Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 27. april 2022 in all areas

  1. Tok én time ute med stanga nå som sola var på hell - bedre enn å sitte inne å se på TV, spør du meg. Testet å kaste litt med ulike typer wobblere, men det fungerte heller dårlig med de nye bremsene i snella. Da jeg var lei av "kråkereir" ble det å bytte til jig igjen med samme oppskrift som tidligere; lange kast, langsom(!) skraping avbrutt av små hopp og pauser på bunnen. Denne gangen trodde jeg faktisk at jeg satt fast i bunnen et øyeblikk - til "bunnen" begynte å røre på seg. Samtidig blir jeg stadig overrasket over hvor likt større abbor oppfører seg gjedde, og - for den saks skyld - hvor likt små gjedder oppfører seg abbor. Som forrige gang skar fisken ut til siden med få og kraftige kast på hodet. Etter å ha gått dypt en stund kom den plutselig opp og rett mot meg for så å skjære ut til siden og ned mot bunnen igjen. Vel oppe på land målte vi fisken til +40cm/+1kg - det var nr. 2 i år, og med det er vel lista lagt (i Årungen)!
    1 point
  2. Redd for å redde Oslofjorden! Det dukker stadig opp kreative løsninger for Oslofjordens problemer, og likheten for alle er at de tar lang tid å gjennomføre og koster mye. Eneste som er sikkert er at tråling ikke er noe problem noe dagens fiskeriminister har slått fast gang på gang. I likhet med politikere i den avgåtte regjeringen slår han fast at det er to ting som er årsak til problemene. Avrenning fra landbruket og for mye nitrogen i vannet. Basta. Vi som har pekt på bunntråling og lysfiske kan pakke sammen. Vi har ikke peiling. Men vi har ikke tenkt å pakke sammen og vi ser at stadig fler stiller spørsmål ved hvor rett ekspertene har for dette er ikke noe politikerne har funnet på, de bare viderefører det embetsverket pålegger dem å si. Embetsverket vil ikke se store og raske forandringer de vil dra ut prosessene så lenget som mulig. Raske forbedringer kan vise Hvermansen at dagens og gårdagens forvaltning har vært dårlig økonomi og økologi. Et verneområde i norges tettest befolkede område vil være en flott måte å vise flest mulig at vern fungerer. Det kan få folk til å skjerpe seg og bli engasjert på mange måter. Det kan få folk til å spørre seg om hvem som skal eie havet. Eierskapet skal være som i dag det slo Stortinget fast for noen år siden da SV foreslo å dele ressursene mest mulig rettferdig i et verneområd innerst i Oslofjorden. De skal fordeles urettferdig. Basta. At det nå er vanlig folks tur passer nok best i valgkamper og festtaler og da gjør det heller ingenting at man fortsetter å sette seg urealistiske mål for vern i havet. Det er dessverre i ferd med å bli en tradisjon uansett farge på regjeringen. Det er dessverre ikke bare her vi trenger verneområder men mange steder langs kysten.
    1 point
  3. Dette er jo klassisk. "La oss prate om det for at folk skal bli oppmerksomme på at vi later som om vi gjør noe med problemet og så glemmer vi det." Da glemmer folket det og. Synd det er 20-25 år for sent og så lenge det ikke er noen stor økonomisk vinning i dette her, så er jeg redd det kommer nederst i bunken over kjipe saker ingen egentlig vil ta i. Det som er synd er jo at det nå har begynt å bli rimelig synlig ut forbi Oslofjorden også, og tidligere fiskerike og fantastiske plasser som feks. Langesund så har dette også betydelig merkbart.
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.