Gå til innhold
Fiskersiden

Digitalt speilreflekskamera – for nybegynner


Rune
 Share

Recommended Posts

Kjære fotoeksperter

Som tittelen sier, har jeg tenkt å kjøpe meg et digitalt speilrefleks kamera. Har kikket en del rundt om på nettet og kikket innom de lokale forhandlerene. Japan photo selger d70s med 18-70 objektiv til 7499 for tiden. Prisen på et d50 med 18-55 objektiv var 5499. Har også sett etter disse på bruktmarkedet, og har lagt inn noen bud, men de blir solgt såpassa dyrt at jeg mener det er like greit å kjøpe seg et nytt når jeg først kjøper. Innvendinger mot det? Bør jeg bare kjøpe et brukt? Eks ble d70s 1,5 år gamelt med 18-70 objektiv solgt for 5500.

Jeg lurer og på om det kan være lurt å vente til romjula / nyåret, kan jeg gjøre noen kupp da? D70s er jo et utgående kamera og de kan gå tom for det på japan photo kanskje??

Jeg trenger masse tips, klarer absolutt ikke å bestemme meg for hva jeg skal gjøre! Er forresten ganske mye penger for meg å bruke på et kamera...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 99
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Hvis det ikke haster så kan dulike godt vente til etter jul.

Tredje juledag er det meste som er aktuelt til jul til halv pris :)

Selv har jeg mitt tredje speilrefleks fra Canon, så der holder jeg meg.

De to første (ikke digitale) er blitt stjålet sammen med objektiver o.l.

Personlig hadde jeg kjøpt Canon pga jeg kjenner de kameraene, men jeg har ingenting mot Nikon heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som sagt før :lol:

Brukt d70/d70s og optikk.

Nikon foran Canon 300/350/400 pga ergonomi

Eller brukt 20D og optikk. Canon 300D er forsåvidt omtrent like stort som D70 (uten at jeg vil anbefale 300D), samt at alle disse tre har muligheten for vertikalgrep, noe som er et ergonomisk fortrinn for dem. D70/D70s har ikke denne muligheten.

Når det gjelder bildekvalitet, vil du ikke merke den aller minste forskjell på å velge det ene merket fremfor det andre. Pentax og Sony feks, er to andre merker du kan vurdere også. Du må ta deg en tur til en fotobutikk med godt utvalg i slike kamera, kjenne på de forskjellige, se hvilket som ligger best i hånden din. Bestem deg for å gå for det kameraet du føler ligger best i hånden, det du liker plasseringen av knappene på, slike ting. Så kan du gå ut og titte på bruktmarkedet etter et bestemt kamera, istedetfor å virre i den ene og andre retningen. Aner ikke om du har noen slike sjapper i nærheten, men du skal jo snart oppover her og fiske mus, så da kan du stikke innom fotovideo i samme slengen. Jeg er gjerne med på et besøk dit. Omtrent like mye porno som i ei fiskeutstyrssjappe med godt utvalg...

Mvh Oz

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Virka som de kun har Canon der nå Karl Inge...

Men JapanFoto har Canon, Nikon og Sony ihvertfall... sikkert flere og

MEn man handler vel ikke Pentax om man ikke har optikk fra før :) Forøvrig så er det vel Pentax K100 som er alterntivet hos dem pr.idag

Endret av ThorEH
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor ikke? Mitt kamera ble vurdert som like bra som Nikon og Canon sine i samme prisklasse da det kom på markedet. Og Pentax kameraene har endel fordeler, bla størrelse og mulighetene for å skaffe seg optikk.

Hva er fordelene til Pentax fremfor de andre alternativene hva størrelse og muligheten til å skaffe seg optikk angår? De andre merkene leverer kameraer i forskjellige størrelser, og har dugelig med optikk å velge mellom. Spesielt vrient å skaffe seg er det heller ikke...

Sier ikke at det er et dårlig valg, mer at det er et alternativ på lik linje med feks Canon, Nikon og Sony.

Mvh Oz

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulighetene for å skaffe seg optikk er jo større på Nikon og Canon, da de enkelt og greit er markedsledende(og at de har MYE større objektivpark). Og at det er flere 3.parts produsenter som leverer objektiver og annet utstyr.

Og når det gjelder størrelse, er det en fordel at de er små?? Det er en grunn til at de beste kameraene (dx2/1d) er ganske store og tunge

Og ja, ditt kamera ble vurdert som likegodt når det kom noe etter de andre for en del år siden. Idag rekker ikke Pentax helt opp til de andre (jf.r diverse tester i blader og på nett)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha brukt Canon 20d et halvt års tid, kunne jeg aldri ha kjøpt meg kamera i str. til 400d og 350d. Det er jo helt sinnsykt lite!! Men dette er seff en vanesak. Jeg fikk også med et vertikalgrep, og bruker det ofte. Så jeg ville absolutt vurdert et brukt hus, selv fikk jeg 20d + vertikalgrep og ekstra batteri for 7000,-. Dette var ca. 6 mnd siden, men prisene er omtrent de samme ennå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange gode tips! Jeg har vært endel rundtomkring og kikket på forskjellige kamera, men har foreløbi ikke funnet noe som passer så mye bedre i hånda enn de andre. Synes det er positive og negative ting med alle når det gjelder grep.

Jeg har ikke hastverk med å skaffe meg kamera, men håper jo snart at det kan være på plass, eller at jeg i det minste har bestemt meg for hva jeg skal kjøpe.

Kan nevne at jeg maks kan bruke 7500 på hus, objektiv og minne...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nikon kommer med et meget enkelt og bra kamera som skal ta over for D50. Etter sigende skal det være teknologi fra D80 og D200. Bl.annet samme lysmålersystem. Det kamera heter D40, og kommer til å koste ca. 5500 som kit. Ville titta på det hvis du skal ha et meget brukervennlig kamera.

Foto og video

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukervennligheten er veldig lik på alle disse innstegsmodellene...

men det bør nevnes at man ikke får så veldig bra optikk med i kit'et til d40 og d50. Og det extra man betaler for å få 18-70 objektivet er verdt pengene om man har sansen for dette (noe man strengt tatt bør ha når man handler dSLR, om ikke kan man jo handle f.eks S3is)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke uenig med deg, men det går ann å kjøpe ei superlinse siden. F.eks. denne

Er foresten andeledes og stille inn da dette kamera ikke har lcd skjerm oppe, men ratt.

Akkurat det der blir også veldig mye personlige preferanser da en superlinse for meg er en som gjerne har blenderverdi ikke over 2,8 for hele registeret...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.