Gå til innhold
Fiskersiden

maggot


Benjamin Elska Kyr Borslid
 Share

Recommended Posts

Ække tida på året lenger for å produsere maggot på egenhånd, med mindre du er over gjennomsnittet ivrig. På sommeren derimot er det ganske enkelt å produsere gode mengder med maggot. Ta ett stykke kjøtt (0,5-1kg) som du snitter opp litt for så å putte oppi en beholder med lokk og hull i siden som er passe store for spyflua å komme seg inn i. Sett beholderen på ett "lunt" sted uten direkte sollys. Hold ett øye med hvor mange egg som legges (små hvite prikker), tommelfingerregel er vell en samlet omkrets med egg som er litt større enn en 20 kroning pr halvkilo. Flytt så kjøttstykket til en helt tett beholder med ei rist oppi som kjøttet legges oppå og sagflis i bunn. Beholder må fortsatt oppbevares på ett lunt sted uten direkte sollys. Etter 4-5 dager har maggoten vokst seg så stor at den vandrer av kjøttstykket og detter ned i sagflisa. Når det ikke er flere maggot igjen inne i kjøttstykket, så er prosessen ferdig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

trådstarter: virker ikke som du har fiska med maggot før? hvis ikke er det et triks med åssen du setter de på kroken.i den butte enden av maggoten er det en liten "skinnfille". det lønner seg å sette kroken igjennom denne, da holder maggotene seg sprellende lenger. det kan være litt vanskelig, men etter litt trening sitter det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

trådstarter: virker ikke som du har fiska med maggot før? hvis ikke er det et triks med åssen du setter de på kroken.i den butte enden av maggoten er det en liten "skinnfille". det lønner seg å sette kroken igjennom denne, da holder maggotene seg sprellende lenger. det kan være litt vanskelig, men etter litt trening sitter det.

Denne detaljen kan være avgjørende for fisk eller ikke fisk på en treg dag. Det er svært viktig å ikke punktere maggoten. et levende agn som beveger seg på kroken trigger fisk mer enn en vassen skinnfille.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

GULP Maggot har jeg ikke hatt særlig hell med, syns generelt at GULP fungerer best som et tilbehør servert sammen med naturlig agn. Oppbevaring av levende maggot om vinteren, når du er ute i kaldt vær, bør gjøres slik at kulden ikke går inn i boksen og gjør maggotene stive. Jeg pleier å enten ha boksen i en liten fleecepose eller lignende, slik at de hele tiden er i vigør.

Forøvrig så er Riverside en av leverandørene av meitemark og maggot, men det er nok kun til forretninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.