Jump to content
Fiskersiden

Lar51986

Members
 • Posts

  42
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

684 profile views

Lar51986's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

2

Reputation

 1. Takk for et langt og forklarende svar. Ja det gir mening, jeg ser nok meg selv litt blind på alle de forskjellige spesifikasjonene.
 2. "Stanga bør være minst 9 fot, helst 11, og kastevekt opptil minst 60 gram. (en god stang med 15 til 40 oppfyller dette)" Mulig jeg misforstår dette, men trodde at når det er 15-40 kastevekt, så er maks anbefalte vekt 40 gram, og mest optimale vekt på sluk et sted i midten av 15-40 gram? Vil ikke da kastevekt opptil minst 60 gram da være for mye? Så en 10' stang med 15-45 vs 20-60? Hvilken gir "best" kastelengde og kontakt med fisken? Vil tro at en 20-60 stang er litt stivere enn 15-45?
 3. Hei "Stanga bør være minst 9 fot, helst 11, og kastevekt opptil minst 60 gram. (en god stang med 15 til 40 oppfyller dette)" Har du et god tips til stang i dette segmentet? Gjerne noe rimelig, under 1500 kr.
 4. Hei Har en Speedmaster 7-21 for hovedsak for ørretfiske, så det er en stang nummer to, gikk kanskje ikke så klart fram i åpnings inlegget. Har en Shimano Aernos 2500, men ønsker ikke å bruke samme snelle for fiske i saltvann og ferskvann så tenker å kjøpe en til. Om du har noen spesifikk anbefaling for stang og snelle taes det med stor takk. Og en snelle i størrelse 2500 er ok på stang med kastevekt 40-50g? Også med bruk av mono i stede for multi vil man få tilstrekkelig med snøre? Ville du valgt en snelle med utveksling på 6,2:1 og 10 kg brems kontra en med utveksling på 5,2:1 og brems på 12 kg?
 5. La oss si makrellfiske fra land med sluk og hekle som førende. Vil en vanlig ørretstang være tilstrekkelig?
 6. Tips til stang og snelle for opp til 50 g og 4000 snelle? Kikket litt på Daiwa Fuego, men den ser ut til å være utsolgt overalt.
 7. Hei Tenker å kjøpe en ny snelle for mer «allround» bruk for litt forskjellig fiske fra land i fjord/ferskvann. Både sluk og meite. Så vil det lønne seg å kjøpe en haspelsnelle eller baitrunner? Forstår det slik at en baitrunner også kan fungere som en vanlig haspel, mrn blir utveksling på disse for lav for slukfiske? Har en gammel haspelsnelle som man har mulighet til frikoble spole, men dette ser ut til å ikke eksistere på nyere haspelsneller? Hvilken størrelse på snelle er et kompromiss for fisking fra land etter ørret, sei, torsk, makrell etc? 2500, 3000 eller 4000? Og kastevekt stang for slikt?
 8. Hei Ja, har ingen erfaring med Stroft GTM, så er et sene jeg må teste ut. Ser at Stroft GTM har større bruddstyrke enn Sufix Advance clear på senetykkelse under 0,30
 9. Hei Det er en jungle der ute av forskjellige typer monofilament, har prøvd og kikket en del rundt, og min konklusjon er at Sufix Advance gir best styrke i forhold til tykkelse. Har noen erfaring med andre monofilament som gir bedre styrke i forhold til tykkelse enn Sufix Advance? Og hvilken mono.sener er etter deres erfaring best i forhold til kasting av sluk? Sufix Advance Clear 1000m 0,33 mm Slitesterk og glatt fiskesene med lang l - Skitt Fiske Vet at multifilament og fluorcarbon har større styrke i forhold til tykkelse enn mono, men fint om man kan holde seg til mono i denne tråden;)
 10. Takker for innspillet. Jeg tror jeg vil prøve meg på denne snella
 11. Noen som har erfaring med sneller fra DAM? Ser at Agdars har halvpris på Dam Quick 4 4000 FD snelle til 497 kr. (ser at ordinær pris på denne hos skittfiske er 1399 kr) Dam Quick 4 FD (agdars.no) Oppgitt utveksling er 1:5,2. Er dette bra? For sjøfiske fra land?
 12. Hei Takk for tipset, men denne ligger noe over prisklassen jeg så for meg (opp til 1000 kr)
 13. Takker for svar: Noen av dere som har prøvd en av disse: Evt. har kunnskap til å anbefale hvilken av de som gir mest for pengene? Haspelsnelle (skittfiske.no)
 14. Hei Noen som har god tips til en rimelig haspelsnelle i str. 2500 for fiske i sjøen fra land? Kjøpte et billig fiskesett fra Abuu Garcia 9" teleskopstang, men er lite fornøyd med snelle som medfulgte. Abu Garcia Cardinalset Sjøfiske 9' Teleskop, fiskesett - STD - Open reel sets | XXL (maks 60g kastevekt) Ønsker ikke å legge for mye penger i dette da sjøfiske ikke er første prioritet innen fiske, så en snelle til rundt 1000 kroner og ned. Som har god kastelengde og utveksling.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.