Gå til innhold
Fiskersiden

vikandreas7

Medlemmer
  • Innholdsteller

    20
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    5

vikandreas7 last won the day on November 17 2023

vikandreas7 had the most liked content!

Nylige profilbesøk

229 profilvisninger

vikandreas7's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Collaborator Rare
  • One Month Later Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

12

Mottatte likerpoeng

  1. De fleste fisk har jo svømmeblære som holder de på riktig dybde så som regel veier de relativt lite under vann. Fisker en dypt nok flyter de jo opp av seg selv etter hvert tilogmed. Grunnen til at en bruker så kraftig fortom er vel at den skal tåle de påkjenningene kastet påfører samt en smule slitasje.
  2. Er det pigghå i området blir det fort mye av dem på kroken Beste måten å unngå dem er å flytte seg til et område de ikke er i. Må du fiske der de er så kan du prøve å bruke minimalt med lys på takkelet, men sjansen for at det fortsatt blir mye pigghå er relativt stor. Sirkelkrok er definitivt å foretrekke da de er ganske enkle å få av kroken sammenlignet med en j krok langt bak i svelget. Med sirkelkrok er det stort sett bare å snu kroken opp ned og gi den et lite rist så detter de rett av.
  3. Litt rart ja, spessielt med tanke på at det ikke er noe nytt i det at å la store gjedder være i fred for å holde nede gjeddebestanden. Samtidig er det at de største gjeddene alltid er hunnfisk faktisk et av de sterkeste argumentene for å sette de tilbake. Gjør fint lite om de gyter når de spiser opp alle hannfiskene.
  4. Selv bruker jeg en gemini rig clip opp ned til rotten bottom. Da kan jeg bruke tynn mono (0.4 er fint) og bare hekte loddet på den clippen. Loddet vil da kunne kastes uten problem da den tynne monoen ikke blir satt under press under kast. Når loddet treffer bunn vil det løsne fra clippen og henge bare i monoen slik at den ryker om det sitter fast. Til kastefortom bruker jeg stort sett 0.7 mono. Det holder til alt du klarer å kaste egentlig. Grei tommelfingerregel kan være å gange kastevekten med 200 og passe på at kastefortommen tåler dette. Det er viktig at dette ikke ryker under kast da ingen har lyst å få et blysøkke på 150 gram i tinningen når det kommer fykende fra en riktig oppspent stang. Er mye energi som blir puttet inn i et blylodd som fort kan kastes opp mot 200 meter. Kaster du mer forsiktig og er påpasselig med å sjekke fortommen for skader underveis kan du nok gå tynnere, men da skal du vite hva du gjør. Bruker som regel rundt 6-10 meter kastefortom. Bitefortom varierer fra 1-1.4 avhengig av hva som fiskes etter og har litt ulike lengder på de.
  5. Mente heller at det viktigste er å faktisk bruke taklene en lager. Blir fort mye gøy en kan knyte som bare blir liggende mesteparten av tiden. Når det kommer til det med å sette seg fast er pulley veldig fint å bruke. Da trekkes søkket opp et stykke over bunnen når en drar inn slik at fisken ikke drar det ned i tangen og setter seg fast. Kan også med fordel bruke svakere mono ned til søkket slik at om det setter seg fast så ryker bare den biten og en får inn både takkelet og fisken. Ellers bruker jeg heller ikke så mye takkel med flere kroker med mindre jeg fisker på finere bunn. Sluk setter jeg lite fast da jeg ikke fisker mye etter bunnfisk med sluk fra land, da er det agn det går i.
  6. I would be inclined to agree this type of lure could be quite annoying to remove when fishing mackerel. They tend to inhale the hook and due to their size it can be really annoying to remove treble hooks in general not to speak of dual treble hooks like this. Personally my recommendation is some sort of sabiki rig with a 40-60gram lure at the end if casting and 60-100gram if fishing from a boat. As for what type anything can catch mackerel really. I myself have caught mackerel on a snap swivel I forgot to close once. The advantages here is more hooks in the water = more mackerel caught as you will usually get bites on multiple hooks at the same time. Personally I also crush the barbs on the treble hook attached to the lure at the end to save some time in the cases where the mackerel really inhales the lure. Kinda sucks when there is mackerel about and you are stuck there spending 10+ seconds getting it off the hook instead of getting your rig in the water again. Again anything will work, but more hooks in the water is recommended and I would agree that the faster you can get them off the hook the better. For sei/lyr I wouldn't worry as much because even if they do inhale the lure they won't be that annoying to unhook due to their larger size and the fact that they also do not bite as frequently means spending a couple seconds extra to unhook them is not as big of a deal. Realize this was quite a lot of rambling, but hope it was of some help.
  7. Det viktigste er vel å lage takkler som finner veien i sjøen. Siden jeg fisker mest fra land blir det da mye pulley som ender opp med å bli brukt, selv om jeg har noen andre liggende. Skulle jo gjerne ha prøvd mye annet, men så er jo pulley så latterlig enkelt og greit så da blir det bare sånn.
  8. Ja, bruker selv gul til en del fiske fordi det er lett å se. Er stort sett den fargen jeg går for av den grunn.
  9. Farge er fint å ha, men stort sett er falgevarget gjort av andre grunner enn hva fisken ser minst. Personlig bruker jeg rød på en snelle fordi jeg synest det ser fint ut på den snella, gult på en annen fordi den er lett å se i mørket og en med ulik farge hver tiende meter fordi da er det lett å se hvor langt over bunnen jeg er. Bruker uansett fortom av ett eller annet slag så da føler jeg det betyr lite hva farge som er på braiden. Høres likevel interessant ut at knallgul funket bra på ørret da, om det var tilfeldigheter eller ei. Her har nok fiskeutstyrprodusentene noe de kunne ha prøvd å markedsføre. Gul til torsdager og grønn på fredager eller noe sånn.
  10. Du trenger sannsynligvis ikke så tykk braid. Noe rundt 13kg bruddstyrke burde holde i massevis. Tykk braid svekker kastelengde ganske betraktelig. Snella rommer nok mye mer enn du trenger i denne styrken, men da fyller du opp i bunn med billig monofilament. Dette burde uansett gjøres for å forhindre at braiden sklir på snella, da den er temmelig glatt. Når det kommer til fortom så kan du velge noe i rundt brudddstyrke som braiden. Noen velger å bruke litt svakere fortom for å forsikre at det er fortommen som ryker og ikke braiden om en skulle sette seg fast, men etter min erfaring er det uansett knute til sluk/takkel/etc som ryker uansett så lenge en ikke bruker ekstremt sterk fortom og en noe god fortom vil uansett være praktisk da den vil komme under slitasje av fisketenner, steiner og annet ymse. Ikke kjekt når fortommen ryker på drømmefisken fordi den ble slitt ut på alle de små fiskene du dro opp tidligere.
  11. God sveiv er bra og større snelle drar også inn mer snøre for hver rotasjon så for all del har det sine fordeler med større snelle. Mitt poeng var heller at om RedBloodCat har en snelle som de er fornøyd med til nå i størrelse 2500 så bør den funke helt fint til dette bruket selv om kanskje 4000 er litt mer optimalt.
  12. Har du en 2500 snelle du er fornøyd med til nå så kan du godt fortsette å bruke denne. Veldig fort gjort å tenke en trenger større snelle enn en faktisk gjør. Om du likevel vil ha en ny snelle ville jeg nok ha vurdert noe lettere enn den du linker til. Vet ikke hvor lett utstyr du er vant til, men føler at en snelle på nermere 600 gram er relativt tungt til en sånn stang. Kan likevel hende dette er noe du bare må finne deg i om du vil ha baitrunner da en del av disse type snellene veier litt mer. Personlig bruker jeg denne til generell slukdenging https://www.skittfiske.no/daiwa/229156/daiwa-fuego-lt-4000-c-2021-modell Viktig å merke seg at denne derimot ikke har baitrunner funksjon. Eneste snellen med baitrunner funksjon jeg har erfaring med er penn fierce iv live liner og er forsåvidt fornøyd med den, men har ingenting å sammenligne den med heller. Denne er også relativt tung vel å merke. Min i str. 6000 veier rundt 750 gram tror jeg ferdig påspolt. Også verdt å merke seg at penn sine størrelser er ganske store sammenlignet med andre. Har temmelig mye backing på min.
  13. Den daiwa stangen er sikkert fin. Har ikke erfaring med den eksakte stangen, men min erfaring med daiwa stenger er ganske bra. Penn stenger har jeg ikke noe erfaring med så kan ikke si noe på det bortsett fra at den er definert som "fast" aksjon og daiwa stangen er definert som "regular". Liker selv veldig godt stengene daiwa definerer som "regular", men ingen peiling på hva penn sin definisjon av "fast" betyr. Penn stangen er likevel ganske sikkert litt stivere.
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.