Gå til innhold
Fiskersiden

H1rik er tilbake i salen igjen


h1rik
 Share

Recommended Posts

Uff, nå rødmer jeg litt...glemte at det var damer til stede, da primalskriket veltet ut :D

Ps. Takk for at du berget båten, som jeg i min iver lot seile sin egen sin egen sjø... :P

Hehehe... Bare hyggelig. Va ein syk fin kveld/natt etter du dro. Aldri hørt så mye plasking i mitt liv. Å eneste som beit på var en stakkar på 1,4.... ja ja. Smile læll :thumbsu::D

Endret av Sonja
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 358
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Hehehe... Bare hyggelig. Va ein syk fin kveld/natt etter du dro. Aldri hørt så mye plasking i mitt liv. Å eneste som beit på var en stakkar på 1,4.... ja ja. Smile læll ^_^:D

Søren å, skulle kanskje ha lagt igjen noen "finske smykkestener" til dere :dribble:

...jeg håper det var "smykkestene" som gjorde susen og at det ikke var den uregelmessige roingen, for det kan være vanskelig å gjennskape :closedeyes:

Ps. Jeg vil nok i fremtiden unngå å ha stanga mellom bena, når jeg ror alene :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søren å, skulle kanskje ha lagt igjen noen "finske smykkestener" til dere :D

...jeg håper det var "smykkestene" som gjorde susen og at det ikke var den uregelmessige roingen, for det kan være vanskelig å gjennskape :)

Ps. Jeg vil nok i fremtiden unngå å ha stanga mellom bena, når jeg ror alene :unsure:

Hmmmm... Uregelmessig roing??? Stanga mellom bena?? Har d en sammenheng?? Hahahaha :jig:

Men noen "finske smykkesteiner" hadde sikkert gjort susen ja.

Hadde planer om å prøve flua, men d ble så fort mørkt. Hadde ikke med hodelykt.. tabbe. Så vi ga oss rundt kl ett.

Lykke til med siste innspurt.

:icecream::rock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, rakk bare 1,5 time i dag og i løpet av den tiden håvet jeg en på 7 og landet en selv på 5,1 - så jeg føler jeg er i "døtten"..

Nå er det den store brune kroken, som gjelder :icecream: og jeg tror jeg har et par lodd i det lotteriet :)

JA hør her, du skal se at den bamsen kommer har trua på deg,må ha trua :D

Endret av mao
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Tid for oppsumering.

Det har vært en god trøndersesong for meg, sesongen sett under ett. Jeg har fått mange lakser(til meg å være) og for første gang har jeg følt at det var anledning til å sette noen( halvparten) tilbake til elva. Jeg kan ikke skryte på meg at disse var store, men det var hvertfall fisk som i utgangspunktet var relativt uskadd. Jeg fikk satt tilbake 14 laks.

La det med en gang være sagt at jeg ikke fikk noen store, ei heller fikk kjenne kreftene til noen av disse i år. Likevel sitter jeg og koser meg med en skikkelig go-følelse nå. Det har vært tunge stunder underveis, mener jeg å huske, men nå sitter bare de gode minnene igjen.

Jeg har fått flere på wobbler, har fått prøve harling med eliten (Team 50lbs), møtt (og fisket med noen)lakseboms som får prinsessens engler til å blekne (Gammel-Erik, Otern, Sølvreven, Vassfis, NilsM, Longstone, GeirN, Vaapput, Bjørn og Petter), fått æren av å bli hjulpet og hatt det trivelig med Kay, Vemund, Sonja, Ståle og folk fra Fossekallen osv...

Jeg har fått sett og opplevet Bjøra i sin vårprakt, opplevd den voldsomme/gigantiske Namsen, hatt noen turer på kjente strekk i Gaula og fått lov til å ha mange timer sammen med min kjære Nidelva. På tross av alt dette var det folk jeg skulle ha brukt mer tid med og steder jeg skulle ha besøkt, men tiden strakk bare ikke til og det må jeg ha til gode.

Til de av dere som bidro til å gi meg slike opplevelser vil jeg si TAKK!, dette gjør det godt for meg å gå på en ny vinter.

Egentlig skulle jeg vel ha stoppet der ;) , men neida - det blir dessert ;) I morgen starter jeg å pakke for en siste tur. En tur til Drammenselva, med hyggelige folk og spennende laksefiske på et nytt sted - Kain itj bli ber!(ja hvis jeg ikke mot formodning må tre støttende til ved grave i en gjenngrodd gytebekk, overvåkningsfiske, stamfiske eller noe annet da :D )

Fra åpningen hvor jeg snek meg med Team50lbs (Herr Moxnes slapp unna...). Dette er et team satt sammen av komplementære ferdigheter, ser tilforlatelig ut men hør=>

Juridisk kompetanse(fiskereglene kan være vanskelige og teammedlemmene kan få behov for kompetent bistand), geologi(åpenbart en fordel ved planlegging av fiske mht. hvordan masse blir flyttet rundt og hvilken innvirkning dette vil ha på fisket), liason og motivator (etablerer uvurderlige nettverk som gir indikasjon på om det går fisk og sikrer at slitne spretter ut av soveposen kl.4 på natte i 3 grader...osv.), lovens sterke arm med spesialfelt forebygging og oppfølging av unge (noe jeg satte stor pris på selvsagt da jeg både hadde behov ut i fra min unge alder og veike kontorarm), Controller (ja det sier seg vel egentlig selv. ...Er dette Norges mest komplette fisketeam???

106860_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43041/106860.jpg

Team50lbs består blandt annet av Nidelva sin laksekonge 2010-Geir `Nidelvfisker`..

106861_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43042/106861.jpg

..og en løssluppen, men trivelig og forebyggende Rosenkilde fra Oslo

106862_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43042/106862.jpg

..og det ble noe tid til å fraternisere med konkurentene også. Herr Moxnes med sin personlige geolog Laurits, ved sin side..og..Lasse `hip-hop Longstone` med sin blå cap.

106863_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43042/106863.jpg

Endret av h1rik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurker rundt og etter at noe har kakket i den et par ganger sier det wiiiiiiiiiiiiiiiiiii, og der fyker det av en 50meter. Jeg hadde ikke egentlig trodd det skulle bli noe så rutiner var ikke drillet, ei heller hadde jeg tenkt på hvordan en gjør dette alene. Jeg ropte og fossrodde mot land, glemte helt båten-så den tok seg en liten tur og håpet at en med håv var i nærleiken

Jeg fikk landet den, ikke var den stor 6,1 kg, men den var veldig forløsende for meg. Jeg har rodd på en selv - og det var jævlig deilig :D

Første laksen fra båt alene, vel - akkurat det er en bratt læringskurve for oss alle...

Gratulerer så mye med resultatet!

Neste gang er du mer forberedt, men det vil alltid oppstå helt unike "situasjoner" når man er alene i båten med kroket laks, uansett hvor erfaren man er. Båt, strøm, årer, vurdering av landingssted, holde stram line - samt hovedsaken: laks som gjerne ikke oppfører seg slik du antar og håper på. Stress og adrenalin, etterfulgt av lykkerus eller bakrus når laksen går. Det er jo nettopp dette elementet av uforutsigbarhet når du skal berge laksen mutters aleine i båt som gjør det hele så spennende!

Skitt fiske sørpå i Drammenselva!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får ha god tur og skitt fiske i Drammenselva da h1rik. Og det er nok nå du skal få føle bamsens vrede. For det har æ drømt, og gannet på :thumbsup:

hmmmmmmmm, kanskje jeg skulle få med en av dine wobblere :) "Silverline", var det ikke så :)

Jeg merker en skrekkblandet fryd bygge seg opp. GeirN virker meget hemlighetsfull og litt lurig, så jeg undres om han ikke har planer om å få kurert meg helt........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote name='Pæta' date='03 august 2009 - 17:52' timestamp='1249314747' post='527430']

3 dårlige smålaksår, 2 bra smålaksår, 3 dårlige smålaksår osv. Slik leser evig optimist Pæta grafen til Noodles

jepp, blir morro i juli 2010, og enda litt mer morro i juli 2011, før vi i 2012 kan lese formumet fra 2009 på nytt mens vi klager og syter, og mener det er game over, finito for laksen.

Søkki ta, næste år får æ my smålaks :blush:

Pæta er synsk! :lolu:

Pæta, hva skjer i Drammenselva fremover :blush:

Endret av h1rik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Endelig skulle jeg få bli kjent med Drammenselva. Elva som har servert laks på 34 kg, som er forbundet med gyro og som har sprøe ideer om at laksefiske skal være noe som er tilgjengelig for Hvermansen osv.....

Selvsagt hadde jeg forventninger knyttet til fangst, men den lunefulle laksen kjenner jeg så alt for godt. Det jeg sitter igjen med er en av de beste turene jeg har hatt hvor jeg ble kjent med ei flott elv, trivelige folk og et vær som gjorde at jeg følte meg hensatt til høysommer i Trøndelag.

Jeg vil anbefale alle, en gang, å få seg en tur til Drammenselva og ja, jeg skal tilbake igjen :thumbsup:

En spesiell takk rettes til "samboeren" Robert-"the Vapput", GeirN-organisatoren og JonF-"the ferryman" :goodjob:

107317_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43207/107317.jpg

Vi ble inkvartert i foreningens hytte som ligger idyllisk plassert ved elva (like ved ligger klubbhuset og ei bu med sanitæranlegg og fryser som fiskerne kan benytte)

107318_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43207/107318.jpg

Jeg fikk prøve litt mark og wobblerfiske allerede fredag på "Karet"

107319_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43207/107319.jpg

På lørdag fisket vi på "Midtskjæret" sammen med en del FS-medlemmer (Randselva, JonF, Vapput og GeirN selvsagt) i tillegg til Tor Arne og kona, Ronald og Regner. Det var en fantastisk dag med nydelig vær, noen fisker som ble fanget, servering av røykelaks rett fra røkeriet (takk Geir og røyker`n),litt juging, historier fra laksefiske i Canada og en hærlig Dansker :thumbsup:

107321_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43207/107321.jpg

Søndag ble hele formiddagen viet til båtfiske-Drammenselva-style. JonF stilte opp med båt, lokalkunnskap og historier fra elva. Det ble igjen en fantastisk dag med trivelig selskap, god kake fra kona til JonF :dribble: og en hel masse wobblerprat og testing. Vapput ble en smule opptatt av noen finske smykker, som JonF hadde...så det var såvidt vi kom oss på vannet :D

107307_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43205/107307.jpg

Her er en forventningsfull gjeng på vei ut til "Midtskjæret"..en smilende Vapput og en stående GeiN

107308_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43205/107308.jpg

Her er vi på vei ut av båthavna på søndag - og JonF er umiddelbart igang med å informere oss om elva og historier fra virkeligheten..

107309_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43205/107309.jpg

H1rik, Randselva, GeirN og JonF hygger seg på "Midtskjæret"

107310_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43205/107310.jpg

Her fra hytta hvor GeirN og JonF forteller om hvilke grunnsyn, historien og hvordan en har jobbet i forhold til Gyro`n og ideologi som ligger til grunn for forvaltningen ved Drammenselva..noe som var meget interessant.

107311_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43205/107311.jpg

Det var veldig hyggelig å sitte utenfor hytta og høre historier fra Grevlingen/Støyten og hvordan det kunne være under stamfisket :D

107316_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43206/107316.jpg

H1rik under opplæringsrunden på Midtskjæret.

107312_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43206/107312.jpg

Da det ville være litt enkelt å bare ta laks, forsøkte jeg med hell å utvide artslista mi (arter tatt under tradisjonelt laksefiske...)og klarte det kunststykke å dra i land dette specimentet av en giga-abbor. Heldigvis unngikk jeg Niøye.....etter å ha sett et monster på linje med alienmonstret på klubbhuset og hørt GeirN fortelle om en han tok som var et par meter....så forsøkte jeg målrette å unngå denne arten.

Mht. abboren var jeg under kjøringen, glad for at jeg hadde skikkelig dimensjonert fiskeutstyr. GeirN kunne videre orientere meg om at det var skikkelig sjelden at noen klarte å fange abbor, så han var skikkelig imponert.

107314_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43206/107314.jpg

..her fra opplæring i korrekt håving. Nå har jeg bare håvet noen hundre fisker og da var det veldig lærerikt å få veiledning mht. hvordan dette skulle utføres. Det er synd at det ikke foreligger video-opptak av denne seansen da den kunne ha vært brukt internasjonalt B)

107315_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43206/107315.jpg

..H1rik koser seg etter "sesongslutt", noe som ga mersmak :)

107313_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43206/107313.jpg

H1rik og Vapput skulle forsøke seg litt alene og testet ut wobblere. Det var litt uvant å bare bruke en treble (regel ved landfiske), men Kortto-dvergen leverte!

Vapput guidet etter fluefiskerpremisser og jeg slang wobbler/dupp ut i en strøm og etter et par tre kast satt denne :thumbsup:

Endret av h1rik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En spesiell takk rettes til "samboeren" Robert-"the Vapput", GeirN-organisatoren og JonF-"the ferryman" :)

..her fra opplæring i korrekt håving. Nå har jeg bare håvet noen hundre fisker og da var det veldig lærerikt å få veiledning mht. hvordan dette skulle utføres. Det er synd at det ikke foreligger video-opptak av denne seansen da den kunne ha vært brukt internasjonalt B)

..og vi i Hokksund sender hilsener både vestover til "samboer og livs-nyter" Robert the Vapput og oppover til midten av Norge til abbor- og laksefisker Henrik "the shimano-man". Takk for en hyggelig helg ;)

PS Var synd du ikke fikk filmet den hovingen...men men :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herlig h1rik, og godt å sjå at de lokale guruene er gjestfrie ;)

Hva med Master, skulle ikke han også nedover en tur ? Men hva nå, er det ubønnhørlig over også for deg h1rik ? Men vi får vel ta et torsketreff igjen før jul (samle trønderbataljonen), og diskutere neste års plan A, B, C..... oppi lakseelva :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

..Men hva nå, er det ubønnhørlig over også for deg h1rik ?

NM ble forhindret av omstendigheter-STOPP-jeg har begynt fiske etter andre arter-STOPP-jeg ville satt stor pris på at troppen ble samlet til et strategimøte-STOPP

Jeg er sannelig ikke sikker på at laksefiske er over for i år, "time vil shøw" ;)

Endret av h1rik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 months later...

Da er endelig ventetiden over og anstendig fiske ser det også ut til å bli :lol:

Jeg var litt bekymret forrige tirsdag da jeg ble påkjørt av en containerbil (kjørte moped) og da jeg lå der med følelsesløs arm og verkende ben så jeg både 25års bryllupsreise (dagen derpå) og laksefiske gå fløyten........... Men etter litt tid kom alle vitale funksjoner tilbake (står oppreist og kan sveive med høyre hånd) så jeg fikk fløyet en tur og sjekket noen fiskeutstyrsbutikker i Praha og er klar for sommerens store/mange eventyr - Jeg er tilbake i sadelen og om litt braker det løs - Jiiiiiiiiiiiiiiiiiippppppppppppppiiiiiiiiiiiii!

Endret av h1rik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.