Ølgylt Skrevet May 19, 2014 Rapporter Share Skrevet May 19, 2014 Makrell hogger vel til på alt? Jeg føler at hvis jeg skal fiske på dypere vann om sommeren så må jeg hive på 600gram søkke og sende den ned fortest mulig for å unngå at makrellen hiver seg over krokene på vei ned. Husker sommeren for to år siden når vi var 3-4 amatører i en båt, alle hadde kun en sluk på, så det kom kun en fisk opp av gangen. Etter 2-3 timer lå det 40-50 makrell i båten. For ikke å snakke om den gangen det satt fisk på hver eneste krok+ sluken, da kom det seks stykk opp. DA er det gøy å fiske makrell Tror rett og slett makrellen ikke er der hvis den ikke biter. Det er en utbredt misforståelse at makrellen alltid biter på alt, bare fordi den i noen perioder gjør det. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
pelle_32 Skrevet May 19, 2014 Rapporter Share Skrevet May 19, 2014 Er det noe makrell i oslo fjorden/?? Så at det var fersk makrell i butikken nå Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet May 19, 2014 Rapporter Share Skrevet May 19, 2014 De første makrellene er landet ved Egersund. Går den i rauåte (noe den neppe gjør nå), har jeg på nært hold studert hva fisken gjør. Den åpner munnen og svømmer i overflaten og lar det den svømmer på forsvinne ned i gapet. Null aktiv jakt i de tidene - så skulle du få den til å jage en tyttebærkrok under slike forhold, blir jeg mektig imponert. Har ofte fisket i nærheten av folk som ikke får makrell - selv om de aktiv går gjennom slukskrinet. Trikset da er en liten flue over sluken. Man kan få makrell på hvert kast - men ikke på sluken. Så ryktet til tross - makrellen er selektiv. Sjefstrikset for makrell er uansett at man følger med på spolen/snøret etter at sluken har tatt vannet. Skyter det plutselig fart eller stopper opp, er det gjerne dags for tilslag.. Ellers er jo duppmeite etter makrell gøy - men neppe det mest effektive. ..og har man ikke opplevd å ta jagende makrell på flytesnøre, bør man kanskje vurdere å gjøre det. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
gss Skrevet May 20, 2014 Rapporter Share Skrevet May 20, 2014 Det er vel neppe rauåte å beite på nå nei, det er vel typisk i august. Og jo, den er da mulig å få på både tyttebær- og andre (små)kroker. Hvorvidt man bruker begrepet "jage" blir mer av akademisk interesse. Mer korrekt blir det gjerne å si at den beveger seg de få centimeterene bort til der kroken befinner seg, for å fange "godbiten". Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin93 Skrevet May 26, 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet May 26, 2014 Er det noken plasser her som er spessielt bra får makrell eller er det likt rundt hele kysten? Som sagt fisket lite på Stord om sommerene siden er på hytta då, og der er det klart enkelte plasser som er best...Og har enda ikkje fått noke makrell Men får 5-10lyr pr fisketur da... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin93 Skrevet June 8, 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet June 8, 2014 (endret) Etter noen forsøk på Stord uten og få noe makrell blei eg lei og kjørte til hytten, i Fusa. Der blei det 1 ''kast'' frå båt med makrell hekle og 4makrell, valgte og ikkje fiske mer siden var bare til middag idag. Så satser på att blir bedre fangst snart på Stord og... Endret June 8, 2014 av Martin93 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
krishau2803 Skrevet June 8, 2014 Rapporter Share Skrevet June 8, 2014 Det har kommet inn noen makreller i karmsundet.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin93 Skrevet June 9, 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet June 9, 2014 Men ett spørsmål, hvis du får makrell og skal ha den til middag eller noe neste dag, hvordan oppbevarer dere den da? Altså sløyer, bløgge, vær hel osv når du legger den i kjøleskap? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tah Skrevet June 9, 2014 Rapporter Share Skrevet June 9, 2014 For all del ikke ta den hel. Da får bakterier fra mage innhold vandre rundt. (ofte det som gjør den bløt) Fillet er vel det beste. Tor Arne Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet June 9, 2014 Rapporter Share Skrevet June 9, 2014 du lærer deg hvordan du skal snitte for å kunne rive ut alt av bein i en bevegelse, skyller i saltvann, legger i kjøleskap med salt og provencekrydder Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.