Gå til innhold
Fiskersiden

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Today
  2. Jeg har ePropulsion Spirit 1.0 plus påhengsmotor og den er helt fantastisk til dorging. Klarer fint sakte dorging hele dagen lang. Men hvis jeg skulle ha kjøpt til en båt som allerede har en annen påhengsmotor så hadde jeg uten tvil slått på stortromma med en GPS Trollingmotor. Da kan du styre med en liten fjernkontroll du har i lommen og båten korrigerer automatisk kursen sin, du kan også motoren at den skal holde båten i ro slik at du ikke flytter deg. Da korrigerer motoren automatisk for drifting som feks vind og vannstrømmer og holder deg på plass slik at du kan være der fisken er. Det er ufattelig fint hvis du feks er på en god fiskeplass og vil kaste inn mot land. De fleste trollingmotorer av god kvalitet vil klare en 17 fots båt uten problemer, det skal veldig lite krefter til for å flytte en båt i lav hastighet.
  3. Lengre ute i fjorden er det stort sett bra over alt.
  4. Ja, det er dårlig, men visstnok bedre enn det var for noen år siden. Eneste jeg har greit resultat med er sjøørret hvor jeg har funnet noen fine plasser. Du må lengre ut i fjorden før fisket blir bra.
  5. Det blir omtrent som mine fisketurer i samme områder. Har ikke mistet noen iPhone men klarte å miste en slukboks til over 3000 kroner tidligere i år...
  6. Ugly Stik GX2 er jo alltids et alternativ, på tilbud hos Skittfiske nå. Denne stangen er berømt som en billig nybegynnerstang som tåler "alt" og 3-21g versjonen kan fint dra med seg en bil... Da tåler den et markdrag også.
  7. Norske Lakseelver Laksestart med bifangst Første juni er startskuddet for sportsfiske etter laks i elvene. Men i år er det nok mange i Trøndelag som frykter at det er en rømt oppdrettslaks de får på kroken. Link: https://lakseelver.no/nb/news/2024/05/laksestart-med-bifangst
  8. Bakteriell nyresjuke (Bacterial Kidney Disease) på laksefisk er ein alvorleg, kronisk infeksjon med bakterien Renibacterium salmoninarum. Veterinærinstituttet (VI): Bakteriell nyresjuke (BKD) Link: https://www.vetinst.no/sykdom-og-agens/bakteriell-nyresjuke-bkd
  9. Yesterday
  10. Har sett på Seeberg fiskeskole på Naturkanal1 som har hatt 3 programmer fra Førdefjorden, de fikk 16 arter og en god del pen fisk. Verdt å oppsøke denne fjorden før den blir ødelagt av gruveslam.
  11. 5-7kilos fisk gir veldig fine fileter, akkurat passe tykke, kan være derfor. På et vanlig år er langene fra 200 gram til 20 kilo, og brosmene fra 200 gram til ca 4 kilo, og begge artene er stort sett bifangst
  12. Snaue 3 kilo filet av lange med hjem, som gir en kost på rundt 4000 per kilo. Mye fordi jeg klarte å miste mobilen min i vannet, så den ligger på 130 meters dyp utenfor Kaupanger. Svarthå, brosme, lange og lyr var innom båten, men de var både små og få. Det var heller ikke pelagisk byttefisk å se på ekkoloddet, så området fremstår som rimelig dødt. Mye lurv tyder på en fjord i ubalanse ala Oslofjorden. Best fiske hadde vi på 90-120 meters dyp rett utenfor Kaupanger.
  13. Har fått en del sjøørret i Sogndalsområdet siste halvåret men veldig lite av noe som helst annet. Og jeg fikk mest i fra slutten av Februar og frem til midten av April. Det finnes enkelte gode fiskesteder for andre typer fisk, men de krever stort sett at du har båt tilgjengelig. Området rundt Balestrand er også bra, feks Esefjorden. Og i det hele tatt blir det bedre jo lengre ut i Sognefjorden du kommer. Hvordan gikk det?
  14. Norske Lakseelver Hva gjøres i forbindelse med den rømte laksen i Trøndelag? Siden rømningen ble oppdaget har Norske Lakseelver jobbet for å koordinere forvaltningslagene i Trøndelags sin innsats for å begrense skaden. Link: https://lakseelver.no/nb/news/2024/05/hva-gjores-i-forbindelse-med-den-romte-laksen-i-trondelag
  15. Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF): pH-status nr. 2 - 2024 Link (bladet pH-status kan du laste ned på siden det linkes til): https://www.njff.no/fiske/fiskeprosjekter/ph-status/ph-status-2-2024 PS: Husk at det er fritt for alle å abonnere på bladet, også for interesserte privatpersoner, og det er gratis. Så tips gjerne de du tror kan ha interesse av et abonnement på pH-status, påmeldingslink finner man her.
  16. Sikkert flott rundt Rennesøy, har du båt eller fisker du fra land? Dybde 130m til 180m så får du lange eller brosme, nærmest over alt langs strandlinjen. Jeg er litt overrasket over at du tenker at fisken skal veie 5-7 kilo, jeg får vanligvis brosmer og langer på rundt kiloet, og hvis jeg får stor fisk - så er den i de få tilfellene på rundt to kilo og opp til tre kilo som er kanskje en gang i året. Du kan få dem med en enkelt kokt reke som agn, men du får bedre resultat med en 2cm tverrsnitt kotelett av fisk - hvilken som helst fisk, på kroken.
  17. Jeg sløyer fisken umiddelbart når jeg får den og putter dem i kjølebagen på is med en gang. Stekt filet fra lyr står ikke tilbake fra indrefilet fra hvilket som helst dyr etter min mening. ..
  18. Om litt så får du makkerell istede for lyr, den er god og spesilg tidlig på året. Seinere på året blir den fet og harsk på smak, men veldig godt egnet som agn til Lange, Brosme og Lysing til vinteren.
  19. Vis du vil fiske torsk så biter den på hva som helst; som sluk og makk. Torsken er bedagilig og nåkså treig, så ikke for raske bevegelser langs bunn. Finnes ikke torsk her i fjorden, fiskeoppdrett og forurensning har fordrevet den. Lyr derimot er det masse av på rette tiden av året (nå), den er relativt hoyt i vannet og nær land og den jakter etter synet. Så raske bevegelser, skinner i sølv, sveive raskt inn - så er den der.
  20. Denne nettsiden handler om fisking, men at bibelens ubermenschen undertrykker folk berører mangen - så vis takhøyde, bare la det gli forbi.
  21. Fiske med skjesluk, kast fra land eller fra båt 20-30m fra land. Da får du lyr fra mai og utover, beste matfisken- ifølge meg.
  22. Siste uke
  23. Dorging på 300 meters dyp høres jo unektelig spennende ut
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.