Gå til innhold
Fiskersiden

Fritidsfiskerne får skylda for at torsken er borte


 Share

Recommended Posts

Det meste av vår forvaltning er basert på uttaket. Det skilles ikke på hvordan det uttaket gjøres, noe som forsåvidt er fornuftig nok. Problemet med å ikke skille snørr og barter er at man er "fritidsfisker" i ministerens øyne uansett om man setter 250 meter garn eller står i vannkanten med Snoopy-stang.

Du kan banne på at hvis den dama går med på noen som helst av begrensninger, så vil de ramme alle. Jeg vil bli mektig overrasket om hun går med på å opprette soner hvor faststående redskap er forbudt, mens stangfiske tillates. Hun evner ikke å se forskjellen, så eventuelle soner vil innebære totalforbud. Nå er ikke nødvendigvis det bare negativt, kanskje er dette det beste alternativet i en periode så bestanden får hentet seg inn.

Ellers har Oslofjordens Friluftsråd laget en folder om fiskeregler som er oversatt til polsk. De har klønet litt, men til å være første forsøk var dette slettes ikke værst:

http://www.oslofjorden.org/portal/page/portal/of/nyhet?element_id=12074279&displaypage=TRUE

Jeg har gjort de oppmerksom på at de bør opplyse om at levende agnfisk ikke er tillat som agn i Norge, og at Tyrifjorden ikke har fritt fiske slik de skriver, men tålt fiske.

Endret av erik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje ikke så rart at man ikke får torsk eller torskeyngel som bifangst i lysfisket når torsken har vært borte i årevis og forskerne bare har funnet noen ytterst få torskeyngel på sine årlige tokt. Rapporten som viser at fritidsfiskerne tar opp så mye som 70% av torsken bygger på innsending av merker forskerne festet til et visst antall fisk. Hvem visste om denne undersøkelsen og tok forhåndsregler?

I vårt distrikt har det ikke vært stor aktivitet blant fritidsfiskeren (garn og rusefiskere) de ti siste årene. Derimot har yrkesfiskerne vært svært aktive noe en av dem fra Larkollen bekreftet til NRK etter at de var med han ut for å trekke 30 torskegarn og fikk tilsammen en torsk. "Jo her har det blitt fisket hardt de siste åra". Rekefiskerne fikk fritak for å bruke rist på trålen fordi de ikke ville overleve uten bifangst i form av torsk og flyndre. Men samtidig påstår de at de tråler så sakte at fisken uten problemer kan svømme ut igjen hvis den vil. Men noen vil altså dø frivillig for en,etter deres mening, god sak.

Vi må så ofte som mulig prøve å opplyse om at det finnes tre kategorier fiskere, sportsfiskerne,fritidsfiskerne og yrkesfiskerne. Jeg mener det er ok at fritidsfiskerne blir sportsfiskere i denne delen av landet. Men betyr det at yrkesfiskerne tar opp deres del er vi like langt. Man er langt mer opptatt av å fordele skyld kontra det å gjenoppbygge skakkjørte fiskebestander. Det er fisken,ikke fiskerne som skal ha vern.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med Erik her vedr at vi stangfiskere/sportsfiskere er hengt ut da vi samenblandes med "fritidsfiskere"(private fiskere som bruker yrkesfiskeredskaper). Dette gjør meg helsint. Sportsfiske med stang kan aldri fiske ner bestander av typ torsk til den nivå det her er snakk om og for den delen ikke andre arter av fisk heller. den samme visen hører man om laksefisket i elvane. Sportsfisket har skjylla for dei svake bestandene til trass for at kanskje 40-60% nå er C&R !!?? Før fisket det mangedobbelt med sportsfiskere i elvane, i tillegg till Grønlandsfisket, kilenøter og krokgarn lik forbannet kokte elvane med laks...........for å ikke nevne sjøørret :dribble:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

«Undersøkelsen viste liten innblanding av torsk, og dette fiskeriet synes derfor heller ikke å utgjøre et direkte beskatningstrykk på torsken», påpeker fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Men det er jo ikke problemet, problemet er at lysfisket tømmer fjorden for torskens mat. Så noe DIREKTE beskatningstrykk er det jo forsåvidt ikke, nei..

Drittkjerringa skulle vært stilt mot en vegg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke mye godt å si om statsråden, hun er langt på vei en tro kopi av tidligere fiskeriminister Svein Ludvigsen og det er vel ingen tilfeldighet at hun skal overta som fylkesmann i Troms når han gir seg. Men hun får sine svar levert fra byråkratiet så skyt ikke bare pianisten. Jeg har opplevd å få til svar at grunnen til at jeg ikke lenger får torsk fra land kan skyldes all båttrafikken på fjorden. Det hjelper ikke å hinte om at Øresund er full av torsk og langt mer trafikkert enn Oslofjorden som i tillegg er langt dypere.

Det sitter byråkrater og eksperter som har ansvar for fjorden og de vil ikke innrømme feil, langt mindre se at det finnes alternativer som går utenpå alt de står for.

Fritidsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fritidsfiskerne er uansett dømt til å bli taperne på lang sikt. Det er viktigere å prioritere matproduksjon (yrkesfiske og oppdrett) til verdens stadig økende befolkning.

Oppdrett av rovfisk som laks er IKKE veien å gå for å hjelpe verdens befolkning med mat. Oppdrett av laksefisk er destrukjon av fisk for tjene penger, for ikke å snakke om de andre probleme rundt denne næringen. Hvis du ikke har sett denne ta en titt på den. Den er fra 2009 men fortsatt like aktuell

https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/OAUA11000609/17-03-2009

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med Afre, skall man "lage mat" til Norge og øvrige verdens "sultende" folk burde det vert basert på oppdrett av vegetarisk fisk type karpe og lignende arter etc.... Skjønner ikke at man da bruker fisketende fisk d.v.s. laks i produksjonen!!??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.