villlax Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Jammmi. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
nanablag Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Atpåtil håkjerring som er kjent for å ha giftig kjøtt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Jepp... Det er motbydelig, og det smaker enda verre. Kan ikke spises uten store mengder svar svartadaudir attåt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
nanablag Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Har du smakt det? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Har du smakt det? Ja... Jeg drakk for å glemme etterpå. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kilgallon Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Det der så ikke mye delikat ut... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
nanablag Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Ja... Jeg drakk for å glemme etterpå. Haha! Kanskje jeg skulle begynne å drikke for å glemme blanketurene mine Men da ville jeg blitt alkis rimelig kjapt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gismervik Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Hehe..islendinger er noe helt for seg selv.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gimbo Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Pyser Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Just as appetising as seal's feet Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
villlax Skrevet December 2, 2009 Forfatter Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Ser ikke så verst ut. Mer som en godt moden ost.:-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karleif Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Er det ikke det vi kaller lutefisk her på berget? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
nanablag Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Hehe Men tror kanskje dette minner mer om rakfisk... bare uten saltet og med kjøtt som er giftig fra før Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest raphaug Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Minner vel mest om råtten hai, da jeg ikke tror rakfisk kan sammenlignes så mye dèt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
KjellArne Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 (endret) Skjønner ikke hvordan man kommer på noe slikt jeg. Alt det rare, uappetittelige vi gjør for å få til "eksotisk" mat f.eks gammalost, rakfisk, lutefisk, råtten hai, gammalsalta sei, syrna værballa, osv. Ja jeg vet noen av dere elsker slike ting men jeg deltar i sånne lag kun for å smake på sausen (den som kommer i glass ved siden av). Hva i all verden er det som får folk til å tro at maten nødvendigvis blir bedre av å grave den ned bak utedoen noen måneder Endret December 2, 2009 av KjellArne Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 (endret) Smakt det, spyttet det, og spydd det inn/ut i løpet av 7 sekunder ca. Svartadaudir er det eneste som hjalp. Ikke skjønner jeg vitsen med å eta dette, og ikke lukter det godt, og ikke smaker det godt, men det kan faktisk se ok ut når du ikke vet hva det er. I små fine biter på tannpirkere. Ikke rart de er tøffe disse islandurererer. Endret December 2, 2009 av potbelly Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Skjønner ikke hvordan man kommer på noe slikt jeg. NØD Kjell Arne- nød. Om man legger merke til det, forekommer slik behandling av mat mest i nordlige&kalde land som har mest resurser i vise årstid. Maten måte konserveres på ett eller annet måte til bruk i de kalde og fattige mndr. Jeg regner med at det gikk en god del liv før man kom frem til det som "gikk an å fylle magen med". Men gud , så mye godt som kom ut av det !!! Rakfisk med norsk cogñac attpå( akkevit) er noe nordmenn bør være stolt av Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
PerH Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 (endret) Dette er surmat - ikke så verst, faktisk omtrent spiselig, men frister ikke til gjentagelse. Det positive var at det trengtes mye akkevitt og øl til det der... Når jeg studerte i Tromsø fikk jeg servert mye rart av islendinger, det var mange av dem på Fiskerikandidatstudiet. Var nabo til et studenthjem, så da ble det en del snurrige nachspiel med islandsk allsang og mat. Det var der denne islandske håkjerring-spesialen ble servert. De påsto fermenteringen fjernet "gifta" i kjøttet. Men de grov også ypperlig torsk ned i snøen for å la den surne. "Surmat", sa de! Etter koking smakte dette som ekstra syrlig boknafisk, men var langt blautere i konsistensen. Skikkelige vikinger det der - på dette feltet er vi blautfisker i sammenligning! Men vi har jo rakfisken da, vet ikke om islendingene hadde bitt på det åtet hvis den var godt nok modnet... Endret December 2, 2009 av PerH Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Dette minner ikke om rakfisk... Det minner ikke om noesomhelst av hva vi ellers vil kalle mat (som jeg har smakt). Det er rett og slett en så motbydelig og forferdelig totalopplevelse av en smak at den umulig kan beskrives med ord. Jeg tror i grunn ikke man finner noen som synes dette er spesielt godt, islendingene spiser det ene og alene på grunn av tradisjon, og fordi det er en unnskyldning for å drikke masse brennivin. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Dette minner ikke om rakfisk... Det minner ikke om noesomhelst av hva vi ellers vil kalle mat (som jeg har smakt). Det er rett og slett en så motbydelig og forferdelig totalopplevelse av en smak at den umulig kan beskrives med ord. Jeg tror i grunn ikke man finner noen som synes dette er spesielt godt, islendingene spiser det ene og alene på grunn av tradisjon, og fordi det er en unnskyldning for å drikke masse brennivin. Helt enig. Ubeskrivelig. Jeg viste ikke hva vi fikk og var litt for sein i reaksjonen. Biten var på vei inn føre odøren ble registrert. Da gikk det svært fort. Og jeg liker rakafisk! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
nanablag Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Kanskje jeg skulle prøve dette i håp om at jentene syntes jeg var tøff Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kay-Arne Olsen Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Nå har vel ur/lokal befolkningen i alaska/canada spist "råtti" hval/hai i århundreder, så noe spesielt for island er vel ikke dette?. Godt ser det ikke ut! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rigor Mortis Skrevet December 2, 2009 Rapporter Share Skrevet December 2, 2009 Jeg har ikke bare smakt på dette griseriet der, men faktisk spist det, og det anbefales IKKE. Det smaker ammoniakk og råttent et eller annet, ihvertfall den smaksprøven jeg fortærte, og man smågulper/raper ammoniakk i et døgn etterpå. Spyttkjertlene produserer overdoser med spytt når det er i munnen, fordi du bare har lyst til å spy. Fytterakkern, aldri mer.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gimbo Skrevet December 3, 2009 Rapporter Share Skrevet December 3, 2009 (endret) For å si det sånn... som gift med ei fra Asia har jeg spist verre saker enn det der. Ta "pla ra", som er gjæret/råtten guarami fisk. Den lages ved at man renser noen av disse, og legger i et glass med rispulver og litt salt og fiskesaus. Så setter man den på kjøkkenbenken til "modning" i 6 mnd til et år i romtememperatur. Når den så er klar til å spises har den konsistens som en passe blaut menneskeavføring med enkelte klumper av råtten fisk i. Og lukter omtrent som den ser ut. Kjerringa bryter i seg dette 2-3 dager i uken... Endret December 3, 2009 av Gimbo Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet December 3, 2009 Rapporter Share Skrevet December 3, 2009 Pla ra is just plain yummy compared to 'shitty larb'.... ask your mrs about that one Have you ever had the 'dancing shrimps'? tiny little shrimp that they pour red hot chilli over and they go into spasm. In Thailand I was lucky enough to eat the following: Sparrow, roasted on a stick Fried maggot Fried and boiled frog Rat ground up in a curry... bones and all. Fried grasshopper Fried mealworm The only one I'm not so keen on is the maggot and the only thing I refused to try was Cockroach Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.