Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10. nov. 2020 in all areas

  1. Det ble full klaff på første skikkelige håkjerringsatsing i Skagerrak denne helgen. Fredrik kroket på en hunnfisk på 180cm, estimert vekt iht. Vilhelm Skilhagen sin tabell var 62kg. Ingen kjempe til håkjerring å være, men ikke mindre stas av den grunn. Har satt sammen en liten film fra turen. Mer info kommer på blogg etterhvert! Hilsen Atle
    5 points
  2. Takk! Ja, det var på en måte greit at vi fikk en positiv opplevelse av første fangsten. Alt gikk som planlagt fra kroking, forsiktig oppsveving, landing og release. 62kg er absolutt håndtertbart, så får vi heller ta en større en ved en senere anledning. Det er langt ut med en så liten båt ja. Denne plassen finner du ikke med vanlige sjøkart. Til orientering var vi begge utstyrt med tørrdrakter, Fredrik hadde nødraketter, og AIS og VHF med DSC i båten. Så sikkerheten var ivaretatt.
    1 point
  3. dette høres bra ut. Nei, jeg har ingen moralske skrupler mot å fiske håkjerring, forutsatt at man gjøre hjemmeleksa si slik dere åpenbart har gjort. Og merking av arter som håkjerring og kveite er gode eksempler på hvordan sportsfiske kan hjelpe forskere med å skaffe bedre kunnskap på en skånsom måte for fisken, kunnskap som ellers ville vært svært vanskelig å skaffe. Så all mulig cred til dette. Men som sagt, rent personlig tror jeg ikke jeg kommer til å fiske etter håkjerring. Det holder lenge med kveite..!
    1 point
  4. grattis! Ja, enig med Erik, alltid moro når noen lykkes med en seriøs målrettet satsning. En baby til håkjerring å være, men likevel en stor fisk. For øvrig er håkjerring jeg selv neppe kommer til å prøve, men likevel interessant å se at noen satser og lykkes.
    1 point
  5. ja, nesten alt sportsfiske i ferskvann i UK er C&R. Det er lenge siden man innså at bestandene ville blitt ødelagt dersom man tok ut for mye fisk. Dessuten har man mye lengre tradisjon for sportsfiske etter arter som ikke er spesielt gode matfisk (karpefisk). Og som lista viser er reglene ganske så presise, og åpenbart kunnskapsbasert. Og som listen antyder, minstemål er ikke en spesielt effektiv praksis dersom bestandens ve og vel er saken. Snarere tvert i mot. Sånn sett har vår hjemlige forvaltningsstrategi vært helt omvendt enn hva den burde ha vært; vi har beskyttet småfisken, og systematisk tatt ut alle prakteksemplarene. Ikke rart at vi har endt opp med bare småfisk i mange norske vann...
    1 point
  6. C&R-diskusjoner har vi hatt gjentatte ganger opp gjennom årene, både her på forumet, og andre steder. Dette er en gjenganger i over 30 år. Senest i sommer var det til opplysning for de som ikke fikk den med seg, en runde om C&R i Jakt & Fiske. Her inne har vel diskusjonen roet seg noe ned. Delvis skyldes nok dette at de fleste her inne er nokså positive til C&R, og delvis at vi er mange færre her nå. Aktiviteten på forumet er mye lavere enn tidligere, og det har nok bidratt til at det er færre diskusjoner i dag. Et generelt problem med diskusjoner om temaer som C&R er at de så lett blir polariserte. Det ar bidratt til mange misforståelser om praksisen. Kortversjonen er vel at C&R er en fornuftig praksis. Det bidrar til å ta vare på enkeltindivider, det vil si de store fiskene, de som er viktige å bevare både for bestanden og for sportsfiskets skyld. I en tid med hardt fiskepress vil man lett kunne ødelegge bestanden dersom man tar ut de store individene. Dette er allmenningens tragedie i praksis. Samtidig er det ingen grunn til å bli helt fanatisk. Det er helt uproblematisk å ta ut en og annen matfisk, der bestandene tåler det, eller det er fornuftig fra et kultiveringsperspektiv. Men det er alltid viktig å vise magamål. Jeg kakker det jeg trenger til mat der og da når jeg fisker ørret og røye på fjellet, men setter stort sett tilbake resten. Og jeg setter alltid tilbake de store (1.5kg+) Det samme når vi fisker i sjøen. Vi kakker den torsken vi trenger til middag, men setter ut resten. Så hender det jeg tar med litt torskefilet hjem. Et mer grunnleggende spørsmål som ligger bak hele C&R diskusjonen er hvorfor vi fisker. Det overveldende flertallet av dagens sportsfiskere, driver med dette for rekreasjonens, opplevelsens og spenningens skyld. Mat er "bare" en hyggelig bieffekt når det passer seg. Sportsfiske er derfor i bunn og grunn en slags "lek med liv", men en lek som kan forsvares fordi aktiviteten kan utføres slik at den ikke går ut over bestandene, og på en skånsom måte for den enkelte fisk. Og aktiviteten kan moralsk forsvares på grunn av dens store betydning for folks psykiske helse, trivsel og livskvalitet. Derfor trenger ikke aktiviteten matauk som moralsk skalkeskjul, uten at de betyr at det er galt å ta en og annen matfisk.
    1 point
  7. Takk! Det ligger vanvittig mange timer med planlegging bak ja, så det smakte veldig godt å lykkes allerede i første sesongen.
    1 point
  8. Har nevnt det før, men den fangsten der er blant de mer imponerende jeg har sett i år. Bevisst satsing med payoff er kult!
    1 point
  9. Har ei utruleg grei kone, og ei dotter som sover relativt godt! Prøver å behandle fisken så fint som mogleg. Men skal prøve å finne ein betre plass å plassere fisken, eller kanskje ta med meg noko.
    1 point
  10. Kult med hai. Og ikkeno å si på innsatsvilje. Helst ikke legg fisk på grus, hvis du ikke har underlag prøv å finn et rent sted, treplate eller noe sånt. Hågjel er ganske hardføre så det gikk sannsynligvis bra.
    1 point
  11. Har brukt kortskafta kroker med vidt gap. Noe Kina krok jeg ikke har noe benevning på men også Guideline sine tubekroker. De kroker bra og er svært sterke i forhold til størrelsen. Som Fiskemannen sier her så kroker også små trebler veldig godt og gir mye mindre skade enn store. Bruker mye Owner st 36 til tørrflufiske på Laks og krok 16-18 lander lett fisk på 7-8 kg
    1 point
  12. Nå ble ikke jeg spurt men synes Owner S61 fungerer bra. Jeg fisker nesten bare med gjennomløpsluk. Hvis jeg kun går etter sjøørret (og ikke innbiller meg jeg skal få havabbor) så har jeg brukt Jens Bursells release connector som jeg er sikker på at konverterer flere napp til fast fisk. Denne brukes med strls 12 trippelkroker. Det virker veldig smått men jeg har landet sjøørret på opp til 2,9 uten problemer. Disse kan feks kjøpes gjennom Salar Sportsfiske.
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.