Gå til innhold
Fiskersiden

En dag med lett kystmeite på Radøy...


Rønsingen
 Share

Recommended Posts

Dagen startet med en liten tur etter sjøørret som egentlig ble ganske bra med fire fisker hvor 3 nærma seg halvkiloen. Men det var i grunn ikke sjøørreten som sto for spenningen i dag…

Jeg sendte en melding til Vidar (gringo) og lurte på om han ville være med på en liten kveldstur til en av kaiene her på øya. Sms: ”kommer om et kvarter”, med andre ord så er han ikke vanskelig å be :)

Etter å ha fått rigget opp stengene og kastet det man er god for så satte vi oss ned og drakk litt kaffe og prata om løst og fast, i andre enden av snøret så var det ikke mye liv, men etter en stund så kjente jeg et svakt drag i stanga, jeg ga litt slakk og gjorde et rolig tilslag. Fast… hmm har søkket bare sklidd ned i en sprekk?

Etter hvert så fikk jeg svar….

1734_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/854/1734.jpg

hmm her var det jo en fisk?

1732_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/854/1732.jpg

Kanskje 4-5kg lange?

1733_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/854/1733.jpg

Svarte f*** hva er detta for no?!!!

Fisken begynte virkelig å leve der nede i dypet og jeg viste ikke helt hva som skjedde, Vidar sto ved siden av med et fårete glis og spurte hva persen min på lange var? Jeg svarte høflig 2kg blank (i grunn 1,9kg). ”Da blir det en kraftig forbedring nå i kveld” kom svaret i fra han med en god latter.

Etter et godt utras, så stoppet heldigvis fisken (merkelig hvor fort ei snelle kan tømmes) og jeg kunne begynne å pumpe. Utrasene ble kortere, men fortsatt godt med motstand så jeg kunne ikke gjøre noe annet en å la den få rase i fra seg der nede...

Etter ca 20min så begynte det å bli greit med snøret på snella igjen og fisken nærmet seg overflaten, men så skjedde det jeg frykta mest. Den satte seg fast i kanten på ca 20m dyp utenfor kaien... jeg ga fisken slakk og begynte å presse på nytt etter at den hadde gått et stykke, samme skjedde igjen, den satt bom fast! Etter å ha gitt slakk et par ganger til så begynte jeg å presse så hardt jeg klarte (og utstyret tålte), men denne gangen flyttet jeg meg så langt unna der fisken satt, for å prøve å lure den unna kanten, og endelig så klarte jeg å dra den over. Da tok det ikke lange tiden før fisken kom til syne og den var klar for den alt for lille håven til Vidar.

Og her er fisken:

1735_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/854/1735.jpg

En godkjent torsk på 17.25kg og 123cm!

1739_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/854/1739.jpg

ARGH!!!!

1740_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/854/1740.jpg

hmm, grei plass igrunn….

Jeg vil dermed takke Vidar for en mer en godkjent håving, riktig nok av bare halve fisken, men det holdt! Han skal også ha et stort pluss for fotograferingen!

Da avslutter jeg med å si at hvem trenger surf utstyr? Gode gamle Walton 10-60g 11” med ei nexave 4000 snelle takler det meste

Edit: la inn litt mer tekst om fighten...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etterhvert som jeg scrollet nedover på rapporten din så stoppet jeg plutselig og kom med noen stygge banneord! .... det der var litt av Torsk å ta fra land, grisebra! Gratulerer med sinnsyk svær Torsk [:0]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Store muligheter for at Jan må kjøpe ny snelle til fruen etter denne turen, 4000 str og bakbrems var ikkje til å stoppe denne fisken så lett når den bestemte seg for å gå.

Det er det jevneste og lengste utraset eg har vert med på, torsken satte bare inn høygir og dro av gårde selv om Jan dro til bremsen nermere maksimalt,eg var overbevist om lange i 10kg+ klassen da det er fullt mulig på denne plassen. Det var ikkje mye sen igjen på snella når Jan begynnte å pumpe den inn igjen.

Spørs om fruen er fornøyd med bremsa si etter dette. Trur du må satse på frontbrems Jan når vi skal gutse for 20kg+[ :) ]

Til alle som er interresert er det fullt mulig med guiding på denne plassen, er også store muligheter for stor Lange, Pigghå og kveiteunger(10kg+) her. Pga ca 150m dybde bør ma ha minst 250m sen på snella her om man skal ha litt igjen å kjøre fisk på.

Blir vel ikkje så lenge til neste tur Jan, i kveld?

Vidar G.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.