Jump to content
Fiskersiden

Gjedde fiske Røros


Jobur
 Share

Recommended Posts

det er gjedde i Glomma nedstrøms Ormhaugfossen, og oppover Håelv-vassdraget. Gjedda kom seg til øvre Glomma fra Trysilvassdraget via tømmerrenna fra Femunden, etter at denne ble bygd på 1700-tallet. Siden det er sik i vassdraget bør jo potensialet for stor gjedde være der. Kanskje det beste tipset er Havsjøen mellom Os og Røros? Mer generelt bør du oppsøke strekninger med litt roligere strøm. Ellers er det ikke så langt ned til Tynset. I de rolige partiene der har det blitt tatt flere 10+ gjedder. 

Link to comment
Share on other sites

Nei, gjedde er nok ganske konkurransesvak akkurat i Femunden. Bestanden i Femunden er tynn. Områdene rundt utløpet av Tufsingåa er kanskje det beste tipset for de som vil prøve seg på gjedde der. Da er det bedre å satse på ørret og røye i selve Femunden. Isteren har bedre gjeddebestand, og med bestanden av dvergsik, så blir gjedda veldig stor der.  På lik linje med ørreten. I Glomma er det nok en fordel å satse i det roligere områdene med mykere bunn og mer vegetasjon, som den nevnte Havsjøen.

Det er for øvrig også stor gjedde (og ørret) i Langsjøen, og vannene oppe på fjellet over mot Tolga, og som har avrenning via Sømåa ned i Isteren. Disse vannene er også innenfor rimelig rekkevidde fra Røros. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.