Jump to content
Fiskersiden

Eidfjord/ Hardangerfjorden med båt?


erik
 Share

Recommended Posts

Kan se ut som jeg skal borti høgget der, og da lurer jeg på om jeg skal ta med fruen og båten også og fiske litt om YR tilfeldigvis skulle by på noe annet enn striregn. Fangstene mine i konkurransen Havfiskern trenger å forbedres for dagens susselige 108. plass er flau.... Utgangspunktet blir Eidfjord så da er spørsmålene:

Er båtrampen i båthavnen der åpen for alle? (Jeg kan gjerne betale for å bruke den.)

Noen tips til plasser for torsk/ sei/ lyr/ lange/ brosme/ hvitskate (longshot)/ piggskate/ spisskate? (Jeg kan lese kart, så her er jeg ute etter praktisk erfaring i området.)

 

Jeg har søkt i forumet og Googlet, men finner stort sett bare gammel informasjon. Kanskje noen av forumets vestlendinger kan oppdatere? :P 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Området?

Lyr liker seg langs bratte dype fjellvegger men relativt høyt oppe, eller rundt nes ikke for langt ute. Den er akkurat som makkerellen og biter på hva som helst så langt agnet/sluken ikke er for stort og at det tiltrekker oppmerksomheten. Det som gjør at jeg liker lyr er at den er mager og holder seg veldig godt i fryseren over lang tid, og at den til tider er svært mangfoldig.

Lyr er veldig morsom å få på kroken, tenk deg makrell - den er den mest muskuløse fisken som fins og spreller temmelig bra selv om den er liten. Lyr kan vere dobbelt så stor og står ikke tilbake for makkerell eller laks eller hva det måtte vere.

Jeg får den typisk når jeg fisker fra land og begynner å sveive raskt for å ikke hekte meg fast i bunn.

Lange og brosme liker steinbunn, fra 60 til 300 meter, da fisker du med agn av fks reke, men aller helst av en god klump med fiskekjøtt. Agn av makrell er veldig bra men den er løs i kjøttet og går i oppløsning veldig fort. Det beste agnet er brosme, det er så seigt og sterkt at du kan bruke det om igjen mange ganger, og det er naturlig for spesielt lange å lukte seg frem til det.

Brosme er temmelig dorsk å få på kroken, den gir ikke så mye motstand så den er ikke like morsom som makrell eller lyr.

Lyr vil ha bevegelse, gjerne rask bevegelse. Lange og brosme bryr seg ikke så mye om det, den bruker mest nesen.

Lyr er ikke spesielt festlig å filitere, den har tjukke harde bein. Men det er ingenting mot Brosme, den er et helvete å filitere. Den er slimete utenpå og seig i kjøttet, litt viskeler når du tygger, men smaker fortreffelig og er den aller beste fisken til fiskekaker. Lange er nesten som ål, den er enda mer slimete enn brosmen, men smaker også kansje aller best.

Ha et bryne klart når du skal filitere, du må skjerpe kniven under kjøkkenvasken flere ganger før du er i mål. Sirkulere bevegelser, det skal ikke så mye til.

Edited by sjøsprøyt
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Den 20.10.2023 at 0.47, sjøsprøyt skrev:

Området?

Lyr liker seg langs bratte dype fjellvegger men relativt høyt oppe, eller rundt nes ikke for langt ute. Den er akkurat som makkerellen og biter på hva som helst så langt agnet/sluken ikke er for stort og at det tiltrekker oppmerksomheten. Det som gjør at jeg liker lyr er at den er mager og holder seg veldig godt i fryseren over lang tid, og at den til tider er svært mangfoldig.

Lyr er veldig morsom å få på kroken, tenk deg makrell - den er den mest muskuløse fisken som fins og spreller temmelig bra selv om den er liten. Lyr kan vere dobbelt så stor og står ikke tilbake for makkerell eller laks eller hva det måtte vere.

Jeg får den typisk når jeg fisker fra land og begynner å sveive raskt for å ikke hekte meg fast i bunn.

Lange og brosme liker steinbunn, fra 60 til 300 meter, da fisker du med agn av fks reke, men aller helst av en god klump med fiskekjøtt. Agn av makrell er veldig bra men den er løs i kjøttet og går i oppløsning veldig fort. Det beste agnet er brosme, det er så seigt og sterkt at du kan bruke det om igjen mange ganger, og det er naturlig for spesielt lange å lukte seg frem til det.

Brosme er temmelig dorsk å få på kroken, den gir ikke så mye motstand så den er ikke like morsom som makrell eller lyr.

Lyr vil ha bevegelse, gjerne rask bevegelse. Lange og brosme bryr seg ikke så mye om det, den bruker mest nesen.

Lyr er ikke spesielt festlig å filitere, den har tjukke harde bein. Men det er ingenting mot Brosme, den er et helvete å filitere. Den er slimete utenpå og seig i kjøttet, litt viskeler når du tygger, men smaker fortreffelig og er den aller beste fisken til fiskekaker. Lange er nesten som ål, den er enda mer slimete enn brosmen, men smaker også kansje aller best.

Ha et bryne klart når du skal filitere, du må skjerpe kniven under kjøkkenvasken flere ganger før du er i mål. Sirkulere bevegelser, det skal ikke så mye til.

Takk, men det var bestemte steder i den fjorden jeg tenkte på. Hva slags biotoper de ulike artene foretrekker, og hvordan de fiskes har jeg nok nogen lunde kontroll på. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Den 20.10.2023 at 11.39, TT skrev:

Jeg antar du fant min hardanger-tråd fra noen år tilbake: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/73533-hardanger/

Jeg fikk en del råd og tips i den forbindelse. Selve området ligger vel for langt fra Eidfjord til å være interessant. 

Takk, ja jeg fant den tråden.

Nå fikk jeg utførlige tips via andre kanaler, som kombinert med litt kartstudier har medført at vi har flere plasser å teste enn vi kan rekke over i løpet av en helg. Da trenger vi bare at komboen ledig tid i kalenderen og OK vær klaffer….

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.