Gå til innhold
Fiskersiden

Rød Torsk på Sotra


Magne sk
 Share

Recommended Posts

sitat:Opprinnelig postet av Laksefiskern

Spennende det der Kjell - kanskje vi får svar på om det er en egen art eller torsk som har gått på utsiden av mærene og spist fargeblandet forpellets beregnet på ørret og laks?

Torsk som går og spiser fôr under merdene blir normalt ikke rød i kjøttet. Dette har med at fargestoffet som brukes i laks/ørretfôr ikke tas opp av kjøttet til torsken. Hvis det er dette som er tilfellet tror jeg mange fôrprodusenter også blir interressert i den fisken...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den er raud på alle sider der annen Torsk er lys og så har den en lys langsgående stripefelt under buken.

Den første han fikk var det mye tvil om det var en raud Torsk, helt til den ble kappet opp for koking da var det ikke lenger noen tvil.

Han som skulle koke denne fisken 2.juledag har jobba mange år i lakseoppdrett og likte ikke dette raude fiskekjøttet som var i denne Torsken. Derfor ble den kastet i bosset, 2000 kr kostet det...

Havforskningen har fått inn en annen fisk som fiskeren mente var raud, men den viste seg å vere en Taretorsk etter testen dei utførte.

Belønningen på 5000 kr for levende eksemplar blir først utbetalt i neste uke når Havforskerene vet med sikkerhet at denne fisken har like raudt kjøtt som en Laks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lyst å prøve stangfiske etter denne "nye arten" i helga.

Er lite erfaren med bunnmeite på grunnt vann, er reke eller sild tingen som agn etter Torsk?

Hvis været tillater det så settes en 13 fots gammel Pioner på sjøen for å drive stangfiske fra.

Kanskje det er noen flere som har lyst å prøve?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Torsk og sei som spiser fôrspill fra oppdrettsnæringen blir ikke rød i kjøttet av astaxantin, som er fargen som tilsettes i fôret. Dette er samme fargestoff som finnes naturlig i skalldyr. Det ville i så fall si at torsken blir rød av å spise skalldyr. Har selv fôret opp både torsk og sei med laksefôr uten å ha sett spor av farge i fisken. Seien blei derimot forferdelig feit :-)

Men det er klart at denne røde torsken kan jo være en med genfeil som kanskje tar til seg denne fargen ?. Det flotte med dette fargestoffet er at oppdretter kan få omtrent den fargen han ønsker på laksen, men det er det markedet som styrer. Veldig dyrt stoff Astaxanthin, ca 600-700 kr. pr kg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raud Torsken er fanget i et område der det er 2 oppdrett, 1 Torskeoppdrett og 1 Lakseoppdrett.

Har nå handlet inn en pakke Owner Super Mutu Ligth 5/0 og skal teste med 2 kroker på et takkel.

Egner den ene med reke og den andre med sild.

I dag er det for dårlig vær da dette fisket vil vere helt ute ved havgapet, men selv om det er innaskjærs så bør været bedre seg før det prøves ut å få en slik "ny art" på stang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har Havforskningen ringt og fortalt at den levende Torsken ikke var rød i kjøttet.

Dei hadde og hentet 2 stk på Bømlo og 2 stk i Austevoll som også viste seg å vere kvit i kjøttet som Torsk skal vere.

Er da kun den fra Florø distriktet i november og den som skulle vert juletorsk på Sotra på 2. juledag som har vert røde i kjøttet.

Far min har en Torsk gående levende som han synest er litt merkelig, den mangler ca 3 cm av sidelinjen på begge sider.

Havforskerene har fått melding om den men ikke vist interesse for å hente den så den havner nok på et middagsbord en dag denne uken...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.