Jump to content
Fiskersiden

Ølgylt

Members
 • Posts

  3724
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  140

Everything posted by Ølgylt

 1. Ølgylt

  Kystmeite

  Kystmeite er noe av det morsomste man kan gjøre med stang, ja. Du trenger ikke surfstang, men mange liker det best. Du trenger å kunne kaste minst 100 gram bly i tillegg til agnet, mange laksestenger takler det. Skal du i Sund med strøm bør du kunne gå opp til 150 gram. Jo lengre stang, jo bedre, men ikke et must. For å styre klar av tangbelter er det en klar fordel med 13 fot eller mer. Brygger er fine steder å øve på, slik som bontelabo, Salhus, steinestø osv, men naturopplevelsen er større på svaberg. Ormhilleren er kjent for lette forhold å fiske og til tider bra fiske. Lyr får du overalt, møkka fisk, torsk bør du ut mot havet for, der er de av bedre kvalitet, sei er det også mange steder. Kommer du ned på 70meter eller mer får du fort lange og brosme som blir litt fight pga størrelse. Ellers er det bare å si som vanlig, gå på campelen og slå av en prat
 2. Fin rapport fra noe som så ut som en veldig fin tur
 3. Leste gjennom denne tråden nå, og det var koselig lesning. Jeg har vært ved årungen noen ganger, med nevø og niese, og noen fisk har det blitt, men små. Skulle det bli flere slike turer er det greit for motivasjonen å vite at det svømmer større der. Så ut som sterke farger er tingen.
 4. Det var en fin plass, og du var en hyggelig fyr å være der med. Svært så diplomatisk av deg å ikke nevne at du gruste meg på arter og target, men jeg fikk i det minste den lovte sypiken og hågjel. Jeg får se om jeg ikke får litt mer dreis på kastingen neste gang.
 5. Den åpenlyse forklaringen er at du hadde tett i tett med fisk under deg, helt til du fikk ut sluken
 6. Typisk sørlendinger å skulle ha morroen for seg selv. Send de hit, her er noen fine fiskeplasser som rennes ned av badende.
 7. Vel, som konservativ og fordomsfull gammel gubbe, burde jeg vel si at sånt nymotens fjas er unødvendig, men egentlig synes jeg du skal gønne på. Ta gjerne bilder underveis, egenmekk og personliggjøring av utstyret er morsomt å lese om.
 8. Får håpe utsikten var fin i det minste. Et tips er å bruke jigger til å kartlegge tang og slikt.
 9. Interessant problemstilling. Men du må nok velge, enten sex eller fisking, du får ikke begge. Men om du nå prøver så vil jeg ikke anbefale å ta med agn, rekespray eller kroker oppi senga.
 10. Den største lomra jeg har fått (i overkant av halvannen kilo) tok på halv makrell og 11/0 krok, så det går an.
 11. Jepp, sånn er det, helt til du finner akkurat den komboen du liker, som da blir brukt til alt.
 12. Hvis du er nøye med vedlikehold, så holder de garantiperioden, men hvis du vil ha noe som tåler å bli glemt med salt på, snublet i, brukt til utilsiktet forankring osv, så vil man ikke ha svake punkt.
 13. Bytt ut hysa med steinbit så er vi enige. Lomre er også godt. Nei, det skriftlige språket mitt har nok noen hakk på det muntlige, men litt klarer jeg å formidle. Så riktig godt ut det der
 14. Det var en god start. Han der ølgylten driver jo bare og får hågjel og sypiker, og vaser rundt på svabergene og deklamerer dikt og sånt, så hvordan det skal være en forbedring er vanskelig å skjønne.
 15. De teller ikke. Standard vurdering er at kroken skal sitte i munnen. Det er sannsynligvis kutlinger du har på agnet og de er overraskende morsomme å fiske etter, sett på krok i størrelse 20-32, og lykke til.
 16. Hågjel har ikke svømmeblære så den overlever så lenge kroken ikke har ødelagt gjellene, men den liker det neppe. Jeg synes de er veldig kule, og har et utall ansiktsuttrykk, men er allikevel ikke det man ønsker når man sveiver inn 500 meter. Hvis du legger stanga på ripa og støtter snella mot låret slipper du vinglinga. Den i bakgrunnen ser veldig brosme ut. Småhaibestandene i Norge er såpass at det ikke gjør noe om du kakker noen, og ingen av dem smaker godt nok til at det er noen vits å drepe dem for mat, så det blir et spørsmål om holdninger. Ta med de du trenger for veiing på land, eller nysgjerrighet på smak, eller for å vise noen som ikke var med på turen, men la alle andre leve. Brosme og lange dør av trykkforskjell, men hvis du ikke skal spise dem selv eller gi til noe andre så er det bedre at biomassen blir på stedet. Hm. Ble jeg formanende her? Man kan jo virkelig lure på hvorfor sportsfiskere skal være så bevisste når det samtidig er lov å bunntråle enorme områder ihjel? Eller fylle de med slam, metaller og gift, eller la ferske reker til mindre enn tusen rikfolk veie mer enn rekreasjon for 1,5 millioner vanlige folk. Åkkesom, gode holdninger er en bra ting og hai som svømmer avgårde er vakre.
 17. Hvorfor bare laks? Rådende politikk er i ferd med å drepe hele kysten
 18. Det ligger ofte mye tanke, tid og penger bak innkjøp av utstyr, så vi har full forståelse for at du har lyst å fortelle om det, selvom det som er interessant er hva du får på det. Området du skal fiske i huser mye bra fisk, og det er nok mer enn ett monster som kommer til å være nært agnet ditt. Lykke til
 19. Treblekrok er ikke å anbefale siden det er et hvelvet å få ut av langekjeft. Vær litt forsiktig med å bøye på kroker, de blir fort veldig mye svakere av det. Utover det skal ikke jeg legge føringer på eksperimenteringen din
 20. Alle båtutgifter havner i helsebunken, ettersom det er ren medisin
 21. Sypike ja. Ytterst sjeldent at denne er målet for turen, selv om det er torskefisken med de fineste fargene.
 22. Kult! Gratulerer med å ha fått fingrene rispet opp av langetenner, det er en egen opplevelse det. Og kult med at du starter med eksperimentering på tackler
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.