Jump to content
Fiskersiden

All Activity

This stream auto-updates

  1. Past hour
  2. Var har ni tänkt er? Som nämnt tidigare så ska såklart agnet vara från samma vatten. Allt av stang ni har sen tidigare kan användas. Sen är jag en förespråkare av att kun använda 1 trebblekrok, både för fisk och fiskare.
  3. Today
  4. Ta-da! Første luke er publisert. Fremover publiseres det en ny luke på vår Youtubekanal hver dag klokken 07.00.
  5. Havforskningsinstituttet (HI) Over 30 prosent dødelighet på laksesmolt fra Hardanger og Sogn Link: https://www.hi.no/hi/nyheter/2023/november/over-30-prosent-dodelighet-pa-laksesmolt-fra-hardanger-og-sogn Rapporten "En vurdering av lakselusinfestasjonen på vill laksefisk i produksjonsområdene 2023 - Sluttrapport til Mattilsynet fra den nasjonale overvåkingen av lakselus på vill laksefisk (NALO)" kan du lese her.
  6. Av Sondre Røragen - Masterkandidat, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) Stian Stensland - Professor, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) Thrond Haugen - Professor, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) Sjøørreten trenger flere sjekkesteder! Link: https://www.innherred.no/debatt/i/veo8L5/sjoeoerreten-trenger-flere-sjekkesteder Les også: Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL): Trusselvurdering for sjøørret - Threats to sea trout in Norway Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/81340-vitenskapelig-råd-for-lakseforvaltning-trusselvurdering-for-sjøørret-threats-to-sea-trout-in-norway/
  7. Yesterday
  8. Jeg har nok hatt stoltere øyeblikk, men hva gjør man ikke for litt likes?
  9. Det var litt smertefullt å se den filmen, og det bør ha smertet å spille den inn … Men jeg er klar for luke 1 i morgen.
  10. Da er filmen i linken over åpen. Så alle som sikkert har sittet og bitt negler i ukesvis i påvente av denne avsløringen kan nå la neglebåndene hvile.
  11. Havforskningsinstituttet beregner lusedødelighet på utvandrende laksesmolt. Dødeligheten beregnes på elvenivå innenfor de enkelte produksjonsområdene. Om trenden fortsetter, går det mot gult/rødt i neste runde også for PO6, og også PO8 og PO9 ligger dårlig an. Da er mesteparten av kysten (bortsett fra i nord) sperra for vekst i oppdrett, samtidig som det er ekstrem dødelighet på utvandrende laksesmolt. Norske Lakseelver: Prosentvis dødelighet av utvandrende laksesmolt på grunn av lakselus fra oppdrettsindustrien for elver i 2022 Link: https://lakseelver.no/nb/news/2023/01/lusedodelighet-i-2022
  12. Havforskningsinstituttet (HI) Skottelus er ikke feilkilde i lusetellingen Nye resultat viser at det er lite skottelus på vill laksefisk undersøkt i den nasjonale lakselusovervåkingen. Dermed utgjør de heller ikke en feilkilde når lakselus på vill laksefisk telles. Link: https://www.hi.no/hi/nyheter/2023/november/skottelus-er-ikke-feilkilde-i-lusetellingen
  13. Nja, selv liker jeg å ha slukboksen i lommen. På noen turer har jeg bare en tettpakket slukboks med meg, på andre flere, men da legger jeg for eksempel 2 i sekken, og har den ene jeg bruker aktivt i lommen. Syntes det fungerer veldig bra. Man bør jo også helst ikke bytte sluk så alt for ofte. Tiden du bruker på å bytte sluk er tid man kunna ha brukt på å ta et ekstra kast, og det som vanligvis betyr mest er at du kommer ut der fisken står og at sluken faktisk bruker så mye tid som mulig i vannet.
  14. Last week
  15. Mi erfaring er at det meste som kan ruste, ruster. Så når stanga for sjøfiske er ny, så får alle stangringer en runde med liten pensel og Owatrol olje. Og alt det over, gjelder nummerterte stenger fra Edge. Men også Prey, Shimano, Ron Thompson etc etc. Og er ikkje stanga ny, så er det skjelden for seint. Owatrol stopper rusten og hindrer videre utvikling. Gjerne svart blank Bengalakk over etter noen dager. Etter det så ruster ikkje ei Biltemastang meir enn stenger som kosta 10x prisen. Og glassfiberstenger generelt er vanskelig å ta livet av. Kjøpte engang ei Penn karbon (det sto på merkelappen) havfiskestang. Etter at den knakk i bildøra så åpenbarte sannheten seg. Kvit glassfiber..lenge sia så navnet er glemt. Så sjøl Penn tillater seg lavnivå. Jo stanga var svart, men kun lakken. Er blitt spesielt gla i mine 7 Prey-stenger. Rimelige og laga av erfaring.
  16. Jeg har fått røye på krøkle i både Tyri- og Randsfjorden, men da under trolling med dyprigg. Men det er nok lengre mellom hver fiskespisende røye enn hver fiskespisende ørret, sånn generelt sett. I dette vannet har jeg aldri fisket med agnfisk.
  17. Ja jeg tenkte i hovedsak på vannet du fisket i. Blir jo en ekstra spenning med ei stang som fisker etter større eksemplarer, og en annen tanke som slo meg er at jeg ikke kan huske å ha sett Røye som er tatt med ismeitet agnfisk.
  18. Hei. Jeg har tenkt å prøve meg på akkar men desverre bor jeg i Kristiansand. Så har landet på at jeg skal ta meg en tur til Vestlandet hvor jeg hører det biter bra. Men da sitter jeg igjen med spørsmålet. Hvor på Vestlandet er det mye blekksprut og hva slags steder/terreng burde jeg lete etter? Ps: må fiske fra land siden båthengeren er sliten og neppe overlever turen Mvh Johan Jeger Jørgenrud
  19. Her finner du en liten film om kraftverk og laks. Mye kan gjøres i regulerte elver for å hjelpe fisken. Norske Lakseelver og Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF): Video - Fakta om lakseelva - Alt du må vite om laksen - Kraftverk i elva Link (video i artikkelen): https://lakseelver.no/nb/news/2021/04/kraftverk-og-laks
  20. Norsk institutt for naturforskning (NINA) Knowledge gained from evaluating 16 Norwegian stocking programs for Atlantic salmon (Salmo salar) The Norwegian Institute for Nature Research (NINA) and collaborators have evaluated the effects of stocking in 16 supplementation programs for Atlantic salmon in Norway. Link: https://brage.nina.no/nina-xmlui/handle/11250/3102531 Rapporten "Knowledge gained from evaluating 16 Norwegian stocking programs for Atlantic salmon (Salmo salar)" kan du laste ned på siden det linkes til. Les også: Miljødirektoratet: Retningslinjer for utsetting av anadrom fisk (kultivering) - Stamlakskontroll - Genetisk variasjon - Genetisk integritet Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/68663-miljødirektoratet-retningslinjer-for-utsetting-av-anadrom-fisk-stamlakskontroll/
  21. Jeg har brukt en Osprey Stratos 34 siden jeg startet fiske i sommer. Dette er en sekk jeg virkelig elsker og lett kan anbefale. Selv ser jeg dog etter fiskevesker siden det fort blir litt irriterende å måtte av med hele sekken hver gang man vil bytte sluk el.
  22. Hva skal man på Tveitevannet å gjøre? Og har du møtt folk som går på tur rundt byvann? Det er virkelig de som gir inntrykk av å ha peil?
  23. Jo, det er en av de få oppgavene bergenspolitiet prioriterer
  24. Enig med @Gabriel. Gå for en vanlig sekk. Jeg har også hatt flere Osprey-sekker, og bruker nå daglig en Talon 33. Om du ser etter Osprey-sekk, så gå for en modell med mesh-nett på framsiden. Det er utrolig greit for å stappe ned klær man tar av på veien. Disse koster nok over 1000 kr, men sjekk Finn.no.
  25. Takk! Krøkle er prima agn for ismeite. I dette vannet har jeg aldri lyktes med å få noe særlig mengder av de dog. I innsjøer hvor jeg får tak i de i litt mengde (fisker da med sabiki og en maggot per krok) som Mjøsa, Randsfjorden og Tyrifjorden, bruker jeg de til ismeite etter for eksempel ørret. I nesten alle vann med bestand av krøkle får du større fiskespisende individer, så lenge fisken får lov til å bli gammel nok til det. Her er det ikke bare snakk om tilgang på mat (krøkle) men også fiskepress og regler rundt uttak (maksmål) som virker inn.
  26. Flott film selvom fangsten ikke var all verden Er det mulig å ismeite med krøkla eller er det for småvokst fisk i vannet?
  27. TV2 Gikk riktig vei i flere tiår – så begynte noe å skje Vannkvaliteten har blitt dårligere flere steder siden 2010. Summen av menneskelige inngrep kveler livet i elvene, sier forsker. Link: https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/gikk-riktig-vei-i-flere-tiar-sa-begynte-noe-a-skje/16022741/ Les også: The recovery of European freshwater biodiversity has come to a halt Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/81515-the-recovery-of-european-freshwater-biodiversity-has-come-to-a-halt/
  28. Ville heller ha kjøpt meg en vanlig sekk, når det er snakk om å gå lengre distanser er det gjerne snakk om skogs og fjellfiske og da er det fint med en god ryggsekk. Sommerstid setter jeg enorm pris på ventilering i ryggen, jeg er derfor veldig glad i Ospre sine sekker. Feks Osprey Kestrel på 38L, eller Osprey Talon 33L som er min egen mest brukte sekk. 33-38L er i min mening veldig grei størrelse for en sekk fiske-dagstur. Da har man plass til utstyr samt plass igjen hvis det skulle bli en god fangst.
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.