Gå til innhold
Fiskersiden

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Today
  2. All ferdsel på vann uten bruk av motor er i utgangspunktet tillatt. Unntak må angis eksplisitt. Som f.eks. i denne bestemmelsen hentet fra verneforskriften til Nordre Øyeren: I områdene Svelle, Snekkervika og Monsrudvika med området sør for Rossholmen, angitt som sone 1 på ferdselskartet, er det i periodene fra og med 15. mars til og med 15. mai og fra og med 15. august til og med 15. november forbud mot all ferdsel på land, inkludert ferdsel på tørrlagte mudderbankområder, og all ferdsel på sjø, herunder bruk av motorbåt, kano, kajakk, surfebrett, seilbrett, kite og lignende.
  3. Har teltet mye før, var store fine tilrettelagte plener for det tidligere. Hva som defineres som båt er vel svevende. Men generelt er det vel tillatt å bevege seg i kano i naturreservater
  4. Her er verneforskriften: https://lovdata.no/dokument/LF/forskrift/1981-10-02-4744?q=akersvannet Det står at camping er forbudt, men selve vernet går ikke veldig langt opp på land, så mulig det finnes områder utenfor. Når det gjelder ferdsel med båt eller packraft mv. så er jo det i utgangspunktet en del av allemannsretten. Grunneier kan i utgangspunktet ikke begrense denne, se vannressursloven § 16 https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2000-11-24-82 Båtbruk kan begrenses i verneforskrift, men det fremgår ikke tydelig av verneforskriften at det ikke er tillatt å bruke båt på Akersvannet. Det står dog: Bestemmelsene i punktene IV er ikke til hinder for: 3. bruk av eksisterende fiskerett og båtrett i samme utstrekning som tidligere, Jeg mener imidlertid at dersom genere ferdsel med båt skulle vært forbudt, måtte det fremgå tydelig av forskriften slik det bla står at camping ikke er tillatt. Fiskeretten er privat, og grunneier har stor frihet mht hvordan denne forvaltes. Det jeg ikke kan si med sikkerhet er om grunneier kan bestemme at det kan fiskes fra båt, men bare fra de båtene jeg leier ut.
  5. jeg vet ikke hvordan ståa er i Akersvannet i dag, men opp gjennom årene har bestanden svingt mye. Det har ihvertfall vært to-tre tilfeller med massedød av fisk, trolig pga oksygenmangel, kanskje kombinert med blågrønnalger. Etter slike episoder har fisket typisk tatt seg voldsomt opp, trolig fordi de individene som har overlevd har fått nesten ubegrenset med mat. Men slike voldsomme perioder med opptur har gjerne ikke vart så mange år. Apropos camping, så er det nok ikke bare det at vannet er et naturreservat som spiller inn. For utenfor fredningssonen er det jo stort sett innmark, og der kan man ikke campere. I noen deler av vannet er det skog ned til vannet, og der kan man vel campere, men hvor lett tilgjengelige disse områdene er vet jeg ikke. Er det noen som vet om det er lov med packraft? Eller går slike fArkoster under betegnelsen "båt"?
  6. Takk, allerede gjort. Tenkte bare om noen hadde noe nylig info å dele. Var ganske løene båter før iallefall. Det skal/Var iallefall fine teltområder tidliger. Hovedpoenget med innlegget var at jeg og kanskje andre interesserte kunne få vite om det var verdt å kjøre lang og betale dyrt for å fiske gjørs, fra noen som faktisk visste noe.
  7. Søk opp Akersvannet på Inatur. Det står det om båtleie mv. Telting ved vannet tror jeg er forbudt, da det er et naturreservat. Det står at det er forbudt å bruke egen båt. Jeg er litt usikker på om den regelen er innafor, men har ikke forsket nærmere på det.
  8. Jeg ser poenget ditt, men synes det er en trist utvikling, men til slutt er det fordi mange fortsatt sager over greina de sitter på. Jeg tenkte at siden det nå har blitt "svindyrt" å fiske, og at det er c&r på gjørs har gjort at fisketrykket har gått ned. Jeg får gjette meg til om det fortsatt er gjørs å få, men om noen kan si meg om båtutleie, parkering og teltplasser er ok, og om jeg kan forvente å finne båt siden vi må kjøre 2 timer, så sier jeg takk for det.
  9. Norsk institutt for naturforskning (NINA) Astrid Raunsgard disputerer med oppgave om villaks Hva er årsaken til at laks blir kjønnsmoden på forskjellige tidspunkt? Og hvilke konsekvenser har det? Det har Astrid Raunsgard undersøkt i doktorgradsarbeidet sitt. Link: https://www.nina.no/Om-NINA/Aktuelt/Nyheter/article/astrid-raunsgard-disputerer-med-oppgave-om-villaks "Causes and consequences of variation in age at maturity in Atlantic salmon (Salmo salar)" kan du lese her.
  10. Yesterday
  11. Skal kjøpe stang for første gang, men har null peiling. Vil helst ha en stang som kan brukes i både saltvann og ferskvann. Går vel mest i gjedde, ørret, torsk og makrell. Jeg kommer til å fiske fra båt i elv og sjø. Kom med forslag!
  12. Hei, har nettopp fått interessen for å fiske, og trenger litt tips. Jeg kommer til å fiske mest fra båt i nedre del av Drammenselva (grønn sone) ved grensa til gamle Drammen kommune, men kommer også til fiske ved Holmsbu i sjøen. Tips til fisking i Drammenselva? Hva slags fisk er mest vanlig å få i nedre del av Drammenselva? Noen bra plasser? Lengste jeg drar opp i elva er til brua i Mjøndalen. Når på året er det best å prøve seg i elva? Når på året er det best å fiske i Drammenselva? Har prøvd litt i april, men ikke hatt ett eneste napp engang. Er det for tidlig og for kaldt i vannet fortsatt? Rundt 5 grader i vannet nå. Hvordan stang? Jeg trenger å kjøpe en stang, men har null peiling, er det noen stenger som funker like bra til ferskvann som i saltvann? Vil helst bruke samme stang uansett om jeg fisker i sjø eller elva. Helst en stang som ikke koster flesk, maks 2500 går fint. Hvordan fiskesene? Hvor mange meter? Hvor mange mm? Merke? Er fortom nødvendig? Must have sluker til både elv og sjø? Hva er det dere anbefaler å ha i slukboksen? Noe man må ha? Gi gjerne tips til sluk for både fersk og saltvann. Generelt nødvendig utstyr? Tenkte å kjøpe håv og en avkroker, noe mer jeg burde ha?
  13. Hvor er det de setter ut båt i vannet? ser på kart at det ikke er veldig kett fremkommelig rundt der.
  14. Da er vi på bølgelengde! Jeg bruker også stort sett fortom som er en god del lenger enn stanga. Den stanga jeg bruker til bombarda nå, er for øvrig 10,6 fot. Jeg har flere 13’ fotere, men det synes jeg rett og slett blir for langt til det meste annet enn mark. Mister feelingen litt, lissom. Testa en 13 fot Lawson med bombarda senest nå i vår, men ble ikke overbevist.
  15. Takk. Forrige film var nok litt mindre "folkelig" med high-tech fiske, men vi varierer fisket mye. Neste prosjekt på agendaen er å traile over fjellet til Sognefjorden, ikke særlig high-tech men definitivt en aldri så liten logistikkøvelse. Jeg varierer fortomslengden en del egentlig, mest av praktiske årsaker. Utgangspunktet mitt er 1,5 gang stanglengde, og stangen jeg bruker der er 11 fot. Men så hender det at latskapen tar overhånd og fortommen ikke skiftes etter snørebrudd, særlig hvis vannet er grumsete. Vannet var grumsete på turen før denne, så da startet jeg med rimelig kort fortom nå. Den ble raskt skiftet ut til normal lengde. Du ser det forsåvidt på seansen der jeg kaster fra en flytebrygge, der er fortommen lang og jeg må legge inn "baksleng" i kastet for å ikke kroke brygga i kastet. Mottageren for myggene våre (mikrofonene vi har festet på jakken) fikk litt trøbbel på denne turen dessverre, derfor litt variabel lyd i noen av klippene. Reklamasjonen ser ut til å være godtatt, så med litt flaks er nytt utstyr på vei i posten. For alle andre som vil prøve seg som Youtube-stjerner så vil jeg sterkt anbefale å bruke mygg. Man får veldig mye bedre lyd, og med det også mindre etterarbeid med å forsøke å rydde opp i vindsus og annet grums.
  16. Du har kanskje sett det allerede, Vera og undertegnede hadde en pangstart på april og sesongen med åpent (fersk-)vann. Men skulle resten av april følge den malen? Les mer på bloggen: Eriks fiske april 2024 - pangstart! (teamcolibri.blogspot.com)
  17. Norske Lakseelver Nettmøte på Teams - Vær klar til sesongen også på nett! - 15. mai 2024 Vi tar en gjennomgang av nettsideløsninga for de av dere som har nettsider i Norske Lakseelvers portal. Link: https://lakseelver.no/nb/events/vaer-klar-til-sesongen-ogsa-pa-nett
  18. Siste uke
  19. Trivelig som alltid! Og som vanlig sånn passe folkelig profil, slik at det faktisk inspirerer til å komme seg ut på «vanlige» fisketurer. Et spørsmål og en nerdekommentar; - Bruker du bare om lag 1,5 meter snøre etter bombardaen, eller så jeg feil? - Jeg tror det var Glitre Nett som rappa sluken din, ikke Elvia
  20. Vera og jeg dro sydover i et håp om å finne sol, varme og bitevillig sjøørret.
  21. Per-Erik Schulze is a Norwegian marine ecologist, and Randi Storhaug is the deputy chair of the Norwegian Society for the Conservation of Nature. Their joint op-ed serves as a supplement to a recent open letter sent to the Norwegian government by seven Norwegian NGOs regarding the status of aquaculture in the country, as well as conversations held with Chilean NGOs that highlight similar troubles they believe are present in the South American nation’s aquaculture industry. SeafoodSource: Are aquaculture sustainability certifications broken? Link: https://www.seafoodsource.com/news/aquaculture/op-ed-are-aquaculture-sustainability-certifications-broken Hovedpunktene i felles "Opprop fra sju norske organisasjoner om at norske oppdrettsanlegg må bli utslippsfrie" fra Naturvernforbundet, Norske Lakseelver, Reddvillaksen, BirdLife Norge, Natur og Ungdom, Sabima og Norges jeger- og fiskerforbund kan du lese her.
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.