Hvilken snelle skal man velge?


Recommended Posts

Jeg er på utskikk etter en ny snelle. Hva er fordelene/ulempene med å velge en Talica 12-2speed og en Shimano Tiagra 16? 

Fisket blir for det meste på 200+ meter. Fisker som oftest med Fireball 400-500 gram og hel agnfisk. Stangtype er ikke bestemt helt enda. Enten en Jig Stick <700g eller en Prey Spiral Jigger <600g. 

Link to post
Share on other sites
Den 21.11.2020 at 21.41, erik skrev:

Tiagra er en fantastisk snelle, men den er tung. I praksis ikke noe jeg vil anbefale for aktivt fiske men godt egnet for agnfiske der stangen stort sett står i en stangholder eller hviler mot ripa under fisket. 

Enig med Erik. Tiagra er helt konge, men tung. Over en kilo og det kjennes hvis du skal fiske aktivt. I tillegg har den veldig lav utveksling, du kommer til å sveive på deg senebetennelse :-)

Talica 12 har nok bremsekraft for alt i norske farvann (eks tunfisk og Håkjerring) rikelig med snørekapasitet og ikke minst en veldig behagelig utveksling. Vekt 650 gram. Synes du den er liten, gå opp til Talica 16. 

Link to post
Share on other sites

støtter dette. Tiagra er laget for havets storvilt. Lav utveksling nødvendig når man skal heise opp virkelig tung fisk uten at det skal bli for tungt å sveive for fiskeren, men upraktisk hvis man skal fiske dypt (100m+). Talica 12 er en ypperlig snelle for kveite, og kan også brukes på dypere vann etter stor lange, uer etc. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...