Jump to content
Fiskersiden

Lar51986

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Lar51986

 • Rank
  Nytt medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

398 profile views
 1. Hei, hvilket vann fikk dere denne store røya i? Hva slags sluk brukte dere?
 2. Hei er på utkikk etter haspelutstyr i hovedsak for ørretfiske, og sliter med at norske nettbutikker er særdeles mye utsolgt for tiden. Særlig når det kommer til Shimano-utstyr. Noen som vet om gode og trygge nettbutikker? Helst butikker hvor man ikke får en moms overraskelse i ettertid. (registert i VOEC?), samt at frakt ikke vil koste skjorta. Fortsår det slik at fiskeutstyr generelt er tollfritt.
 3. Hei Jeg er på utkikk etter en teleskopstang for i hovedsak fiske i skogs/fjellvann (ørret), men også til lett sjøfiske fra land/kai. Tenker at lengde bør være rundt 210-240 meter. - Noen som har tips om gode teleskopstenger? - Kastevekt? - Hører mange skryter av Shimano Exchange mini-teleskop, men disse er tilnærmet umulig å oppdrive. (ser ut til å være utsolgt overalt). - Hvor kjøper dere fiskeutstyr online? Er det bare meg eller virker det som det er veldig mye fiskestenger som ikke er å oppdrive for tiden, mye utsolgt og ikke på lager. PS: Jeg vet mange foretre
 4. Takk for gode svar.
 5. Hei Noen som har erfaring med bruk av wobbler ved fiske fra land? Kan se at det er best egnet i båt, men ønsker tips om hvordan man kan best fiske med wobbler fra land. Hvilken knuter synes dere fungerer best for feste av svivel/sluk ved bruk av mono-sene? Og evt. ved skjøting av mono-sene?
 6. Hei Takk for tips om krok. Vil prøve ut denne. Enig i at mange vann i Trøndelag er sterkt overbefolket, men fisker i noen vann som er forvaltet godt med utsetting av ørret og som opererer med begrensninger på antall ørret man kan avlive per døgn.
 7. Hei Fisker for det meste i lavlandet i Trøndelag. Og i hovedsak fiske i tjern, og mindre vann. (ikke det at å få stor fisk er det største problemet da de fleste jeg får er rundt 200 g) Men får også noe småfisk som jeg heller vil sette tilbake og er for smått til å lage mat av. Kan ikke si at jeg finner et stort utvalg av sirkelkroker på nett? Men om du har noen anbefalinger for ørretfiske i innsjøer iht. type og størrelse tar jeg gjerne mot tips.
 8. Hei Regner med at mange her bruker Catch and release metoden ved fangst av ørret? Noen tips til hvordan dette kan gjøres på en skånsom måte med mark fiske? Min små erfaringer er at fisken svelger krok og mark såpass mye at man blir nødt til å avlive fisken. Det er jo ikke anbefalt å spise ørret eller røye på over 1 kg grunnet nivå av kvikksølv i ferskvannsfisk, så hva gjør dere med fisk som veier 1 kg og oppover?
 9. Hei Noen som har tips for en god fiskeveske/sekk? Bør ha plass til en haspelsnelle av størrelse 2500 i tillegg til det vanlige av sluker, wobbler, spinnere, etc. Men ikke for stor slik at man kan ta den med selv om man bærer en tursekk.
 10. Hei Sjekk TOFA sine sider. De har en fin oversikt over de fleste fiskevann i Trondheim og fiskeregler som gjelder. Bymarka har mange fine vann, noen med bra størrelser på ørreten. Kobberdammen i bymarka er kjent for å ha ørret i kilosklassen.
 11. Hei Jeg har fått en fornyet intresse for fjellfiske, i hovedsak ørretfiske, men har ikke all verdens til kunnskap. Derfor lurer jeg litt på hvilket oppsett dere som har en god del erfaring med denne typen fisk kjører fra sene til krok. Jeg har en Shimano SpeedMaster BX 270ML stang, 2,7 m lang og med CW 7-21 g. Jeg har en åpen haspelsnelle av typen Shimano Aernos 2500FA, med sene av typen Sufix DuraFlex mono 0,22 mm. Bruker samme sene som fortom. Jeg fisker i hovedsak med mark og kjører som regel dette oppsette fra sene: "Søvik oksydert svirvel m/hempe #12" En dupp av denne typen
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.