Gjest Frisch Skrevet July 9, 2004 Rapporter Share Skrevet July 9, 2004 Akvariebildene er jo ikke representative for hvordan en fisk ser ut på bunnen av sjøen. Se på bildet av fisken min kontra bildet til Robert. 2 vidt forskjellige fisker ;-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lho Skrevet July 9, 2004 Rapporter Share Skrevet July 9, 2004 Skall jag vara ärlig kommer jag inte ihåg. Är ingen klippa på småfisk, och hade det inte varit för HelgeL som tyckte fiskarna var misstänkt stora hade jag levt i tron om att det var bergnebb vi fångat. Vi ficken en massa tips om vad skillnaden var, det var fläckar hit och antal fenstålar dit.. Nä, tacka vet jag HA, där är det inget snack! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fiskekongen Skrevet July 9, 2004 Rapporter Share Skrevet July 9, 2004 Brungylt og Bergnebb ER veldig lett å skille. Brungylten har et helt annet munnparti, samt at den har hvite flekker fra halen til ryggfinnen. Mener at bestemt at disse artene er svært lett å skille på. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ErikR Skrevet July 9, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet July 9, 2004 Fiskekongen/thor eh den hadde IKKE hvite flekker fra halen til ryggpartiet.. får en kompis bort senere idag for å ta bilde.. spent eller??glis.. men skal innrømme den var veldig lik den fisken du viser bilde av..det skal legges til at jeg har fisket drøssevis av bergnebb i yngre dager, eller fisker som vi trodde var bergnebb..små fisk på 5-10 cm. denne så helt klin lik ut. og etter bildene på fishbase å bedømme, identisk.. Erik Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fiskekongen Skrevet July 9, 2004 Rapporter Share Skrevet July 9, 2004 Flekkene kan være litt blasse, men siden du sier den ikke hadde det i det hele tatt, så begynner jeg å bli litt spent på det bildet ja. Det vil i tilfelle være en uhorvelig stor fisk, og ikke minst så får vi håpe at den er over 300g, slik at du får den med i fiskekongkurransen her på fiskersiden. Den vil jo gi 350 poeng. Vi venter i spenning :-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet July 9, 2004 Rapporter Share Skrevet July 9, 2004 Pass i allefall på å ta gode bilder, fra alle mulige vinkler.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karleif Skrevet July 11, 2004 Rapporter Share Skrevet July 11, 2004 Hvor blir det av bildene? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Frisch Skrevet July 13, 2004 Rapporter Share Skrevet July 13, 2004 Ja! Hvor blir det av bildene? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ErikR Skrevet July 14, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 slæpp off guys! min faste fotograf har tatt en liten sommerferie. men de kommer så fort som over hodet mulig.. jeg veide forresten fisken igår. på ei sånn der gammeldags loddvekt. ca 200 gram..vel og merke uoffisiellt.syntes fisken så tyngre ut enn det. noen som vet om ting taper vekt når det er frossent? blir litt i tvil..hehe Erik Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Frisch Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 Taper vel neppe mye vekt når den er frossen, men tines den opp, og fryses, så forsvinner det rundt 10% Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 Slipper det luft til forsvinner fuktigheten (og dermed også vekt) mens fisken ligger i fryseboksen. Fisk som har ligget "åpen" i fryseren i et par år veier nesten ingenting lenger og er bare en tørr... ja, tørrfisk! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 sitat:Opprinnelig postet av Gabrielsen Slipper det luft til forsvinner fuktigheten (og dermed også vekt) mens fisken ligger i fryseboksen. Fisk som har ligget "åpen" i fryseren i et par år veier nesten ingenting lenger og er bare en tørr... ja, tørrfisk! Hvem har fisk liggende i fryseren i et par år? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 Gabrielsen tydeligvis :-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Havengel Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 De som har stor fryser og mye fisk. Dypvannsfisk som lange og brosme søker seg gjerne dypere i fryseren og kan bli vanskelige å finne til slutt, mens pelagiske fisk som sei og lyr er lettere å finne igjen da de holder seg nær overflaten. En fin måte å forlenge fisketuren på er å fiske i fryseren for å finne det du skal ha til middag. Har du stor fryser og mange slags fisk kan det bli en positiv overraskelse! Her kan du også få kjøtt, brød og grønnsaker, så på en måte er dette enda mer spennende enn vanlig fiske![ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Frisch Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 Fisk skal være i vannet, ikke i fryseren. I fryseren skal det være firkantede esker med flatt innhold! ;-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Prikken Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 jamen, dør ikke fisken når dere legger den i fryseren[?][?] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 LOOOOOOL Karleif: Hvor blir det av bildene? Frisch: Ja! Hvor blir det av bildene? Litt utålmodige.. .. haha Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Havengel Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 Det blir da en kjedelig fisketur i frysern når du vet hva du får, Frisch! Og tro meg, en Grandis er ikke like artig å kjøre som en pakke langefilet. Anbefaler en kraftig ismeitestang samt at ringerikspilken endelig kan få komme ut av skapet. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 "Hvem har fisk liggende i fryseren i et par år?" "Gabrielsen tydeligvis :-)" Pleier ikke å ha masse fisk liggene i fryseren i årevis, men litt spesielle fisker som f.eks. gullvederbuk og spesielt små eksemplarer av fisk, som f.eks gjedde på 8 gram, kan være litt morsomt å ha liggende, både for å kunne vise til folk man har på besøk, og for å ta opp å titte på en gang i blandt. Agnfisk som man ikke får brukt og som man glemmer å kaste kan jo også bli liggende en stund. Hovedpoenget var at de mister mye vekt etterhvert som tiden går dersom de ligger udekt i fryseren. Noen å tenke på hvis man har en "rekordfisk" liggende i fryseren i påvente av godkjenning. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 Men legger du fisken "rå" i frysern....(blir det ikke mye gris av det, og hvordan finner du igjen en 8 grams gjedde som ligger løst i frysern?) Jeg har da i det minste alltid en pose eller no på fisken jeg stapper i frysern. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 Legger fisken i pose, men det er ikke nok at den ligger i pose, det må være lufttett for å hindre fordamping og uttørring. Og det er desverrre fort gjort å glemme å lukke posen skikkelig etter å ha beundret fisken. 8 gramsgjedda finner jeg ved siden av den frosne børstemarken min. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Frisch Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 sitat:Opprinnelig postet av Gabrielsen 8 gramsgjedda finner jeg ved siden av den frosne børstemarken min. Åhh, er det det kona di kaller den.... ;-) *lol*[ ][ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet July 14, 2004 Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 sitat:Opprinnelig postet av Gabrielsen Legger fisken i pose, men det er ikke nok at den ligger i pose, det må være lufttett for å hindre fordamping og uttørring. Og det er desverrre fort gjort å glemme å lukke posen skikkelig etter å ha beundret fisken. 8 gramsgjedda finner jeg ved siden av den frosne børstemarken min. Min samboer har et agresivt forhold til hva jeg har i fryseren... Jeg kan strekke meg til å ha agn der. Etter å ha hatt en havmus liggende i fryseren i 2 dager sa hun : "Du... hva SKAL du med den fisken?" ehm.... ehm... ehm.. "KAST den!" Og for å bevare husets fred ventet jeg til søppeltømmingsdagen og dumpet den rett før de kom. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ErikR Skrevet July 14, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet July 14, 2004 synes virkelig synd på de som ikke liker fisk og de som ikke kan ta med seg fisk fra turen.... Erik Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet July 15, 2004 Rapporter Share Skrevet July 15, 2004 Jeg begynner å mistenke at grunnen til at bergnebb på 120g kan være norgesrekord er fordi folk tror de er brungylt med en gang de er større. Som regel pleier man å se om flekken på ryggfinna sitter langt foran (1-5 spile) og da er det bergnebb, eller i overgangen mellom myk og hard ryggfinnedel og da er det brungylt. Og selvom bergnebbene sjelden trekker dypt kan det jo være at de store gjør det. I fjor fikk jeg en som jeg antok var en brungylt mellom 300 og 400g, men det var på 10 meters dyp Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.