2020 in all areas

  1. En kjapp statistisk oppdatering for å holde oversikten. STATUS 2020 Antall turer pr. 8/9: 76 Antall arter pr. 8/9: 32 Antall fisk pr. 8/9: 501 Snitt pr. fisketur: 6,6 (fjerner jeg 4 arter, blir resultatet riktig så begredelig ...) Litt flere turer, færre arter og færre fisk enn jeg hadde sett for meg, men moro har det jo vært. Fornøydliste for 2020 pr. 8/9: 1. Knurr på 715 g som stod til gull. 2. Årets første havmus (måtte det komme flere!) 3. Få oppleve å være jordmor for 4 nydelige pigghåbabyer. It's a long story, yet to be told. 4. Spisskate fra land nær Bergen - hvor kult er ikke det?!? 5. Piggskate – har blitt svak for skater og vurderer å utvide tittelrepertoaret til Sypikedronning, Knurrlady og Skateprinsesse. 6. Havål på 8710 g. En fisk jeg aldri ønsket å ta, men da den først kom, var det jo ganske kult. Og min hittil største fisk. 7. Den vakreste ulke med sjøgrønn kjeft. I’m in love! 8. Nydelig fløyfiskhann som stod til sølv (og skinte som gull). Og blodfersk nr. 9: Nok en piggskate, men i miniformat. Verdens søteste lille nurk!
    2 points
  2. Det er Raymarine sin skjerm som rebrandes til Buster Q, sannsynligvis Axiom. Om 470/570 er kompatibel så er de modulene godt egnet med TM265. CPT-100 ser jeg kanskje ikke helt vitsen med når du fisker på 100-300 meter. Modulene du nevner, eller Axiom Pro som har 470 innebygget, er naturlige valg med den bruken.
    1 point
  3. viktig problemstilling dere tar opp her, illustrert ved eksempelet med tare, kråkeboller og steinbit. Overbeskatning av en toppredator skaper ubalanse nedover i økosystemet, fordi en "mellomart" - i dette tilfellet kråkeboller - ikke blir beskattet. En liten presisering angående torskebestanden utenfor østkysten av Canada. Torskebestanden der kollapset i 1992 etter flere tiår med overbeskatning, som det poengteres. Men så vidt jeg vet har ikke bestanden tatt seg særlig opp igjen i løpet av de 30 årene som har gått. Det vil si, det er mye torsk. Problemet er at overbeskatningen førte til en evolusjonær respons, der alder ved kjønnsmodning avtok fra sju til to år (i gjennomsnitt). De individene som ble tidlig kjønnsmodne fikk en evolusjonær fordel, de rakk å formere seg før de ble fisket opp Dermed har veksten blitt mye dårligere (fordi kjønnsmodning gjør at veksten stopper opp), og bestanden domineres nå av småtorsk. Parallellen til Oslofjorden er på sett og vis slående! Den motsatte effekten, at alder ved kjønnsmodning øker, er en prosess som tar mye lenger tid, om det noen gang vil skje. Erfaringene fra Canada viser hvor viktig er ikke å overbeskatte gytebestanden, og ta ut for mange av de store individene. Dette har blitt et styrende prinsipp også for forvaltning av skrei i Barentshavet, skjønt nå ser man tendenser til at innslaget av "kaffetorsk" (over 30kg) synker på gytefeltene i Nord-Norge, så det er grunn til å rope varsku. Og det at man ikke skal ta ut for mange av de store "praktekesemplarene", de som bærer de beste genene, er gyldig uansett hvilken art vi snakker om, enten det er torsk, ørret, gjedde, eller hjortedyr, der en slik forvaltningsstrategi brukes aktivt.
    1 point
  4. med alt fokuset på fremmede arter, og hvilke trussel slike utgjør for det biologiske mangfoldet, er det et paradoks at man tillater å bruke en fremmed art som regnbueørret i oppdrett. Særlig fordi denne arten faglig sett er vurdert som en høyrisikoart. For alle vet jo at statistisk sett vil fisk rømme fra oppdrett, og det har skjedd mange ganger. Dette lukter det dobbeltmoral av lang vei. Et annet eksempel er minkoppdrett. Dette er riktignok en aktivitet som etter hvert skal avvikles, ikke på grunn av at minken utgjør en trussel for det biologiske mangfoldet, men av dyrevernhensyn. Jeg har ikke sansen for å holde dyr i bur, men enda verre er den ugagn mink har gjort mot norsk natur etter at arten ble introdusert her, i form av rømminger fra pelsfarmer. Hvis norske myndigheter skal få full troverdighet i kampen mot fremmede arter, bør de bli mye mer konsekvente. Det verste er jo at man ofte forsøker å bekjempe naturlig spredning (som er en del av naturens gang), mens man tillater innførsel av kommersielt viktige, men farlige arter...
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.