Jump to content
Fiskersiden

Lar51986

Members
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

583 profile views

Lar51986's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

2

Reputation

 1. Hei Ja, har ingen erfaring med Stroft GTM, så er et sene jeg må teste ut. Ser at Stroft GTM har større bruddstyrke enn Sufix Advance clear på senetykkelse under 0,30
 2. Hei Det er en jungle der ute av forskjellige typer monofilament, har prøvd og kikket en del rundt, og min konklusjon er at Sufix Advance gir best styrke i forhold til tykkelse. Har noen erfaring med andre monofilament som gir bedre styrke i forhold til tykkelse enn Sufix Advance? Og hvilken mono.sener er etter deres erfaring best i forhold til kasting av sluk? Sufix Advance Clear 1000m 0,33 mm Slitesterk og glatt fiskesene med lang l - Skitt Fiske Vet at multifilament og fluorcarbon har større styrke i forhold til tykkelse enn mono, men fint om man kan holde seg til mono i denne tråden;)
 3. Takker for innspillet. Jeg tror jeg vil prøve meg på denne snella
 4. Noen som har erfaring med sneller fra DAM? Ser at Agdars har halvpris på Dam Quick 4 4000 FD snelle til 497 kr. (ser at ordinær pris på denne hos skittfiske er 1399 kr) Dam Quick 4 FD (agdars.no) Oppgitt utveksling er 1:5,2. Er dette bra? For sjøfiske fra land?
 5. Hei Takk for tipset, men denne ligger noe over prisklassen jeg så for meg (opp til 1000 kr)
 6. Takker for svar: Noen av dere som har prøvd en av disse: Evt. har kunnskap til å anbefale hvilken av de som gir mest for pengene? Haspelsnelle (skittfiske.no)
 7. Hei Noen som har god tips til en rimelig haspelsnelle i str. 2500 for fiske i sjøen fra land? Kjøpte et billig fiskesett fra Abuu Garcia 9" teleskopstang, men er lite fornøyd med snelle som medfulgte. Abu Garcia Cardinalset Sjøfiske 9' Teleskop, fiskesett - STD - Open reel sets | XXL (maks 60g kastevekt) Ønsker ikke å legge for mye penger i dette da sjøfiske ikke er første prioritet innen fiske, så en snelle til rundt 1000 kroner og ned. Som har god kastelengde og utveksling.
 8. Hei Lurer bare på hva som er det beste fiske for årstidene? Hvilket agn? Hvor dypt det lønner seg å fiske? Tenker i hovedsak i innsjøer, tjern etc. og ikke elver. - Tidlig vår, rett etter isgang. - Sen vår, tidlig sommer. - Sen sommer, tidlig høst - Sen høst
 9. Hei Takk for gode svar. Hvilken størrelser/vekter bruker dere vanligvis på splitthagle og pæresøkke?
 10. Hei Lurer bare på noe angående bruk av vekt ved markfiske. Hvilken størrelse på slitthagle ville dere valgt ved bruk av Andersdupp? Glidende eller typen man klemmer på? Vil glidene som vil ende opp ved kroken gjøre fisken mistenksom? Hva med oppsett med bunnfiske, bruk av pæresøkke med mark i oppheng lengre opp? Vekt på pæresøkke? Jeg ønsker å bruke søkker/splitthagle som er fri for bly, noen som har anbefalinger? Vet noen av dere hvilket materiale som vanligvis brukes i blant annet Søvik sine sluker, som forek. Søviksluken, Søvik Auren, Søvik skeia, Søvik Brislingen? Og hva med wobblere fra Prey. Jeg ønsker å vite om disse inneholder bly eller ikke, da jeg ønsker å ikke bruke utstyr som innholder bly til fiske.
 11. Hei, hvilket vann fikk dere denne store røya i? Hva slags sluk brukte dere?
 12. Hei er på utkikk etter haspelutstyr i hovedsak for ørretfiske, og sliter med at norske nettbutikker er særdeles mye utsolgt for tiden. Særlig når det kommer til Shimano-utstyr. Noen som vet om gode og trygge nettbutikker? Helst butikker hvor man ikke får en moms overraskelse i ettertid. (registert i VOEC?), samt at frakt ikke vil koste skjorta. Fortsår det slik at fiskeutstyr generelt er tollfritt.
 13. Hei Jeg er på utkikk etter en teleskopstang for i hovedsak fiske i skogs/fjellvann (ørret), men også til lett sjøfiske fra land/kai. Tenker at lengde bør være rundt 210-240 meter. - Noen som har tips om gode teleskopstenger? - Kastevekt? - Hører mange skryter av Shimano Exchange mini-teleskop, men disse er tilnærmet umulig å oppdrive. (ser ut til å være utsolgt overalt). - Hvor kjøper dere fiskeutstyr online? Er det bare meg eller virker det som det er veldig mye fiskestenger som ikke er å oppdrive for tiden, mye utsolgt og ikke på lager. PS: Jeg vet mange foretrekker flerdeltstenger kontra teleskop, men det er ikke det jeg ønsker svar på.
 14. Takk for gode svar.
 15. Hei Noen som har erfaring med bruk av wobbler ved fiske fra land? Kan se at det er best egnet i båt, men ønsker tips om hvordan man kan best fiske med wobbler fra land. Hvilken knuter synes dere fungerer best for feste av svivel/sluk ved bruk av mono-sene? Og evt. ved skjøting av mono-sene?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.