Edin Skrevet April 17, 2015 Rapporter Share Skrevet April 17, 2015 Når løftet først er gjort. Lyr er en flott fisk, men det er for meg ikke en kokefisk. Jeg bruker kun den skinnfrie loinsen på lyren, har litt mel, salt og pepper i en brødpose, og rister beinfrie filetbiter rundt i posen. Deretter kort steketid på god varme. Utover det er den kjent som en flott fisk når det gjelder fiskekaker og fiskepudding. Men nykokt lyr? Nei. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
stranger79 Skrevet April 17, 2015 Rapporter Share Skrevet April 17, 2015 Synes kokt Lyr smaker tapetlim. Stekt/ovnsbakt er knall. Frityr funker også. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
yosh Skrevet April 18, 2015 Rapporter Share Skrevet April 18, 2015 (endret) Fisk skal ikke kokes.... Den kan Røykes, stekes, ovnsbakes og diverse.. Men kokt fisk funker ikke hos meg. Lyr er godt stekt, men funker enda bedre i fiskekaker og lignende. Funker også meeeget godt til å lage grovhakket fiskeburger med. Endret April 18, 2015 av yosh Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tønnen Skrevet April 18, 2015 Rapporter Share Skrevet April 18, 2015 Fisk skal ikke kokes.... Den kan Røykes, stekes, ovnsbakes og diverse.. Men kokt fisk funker ikke hos meg. Lyr er godt stekt, men funker enda bedre i fiskekaker og lignende. Funker også meeeget godt til å lage grovhakket fiskeburger med. Som om jeg skulle sagt det selv Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
BAN Skrevet April 18, 2015 Rapporter Share Skrevet April 18, 2015 Fisk skal ikke kokes.... Den kan Røykes, stekes, ovnsbakes og diverse.. Men kokt fisk funker ikke hos meg. Lyr er godt stekt, men funker enda bedre i fiskekaker og lignende. Funker også meeeget godt til å lage grovhakket fiskeburger med. Etter å ha tenkt meg om er det en fisk som egner seg veldig godt til koking. Litt stor røye fra et godt vann. Her er noen fra Søre Bjøllovann på Saltfjellet på 8-9 hekto som godgjør seg. Har sett Monsen koke småørret, men etter å ha testet på katten så gidder jeg ikke å prøve... Lyr passer ypperlig i fiskegryter, men neppe kokt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MagnusD Skrevet May 4, 2015 Rapporter Share Skrevet May 4, 2015 Min favorittbruk av lyr er til ceviche. Mild smak og fin konsistens gjør lyren ypperlig til slikt bruk. Google ceviche så finner man enkle oppskrifter. Men lurer også på om sitron/lime tar knekken på eventuelle parasitter (først og fremst kveis)? Er jo som regel nøye med å se etter kveisen under filetering, men er litt bekymra for å overse noe. 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
matsb Skrevet May 11, 2015 Rapporter Share Skrevet May 11, 2015 Iogmed at kveis overlever magesyre, for så å spise seg inn i tarmveggen, sååå tviler jeg på at en "pinglesyre" som sitronsyre er i forhold, vil ha noen påvirkning på kveis Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cannonbang Skrevet May 15, 2015 Rapporter Share Skrevet May 15, 2015 Stemmer det som matsB skriver. Skal du anvende fisk rå, så bør den fryses tre døgn først, det tar knekken på ringormer (kveis). Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ingen87 Skrevet July 13, 2015 Rapporter Share Skrevet July 13, 2015 Fruen fikk en fin lyr i Skjerstadfjorden i kveld - noen som vet om det funker å hive den på grillen? Ellers var det mange fine tips til hvordan den kan tilberedes. Som "Gull" skriver så har også jeg vokst opp med at lyr skal males opp sammen med torsk eller hyse og brukes i fiskekaker. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Flyfishing for Salmon Skrevet August 6, 2015 Rapporter Share Skrevet August 6, 2015 Jeg pleier å filletere all lyr og fryse inn filetterne med kun et lag "Gladpack"/matfolie. Etter det så tar jeg opp så mye file´som trengs til middagen. Jeg panerer filettene med mel, strøkavring (med pisket egg som "lim") Deretter lager jeg en remoladesaus av rømme, majones, citron, agurksalat, mye hakket dill + salt og pepper og litt sukker. Spises med nykokt potatis og er en kanonmåltid. En kan også bytte ut remoladesausen mot typ skalldyrsaus, da blir det ennu bedre, hehe Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.