fishandtips

Medlemmer
 • Innholdsteller

  86
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

fishandtips last won the day on August 13 2017

fishandtips had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

22 Excellent

Om fishandtips

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 04. jan. 1937

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen
 • Interesser
  1

Nylige profilbesøk

748 profilvisninger
 1. Pusset for mykje på hannen...

  Det er helt normalt at de delene ikke passer, de blir slitt til over tid. Tynt lag med lyn lim og gjenta etter behov?
 2. Statisk elektrisitet i fiskestangen?

  Nesten litt ekkelt det der, jeg har ikke opplevd dette selv. Jeg trur de fleste stengene er/har en advarsel om å bruke de i lyn og tordenvær. Kanskje gummihansker er tingen.
 3. Blysøkker er for dyrt

  For spesielt interesserte: Jeg kan legge på coating etter ønske(og avtale), jeg har Camo stein, sand og grønn tangfarge. Eller vil du at søkkene skal synes? da har jeg tre forskjellige selvlysende farger, grønn, gul og rosa. Jeg har (jentefargen rosa uten selvlysende også) + rent hvitt Det er smeltet plast og ikke maling og lakk, og da blir jo de mer miljøvennlig også da plast bruker hundredevis av år på å bli nedbrutt.
 4. Hvilken flyndre

  Sandflyndre
 5. Blysøkker er for dyrt

  Heisan. Jeg regner med at det er flere enn meg som synes at blysøkker er svært dyrt? Etter en masse om og men så bestemte jeg meg for å støpe mine blysøkker selv, vel jeg har en tendens til å overdrive stort sett alt jeg gjør så er resultatet blitt at jeg har alt for mye/mange blysøkker liggenes. (og dette er en stor irritasjon fra min kone som må flytte de hele tiden.) De fleste av dere vet hvilken egenskaper de flate søkkene har, men for ordenskyld så vil jeg nevne at de fester seg greit til sand og bløtbunn, samt at strøm eks. fra Glomma ikke vil bevege disse, ja det gjelder vel også malstrøm også. Jeg synes også at kasteegenskapene er overaskende gode når en tenker på formene på søkkene. Jeg bruker de minste til bryggefiske og de største til Havål og Havmus, jeg synes også at de passer til enden av Sabiki tackler. Så vist noen er interessert i å kjøpe noen av disse så er min pris ferdig prutet: (i kroner) 1 OZ/28g. = 3,- pr. stk. 1 1/2 OZ/42g. = 3,5,- pr. stk. 2 OZ/56g. = 4,- pr. stk. 3 OZ/85g. = 4,5,- pr. stk. 4 OZ/113g. = 5,- pr. stk. 5 OZ/141g. = 5,5,- pr. stk. 6 OZ/170g. = 6,- pr. stk. Salget er ment til sportsfiskere. Ev. sending avtales, helst hentes Jeg fortsetter med Hexsonal søkker til båt og ekstrem kystmeite. 180g. = 8,- pr. stk. 200g. = 8,- pr. stk 230g. = 8,- pr. stk. Igjen så fortsetter jeg med havfiskesøkker som har en perfekt form som gir mindre avdrift i strøm. 200g. = 8,- pr. stk. 300g. = 15,- pr stk. 400g. = 20,- pr. stk. 500g. = 30,- pr. stk. 650g. = 40,- pr. stk. Her er ett par som er kjempe (pene) søkker, når jeg gir de bort så blir de som får disse svært glad, jeg har ikke råd til å gi disse til alle så jeg selger de for: 60g. = 5,- pr. stk. 90g. = 6 pr. stk. Et greit kystmeitesøkke. 115g. = 5,- pr. stk. Knallgod selvlysende pilk, jeg har den i tre forskjellige selvlysende farger, gul, grønn og rosa. Da det kreves en spesiell blylegering for at de ikke skal være så lett å bøye så de er litt dyre. Jeg selger de uten krok, svivel og blekksprut, men de har splittringer. 160g = 40,- pr. stk. 360g. = 50,- pr. stk. Jeg har ellers en del pæresøkker, de er noe dritt å lage men veldig gode, de har ikke de kjedelige svivlene som stadig knekker, men de er montert med øye. Jeg trenger noen gode overtalelser for å selge disse, men kanskje du klarer å overtale meg? (ja jeg har flere pæresøkker enn det bildet viser) Str. 15g. 25g. 35g. 50g. og 60g.
 6. ØNSKER GUIDING

  Hei, jeg tenkte å ta en liten ferietur til Østlandet i sommer, men jeg reiser gjerne hvor og når som helst
 7. ØNSKER GUIDING

  Jeg holder denne tråden varm. Jeg håper virkelig at noen kan hjelpe meg å få noen av de artene. Er de for vanskelig kanskje, ja jeg vet at noen er det. Eller er ikke tilbudet om 5kg. rene blylodder pr art nok?
 8. ØNSKER GUIDING

  Hei. Jeg ønsker hjelp til å få noen fiskearter Jeg kan dessverre ikke betale penger for dette, men jeg gir 5kg. i rene blylodd pr. art du/dere kan hjelpe meg med å få. Blyloddene varierer fra 15g. - 650g. (kom gjerne med ønsker etter type blylodd du/dere ønsker, men jeg må nok i hovedtrekk velge dette selv) Jeg kan sette av noen fiskedager, spesielt under fellesferien, ellers så reiser jeg gjerne på kortere turer alt etter hvor sesong betont det er for å få disse fiskeartene. (du/dere må være med) Her er min ønskeliste: Asp, Canadarøye, Gjørs, Gullbust, Gullfisk, Hvitfinnet steinulke, Karpe, Lagesild, Karuss, Krøkle, Nipigget stingsild, Regnlaue, Sandkryper, Stam, Suter, vederbuk, Ansjos, Brisling, Glasskutling, Gråhai, Havabbor, Kystringbuk, Langhalet langebarn, Liten fløyfisk, Liten kantnål, Mora, Skjeggtorsk, Nordlig tangbrosme, Panserulke, Småflekket rødhai, Spisshalet kutling, Smørflyndre, Stor havnål, Stor kantnål, Storsil, Strandtangbrosme, Stripet pelamide, Tangsnelle, Tunge og kanskje en overraskelse. Håper at noen kan og vil stille opp.
 9. Feste agn til krok

  Hårnett er fint å bruke, tynt og fint. Bruk gjerne baitholder kroker, de med mottakker på krokstammen. Det går også fint å låse eks. blåskjell agnet med en reke eller makrellbit.
 10. Antimon i bly

  Jeg har noen kilo med settebly (trykkeribly) så jeg lurer på om det holder å bruke 1/4 med settebly eller om jeg må øke mengden for å få sterkt nok bly? Pilkestørrelsene er 160g. og 360g. Er det noen som har erfaring med dette?
 11. Antimon i bly

  Her er pilken jeg støper, jeg coater de med selvlysende materiale og bruker de som agnet pilk. Min ellers favoritt til ren pilking er selvsagt Sølvpilken.
 12. Antimon i bly

  Heisann. Er det noen som har erfaring med å blande inn Antimon i bly for å gjøre blyet hardere? Hvor mye Antimon i prosent må en bruke? Hvordan gjør man det? Er det noe annet jeg kan bruke i stedet for antimon da det er svært giftig. Ser en kan kjøpe 100g. Antimon på ebay for 90,- Skal bruke dette til å støpe pilker. Håper på svar.
 13. Anbefalt dimensjon på multisene for generellt havfiske?

  Fireline på 0,25 er min favoritt, jeg har aldri røket den pga. fisk og derfor anbefaler jeg det. MEN jeg har mer og mer gått over til Kina braid pga. pris- Sjekk link under https://www.ebay.com/itm/152737526397
 14. Uer, brosme og blålange på grunt vann.

  Det er vist lov å fiske Uer sør for 62°N (sør for Stad)
 15. Uer, brosme og blålange på grunt vann.

  Jeg har fått mange Brosmer på grunnere enn 30m. men de har alle hvert under 1kg. Men her er det vel stor forskjell på hvor en fisker, jeg tar de på Vestlandet. Uer og Blålanger har jeg aldri fått på de dybdene. Men jeg har hørt om en som har fått Uer under 30. dyp. (ikke lusuer)