Gå til innhold
Fiskersiden

Knop fart gjedde


Nordan
 Share

Recommended Posts

etter min er faring så har jeg torget fra 1-3 knop jeg har variert opp og ned helle tiden og det har fungert xtremt bra i foxen og halden vass draget... har prøvd og kjøre på samme fart men uten hell.. kjørte opp og ned på farten helle tiden og det fungerte veldig godt..

og det dype jeg har fått mest gjedde på i halden vassgraget er 5meter dyp..

dette er min er faring.. er vært og prøve og se om det fungere får deg..

sier ikke at dette er riktig men har fungert får meg.. har blit 15 gjedder mellom 7-11kg i år..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har prøvd litt forskjellige hastigheter osv,men har begynt å miste så utrolig mye fisk i det siste.. Kun noen napp, og så borte igjen.. noen henger på litt lenger, men samme skjer ofte..

skarpe kroker(typ owner o.l) og multisene gir god krokning, så hvis du ikke bruker det så vil jeg anbefale deg å gjøre det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Ligger ofte på rundt to knop sjøl om våren og høsten, men når det er varmt i vannet som nå, gjør det nok ikke så mye om farta øker litt. I Mjøsa feks, ligger ørretdorgefarten på fra 2,5 til vel så 3 knop for tiden (19 grader i vannet pr i går), og folk tar en god del gjedde også.

Er ellers enig med forrige taler. Opp og ned med farten. Sving litt frem og tilbake, og ikke bare fortsett snorrett fremover. Når man svinger øker jo farten på ytre, og senker farten på indre, sluk.

Noe annet jeg har fått masse fisk på er å ikke ha stanga i holderen, men i hånda. Stanga, rett ut, slipp brått etter for så å stramme snøret igjen. Ganske artig å kjenne nappene også, og ikke bare se dem! Evt om stanga står i holderen. Ta tak og napp i snøret i blant. Veldig kjekt å gjøre om det kommer et napp. Da hogger den ofte igjen, når sluken "stikker av".

Så det med ujevn fart på sluken er viktig!

Endret av ko-stens
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et relatert spørsmål - er det "GPS"-knop dere snakker om, eller vannhastighet?

Jeg dorger en del i Glomma, hvor strømmen ofte kan være 2-3 knop. Hvilke erfaringer har dere med om det er bedre mot eller med strømmen? Og hva legger dere dere på med og mot strømmen, målt på GPS'en? Jeg har ikke nok data til å trekke noen konklusjoner, tror jeg har like mange fisk med som mot strømmen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

gjedda tar i relativt høy fart.. det er en av de kjappeste ferskvannsfiskene selv om det ikke virker slik når man har dem på. Og slu som f... har opplevd gjedde som spiller død til og med! Men som det står over, den tar i de fleste hastigheter, og de fleste sluker/spinnere.. gjelder å treffe den bare.. står ofte rolig og bare venter til den ser eller kjenner vibrasjoner, så angriper den... uff, har fått litt for mange av de i år. Virker som det kryr av dem i furnesfjorden i mjøsa. drep så mange du kan!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

var ute en tur i går i rødnessjøen.. fisket vel i 3 timer i favoritt vika mi.. ble 11 gjedder.. lå på ca 2,6-2,8 knopp temp var 18.5 grader..... 2stk på 5kg 1.stk på 8 kg og 1 på 10,4kg. rester var sånn 2kg fisk. alt ble slippet ut igjen og skal ut i dag og se om det kommer noen stor gjedder snart:-)

Endret av hansi_199
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.