Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 22. nov. 2021 in all areas

  1. en stor bolt punkterte dekket mitt og den ble flatt mens jeg fisket. igår natt jeg fått en andre hågjel og fem stor krabbe.
    2 points
  2. Ja, det er en gåte at de får lov til å rotenonbehandle et vann med en rødlistet art (ål). Naturligvis kan ikke ålebestanden i Gillsvannet reddet ålen, men det tillates altså å utrydde en lokal bestand av en rødlistet art for å redde en lokal bestand av en art som på ingen måte er truet. Dvs, man "skjuler" seg bak argumentet at man er bekymret for laksen i Tovdalselva, men det skinner jo igjennom at det er den lokale ørretbestanden som er greia. Og risikoen for laksen er høyst usikker. For all del, den norske villaksen er også i ferd med å bli en truet art, men det er neppe gjedde de bør bekymre seg for dersom de skal redde den...
    1 point
  3. Igår var jeg endelig på Bontelabo, med Ølgylt og Lady Knurr. Lady knurr fått en sykkelpumpe og en stor krabbe, eg fått livets første sypike og livets første hai, en hågjel! og en punktert dekk også. jeg også fått en stor krabbe. idags fangst var berggylt, gressgylt, grøngylt og blåstål, alle nye arter! Jahuu! også en makrell, men makreller har jeg fått før. Her sitter jeg på vind og regn fortsett og venter på napp.
    1 point
  4. Eller du kan, med 0.35 braid/1.17 fortom, løfte opp og dra vanntunge tømmerstokker til land for så å løsne kroken med leatherman!
    1 point
  5. Den kjipe kalde tiden er her, og selv om mange av oss bruker båten gjennom vinteren også er det vanligste å la båten hvile noen uker i vinterhalvåret. Her ser vi på hva du bør gjøre i den forbindelse. Det finnes mange guider på nett om "vinterkonservering" av båt og motor. Felles for de fleste av disse er at de er skrevet for båteiere flest, og rent statistisk sett er det en båteier som bruker båten lite og kun med solbrillene på. Siden vi sportsfiskere ofte har vesentlig mer bruk av båten enn det, og ikke minst strekker sesongen så langt vi kan i begge ender, er det ikke gitt at slike guider er like relevante for oss. Vi må være nøyere med noen ting, mens vi kan se bort i fra andre aspekter. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/11/dette-br-du-gjre-fr-du-setter-bort.html
    1 point
  6. Vi har en hinsides jobb foran oss om hovedregelen skal være at arter som sannsynligvis er utsatt av mennesker skal medføre rotenonbehandling. Dog er jeg redd for at en slik drastisk tilnærming er nødvendig for å ta hurven av disse idiotene som sprer fisk. Siden de ikke er i stand til å innse idiotien selv, vil kanskje en garanti om rotenonbehandling hver gang det dukker opp en ørret, gjedde eller suter et sted den ikke er registrert fra før dempe entusiasmen for å spre arter.
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.