Gå til innhold
Fiskersiden

Makrell


Martin93
 Share

Recommended Posts

Makrell hogger vel til på alt? Jeg føler at hvis jeg skal fiske på dypere vann om sommeren så må jeg hive på 600gram søkke og sende den ned fortest mulig for å unngå at makrellen hiver seg over krokene på vei ned. Husker sommeren for to år siden når vi var 3-4 amatører i en båt, alle hadde kun en sluk på, så det kom kun en fisk opp av gangen. Etter 2-3 timer lå det 40-50 makrell i båten. For ikke å snakke om den gangen det satt fisk på hver eneste krok+ sluken, da kom det seks stykk opp. DA er det gøy å fiske makrell :thumbsup:

Tror rett og slett makrellen ikke er der hvis den ikke biter.

Det er en utbredt misforståelse at makrellen alltid biter på alt, bare fordi den i noen perioder gjør det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De første makrellene er landet ved Egersund.

Går den i rauåte (noe den neppe gjør nå), har jeg på nært hold studert hva fisken gjør. Den åpner munnen og svømmer i overflaten og lar det den svømmer på forsvinne ned i gapet. Null aktiv jakt i de tidene - så skulle du få den til å jage en tyttebærkrok under slike forhold, blir jeg mektig imponert.

Har ofte fisket i nærheten av folk som ikke får makrell - selv om de aktiv går gjennom slukskrinet. Trikset da er en liten flue over sluken. Man kan få makrell på hvert kast - men ikke på sluken. Så ryktet til tross - makrellen er selektiv.

Sjefstrikset for makrell er uansett at man følger med på spolen/snøret etter at sluken har tatt vannet. Skyter det plutselig fart eller stopper opp, er det gjerne dags for tilslag..

Ellers er jo duppmeite etter makrell gøy - men neppe det mest effektive.

..og har man ikke opplevd å ta jagende makrell på flytesnøre, bør man kanskje vurdere å gjøre det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel neppe rauåte å beite på nå nei, det er vel typisk i august. Og jo, den er da mulig å få på både tyttebær- og andre (små)kroker. Hvorvidt man bruker begrepet "jage" blir mer av akademisk interesse. Mer korrekt blir det gjerne å si at den beveger seg de få centimeterene bort til der kroken befinner seg, for å fange "godbiten".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noken plasser her som er spessielt bra får makrell eller er det likt rundt hele kysten? Som sagt fisket lite på Stord om sommerene siden er på hytta då, og der er det klart enkelte plasser som er best...

Og har enda ikkje fått noke makrell :( Men får 5-10lyr pr fisketur da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Etter noen forsøk på Stord uten og få noe makrell blei eg lei og kjørte til hytten, i Fusa. Der blei det 1 ''kast'' frå båt med makrell hekle og 4makrell, valgte og ikkje fiske mer siden var bare til middag idag. Så satser på att blir bedre fangst snart på Stord og...

XoFKqzF.jpg

Endret av Martin93
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.