Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 25. mars 2021 in all areas

  1. Årets første fisketur fant sted på mandag. Fisket to timer og hadde på en fisk som ikke ville være med inn. Det var deilig å traske litt rundt i fjæra igjen.
    3 points
  2. Inspirert av tråden fra Østfold starter jeg en lignende for Vestfold. Årets første tur gikk til Langgrunnen (litt sør for fergeleiet i Horten). Fisket i to timer uten å kjenne eller se noe. Til og med flyndra jeg satte tilbake tre ganger i fjor var vekk. Krystallklart vann og litt vind. Snakket med en kamerat som hadde vært på Snekkestad, ved Holmestrand. Han kunne melde om samme resultat der og heller ingen av dem han hadde snakket med hadde fått noe. Nå kan det derfor bare gå en vei. Skitt fiske. Sportsfiskefjorden!!
    1 point
  3. Mistenker at det er litt at folk ønsker å ha det de poster knyttet mer til seg, noe de får med å blogge og slikt. Og man blir desillusjonert av manglende respons om man bruker en kveld eller to på å koke ihop noe man synes er bra skrevet og får kanskje en likes eller to i løpet av en uke. Dog har jeg fremdeles håp om at det skal dukke opp en ny generasjon her som freser opp aktiviteten, sånn at vi gråskjegger gidder igjen
    1 point
  4. skjønner godt ditt ønske om å unngå treblekroker. Sirkelkrok kan fungere til kveite. Har aldri prøvd kroken til Mustad, men den fungerer sikkert. Men jeg har primært brukt kortskaftede enkeltkroker til dette fisket, som for eksempel Owner Offshore 5129 eller Gamakatsu LS4123. Har også brukt Big Game kroken til Mustad (husker ikke koden), men den var litt sløv i utgangspunktet, og måtte slipes opp. Men solid og funksjonell krok til formålet. Må uansett sjekke krokspissen regelmessig. Størrelse 7/0-10/0 er passe, litt avhengig av agnfiskstørrelse. Til sei eller makrell på 500-700 gram er nok 10/0 å foretrekke. Har rigget med to kroker, en festet ved hodet og en ved haleroten. Lager riggen "gjennomløpende", der den forreste kroken festes med spade-end knute. Vanskelig med nylonfortom (eller fluorcarbon) på 1-1.2mm. Vær derfor nøye med samsingen, og beregn slik at tampen fra knuten er 20cm+. I denne festes den andre kroken. IKKE KNYT TYKK NYLON DIREKTE I ET KROKØYE MED SÅ TYKT GODS!! Det vil gli opp, og det vil du ikke skal skje når 100+ plata sitter i den andre enden. Istedenfor festes en solid virvel med ditto splittring, som så kroken festes i. Virvelen er mye tynnere i godset, og da glir ikke knuten opp så lett. Utfordringen med agnfisk og enkeltkrok er at man risikerer at krokspissen klemmes inntil agnfisken, og da får ikke kroken så lett feste i kveitekjeften. Bruk eventuelt agnstrikk for å få kroken til å "stå ut". Jeg kan for øvrig anbefale duppmeite, eller dupptrolling som det også kalles. Da kan dupptakkelet drive kanskje 50 meter bak båten, samtidig som man jigger vertikalt. Utrolig kult når ei kveite tar agnfisken på dupp. Selv en stor dupp røskes under med et smell, og det gjelder å ha finstilt knarren på snella, for her går det som regel unna. Det er ikke så nøye at agnfisken sleper bunnen. I Nord-Norge er vannet så klart at en kveite som ser opp uansett vil se en agnfisk som svever 5 meter eller mer over hodet på den, og med letthet kan svømme opp og plukke den. Derfor er jeg ikke så bekymret for å fiske med noen meters underdyp. Dessuten fiskes det som regel ikke på så store dyp etter kveite, typisk 20-40 meter. EDIT: har forresten selv bestilt tur nordover i juni. Så får vi se om det blir koronarestriksjoner, eller om vi klarer å karre oss nordover. Kveite - strongest there is!
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.