Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02. juni 2020 in all areas

  1. Da er AP installert i båten ! På grunn av et godt tilbud falt valget på Garmin Reactor. Jobben med å få den på plass og kalibrert tok ca 4 timer i båten min. Gjorde alt selv utenom luftingen som jeg fikk en mekaniker med utstyr til å ta. Dette er en DRØM til dorging/trolling. Hadde jeg visst det jeg vet nå så hadde jeg spart på omtrent alt annet utstyr for å få på plass pilot. Den styrer snorrett (eller sikk-sakk om det ønskes) og har testet den selv i god vind og den håndterer det utmerket i mine 3 knop. Fikk også et par lakser i helga og da var det herlig at båten bare fortsatte rolig rett frem når jeg kjørte fisk og håvet. Kjøpte med fjernkontroll også. Den gjør det enda enklere da jeg kan sitte hvor som helst å styre. Denne er lekker med fargeskjerm og mange funksjoner men skulle gjerne gitt vekk en del av dette om det hadde gjort den lettere. Med 4x AA batterier blir den litt tung. Jeg synes monteringen var enkel. Men båten min er lett å dra kabler i også. Tror nesten ikke det er mulig å gjøre noe feil heller så lenge en kobler +/- på ECU rett.
    2 points
  2. Kommer jo an på hva du fisker etter, og hvilken snelle du har. Til ørret bruker jeg ikke tykkere enn 0.10. Men da kjører jeg med 500 størrelse senller, eller multiplikatorsneller som kan kaste ned i 2 gram, og hvor spolen veier svært lite. Skikkelig fuglerede hvor jeg måtte kutte av senna å spole på nytt har jeg aldri hatt.
    1 point
  3. Hei Bruddstyrkene som er oppgitt er typisk for mono ja. Jeg vil anbefale deg å starte med mono. men ikke så tykk, 0.20 holder til ditt fiske. Backlash har ikke så mye med senetype å gjøre, det har med kasteteknikken å gjøre. Med billig mono og en liten kniv i lomma så kan du kutte rein spolen og sette på ny sene uten at det koster skjorta. Da kan du ha med reserveline til snella Unngå de letteste vektene i begynnelsen, og tren litt med korte og lette kast til du blir vant til startmomentet i ei multisnelle, det er som regel dette som lager fuglereder for nybegynnere Jeg var engang ute og fiska med en kollega som hadde kjøpt multisnelle, en ambassadør 6000, for det var skikkelig kvalitet som han sa. Han deisa ei 60 g stingsilt rett i vannet 5 m foran seg pga dette, og vi fant nesten ikke igjen snella inne i fugleredet etterpå. Lykke til, litt trening med denne så kan du gå over til multi, 0.12 som erik sier er ganske passe. Fyll gjerne på litt mono først for å fylle ut spolen litt.
    1 point
  4. Bruker stort sett bare multi selv. Typisk 0,12 på ørret/ abbor ala det som nevnes her.
    1 point
  5. Vondt å se, når jeg egentlig skulle fiske roosterfish i starten av juli Fin film!
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.