Gå til innhold
Fiskersiden

Nils Masters Laksefiske 2008-2014, Nå oppdatert med en videosnutt fra 2014


Nils Master
 Share

Recommended Posts

Du får stå på :blush: tror du det blir mye vann frem over nå.

det er meld veldig varmt frem over :unsure:

Med denne varmen tror jeg ikke det går mange dagene før elva skrumper inn nei.

Det er ikke mye snø igjen i fjellheimen nå:

http://www.senorge.no//mappage.aspx?layeri...41138.86545676&

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Master, nå er det meldt litt kaldere i neste uke (heldigvis), og da vil elva synke. Elva var klar og fin idag, den steg faktisk ikke så mye igår kveld og natt, så litt kaldere vær nå så blir dette bra. Siste rest av snø kommer nå.

Jeg vet du ikke kan fordra å fiske med jernplater, men nå må du jaggu finne fram Trønderskeia 40gr. i kobber !

Det må bare gjøre susen nede hos dere :) Det tas (og mistes) endel laks oppe hos oss nå på sluk, så det funker fint nå.

Det går laks så det suser nå om dagene. Faktisk hele døgnet !

Og midt i solsteika på dagene, da det tas fisk jevnt utover hele dagen.

Du får ha lykke til der nede, og vi venter spent på den første. Er nok ikke lenge til, men da Trønderskeia :blush:

Det er ikke så kjedelig som du tror, når du kjenner den svake vibrasjonen i stangtuppen at sluken går perfekt i strømdraget :D

Lurer på hvordan det går med H1rik nede på Gravråk ?

Har han gått tom for duggmark, eller driver han og kjører storlaks i stor stil ?

H1rik, hvordan går det ?????

Endret av sølvreven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir dessverre ikke all verdens fisking på meg de neste dagene. I kveld har eldstegutten konsert med bandet sitt i forbindelse med avslutning på musikkskolen. Det må jeg jo få med meg. Blir vel en snartur i elva etter det. I morgen tidlig drar jeg til Kiel med jobben. Er ikke hjemme før sent søndag kveld. Blir vel ikke noe fiske før mandag ettermiddag da tenker jeg. Da har nok elva gått ned slik at fisket kommer i gang nede hos oss også.

Trønderskjeia sier du ja. Har tenkt tanken, men det blir nok med det. Mistrives så til de grader med slukfiske at det kan være det samme. Laksen min vet jeg at jeg får i løpet av sesongen, og jeg synes det er viktigere å kose seg i elva enn å få fisk for en hver pris. Ikke et negativt ord om slukfiske og slukfiskere, det er bare det at jeg ikke synes det er morsomt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja jeg vet, jernplater er ikke ditt favorittredskap :)

Jeg prøver å unngå dem i det lengste selv, så de kommer fram bare av og til, og man går temmelig raskt lei når man denger sluk :blush:

Du får ha god tur til Kiel da, og vi snakkes. Regner med at laksen ikke har forduftet til du kommer hjem, og i neste uke er det meldt kaldere så da vil nok elva synke en god del. Og nye fiskeplasser dukker opp :D

Flueplasser !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg opprettet denne tråden og kallte den "Nils Masters laksefiske 2008", bestemte jeg meg for at det var akkurat det det skulle være. Mitt laksefiske 2008. Her skulle alt fram i lyset. Intet legges til, og intet holdes tilbake, muligens bortsett fra navn på noen småelver jeg kommer til å oppsøke utpå sommeren. ;)

Med det i bakhodet, ser jeg ingen annen utvei enn å offentligjøre en rapport fra nok en bomtur, selv om jeg godt kunne tenkt meg å fornekte at jeg har vært i elva. :lol:

Kom oppover i 22 tiden. Jan Eirik var på plass, og han hadde sett noen lakser på gang. Jeg gikk for fluestanga i dag. Raset har en nydelig strømkant som ser meget giftig ut på denne vannstanden. (ca 200 kubikk)

56863_s.jpg

Flua legges med lange nedstrøms kast i kanten på det urolige vannet. Da fisker den rolig og fristende over den blanke stripa der all laksen som skal opp til Sølvreven må passere.

56864_s.jpg

Akkurat i det Jan Eirik tok disse bildene var det faktisk en laks som trakk forsiktig i tuben min. Det hadde vært noe det, live kroking på bilde.

Flua den fattet interesse for var denne Sillen tuben:

56866_s.jpg

Da Jan Eirik dro hjem ved midnatt, og jeg ble alene på valdet, gikk jeg nedover for å prøve nerhølen for første gang i år. Her var det vel mye vann enda.

56865_s.jpg

En del av strømmen her slår inn mot land på vår side, slik at flua kommer alt for fort inn på denne vannstanden.

Reiser bort i morgen tidlig, så nå blir det ingen fisking før tidligst søndag kveld. Da regner jeg med at det er flott flueelv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer på hvordan det går med H1rik nede på Gravråk ?

Har han gått tom for duggmark, eller driver han og kjører storlaks i stor stil ?

H1rik, hvordan går det ?????

Det er med sorg jeg må meddele at laksefiskeren H1rik er gått bort.. Igjen står en desillusjonert dårlig unnskyldning av en mann - kan ikke kalle det smoltfisker engang, da smolten også har vært fraværende..

Det er riktignok tatt noen få fisker her nede, når jeg har vært i elva, men da selvsagt på den andre siden.

Jeg har sett mer laks i april på Byneset enn jeg har gjort under den firedagers (ca 50 effektive timer) jomfruøkta mi. :wacko:solbrennt er jeg også blitt (for første gang)

Jeg vurderer nå å slutte med fiske og å starte med noe tull som golf eller no sånnt... Fiskeutstyret blir trolig kastet en av de første dagene, 1000 feitmark avlivet og prospect i megalakseklubben trekker trolig sitt kandidatur..

Når jeg tenker meg om har jeg også tidligere opplevd slikt før..og så har det mirakuløst løsnet etterpå...

Imidlertid merker jeg at fortvilelsen er stor fordi jeg ikke løser koden, ikke opplever å være i nærheten engang. Nei det skal bli godt med noen døgn i leirfossen i juli og august (om jeg overlever denne depresjonen)sånn at jeg kanskje kan få noe mat på bordet og slipper at alle familiemedlemmer ser på meg med medlidenhet............

Dersom jeg mot formodning likevel skulle få en spol, vil jeg melde i fra.. inntil da ligger jeg under dyna og gråter (alternativt bader noe mark)..............................

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff å huff, dette var meget trist lesing ! Jeg vet eksakt hvordan du har det, det er nesten så jeg blir med inn i din depresjon. Men du må for all del ikke gi opp, du har mange dager fremover hvor sjansen for fin laks nede hos deg er enda større (tror jeg). Bare vent til elva synker litt, da tar du den garantert. Også Master, elva er litt for stor nede hos ham enda også tror jeg. Men det bedrer seg utover sommeren. Det er som regel da plassene nedenfor oss fisker meget bra. Fra 100kbm/s og ned !

Hvis du går lei marken, så kjør på med sluk så må du treffe på laksen om morran der nede.

Eller evt. kjøp deg et døgnkort på B/L og still deg i køen på toppen av B/L, hvis du gidder :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Naa maa Du skjerpe Deg! Tiden kommer for deg ogsaa, saa naa er ikke tiden for aa gi opp! Det som gaar ned kan ogsaa gaa opp igjen! Den store bamsen kommer til Deg om bare Du tror paa det!! :blush:

SKITT FISKE!! :)

Endret av Gamlingen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er med sorg jeg må meddele at laksefiskeren H1rik er gått bort.. Igjen står en desillusjonert dårlig unnskyldning av en mann - kan ikke kalle det smoltfisker engang, da smolten også har vært fraværende..

Jeg vurderer nå å slutte med fiske og å starte med noe tull som golf eller no sånnt... Fiskeutstyret blir trolig kastet en av de første dagene, 1000 feitmark avlivet og prospect i megalakseklubben trekker trolig sitt kandidatur..

Når jeg tenker meg om har jeg også tidligere opplevd slikt før..og så har det mirakuløst løsnet etterpå...

Imidlertid merker jeg at fortvilelsen er stor fordi jeg ikke løser koden, ikke opplever å være i nærheten engang.

Ja hvem har ikke tenkt slike tanker? jeg hadde det slik sist i fjor, under fiske i begynnelsen av Juli i Målselv. Elva var kald og alt for stor for at laksen stopper på valdet jeg fisket på. Det var også for tidlig til å kunne forvente noen god oppgang der, men jeg visste at de få fiskene som stimet opp og forbi var riktig store!

Ut på elva med båt, vannblemmer allerede etter første roøkt på djevelsk rask elv, men jeg rodde strekkene ut på trass. Fikk låne noen svære motorsaghansker og tapet opp blemmene etter hvert, slik at det ble sånn noenlunde bra. Var borti fire storlaks som alle ble mistet på et par dagers intensivt fiske.

Siste karen var for jævlig! Den gjorde nøyaktig som den ville, tømte først mer enn halvparten av snella i et ras nedstrøms, jeg rodde etter og utlignet avstanden, gikk på land og forsøkte å kjøre fisken. Bare tull. Rikket seg ikke, ville ikke "gå tur" heller, den bare stanget tungt av og til. Med god rygg i en BeastMaster og 0.53 sene løfter du mye ut av balanse, men ikke den karen nei! Etter en stund ble den lei og turet oppover strykene med meg på slep. Den stoppet i en brohøl og sto like uanstrengt stille der, mens jeg la et passelig hardt sidepress på. Plutselig bråvender laksen seg rakt mot meg og akselererer mot grunna mens jeg sveiver så det griner for å holde kontakt. Den tverrvender ennå en gang der det grunner av og da er det jeg kjenner slakken komme og må sveive inn en fullstendig ødelagt wobbler der strengen var revet delvis ut men krokene intakte på strengen.

Laksen virket godt kroket, den begynte å slite seg ut med stadig villere atferd og jeg hadde mer "kontroll" på den store fisken. Jeg var over i kosefasen av kjøringen der det ennå var noe tung kjøring igjen, men jeg visste at laksen kom til å merke melkesyra fra de siste utrasene og hadde landingsstrategien klar. Mentalt var denne fisken allerede garantert min når den raste oppstrøms. I neste øyeblikk løsnet den altså..!

Da kom " h1rik - tankene " veltende med full kraft. Fire store borte, den siste var etter alle solemerker skikkelig kroket megalaks og raste rundt med meg på slep en drøy halvtime. Utur! Orket rett og slett ikke fiske mer - var alt for deprimert og skuffet til det!

Oteren hadde tilsvarende psykisk knekk etter at han mistet gigalaksen sin i Bjøra tidligere i år. Han dro rett og slett hjem etter litt sturing & depping! Men gjett hvem som i ren abstinens fyrte opp dieselbilen i går og var på plass i Namsen nettopp i dag..? Jepp - Oteren ror igjen! Som Sølvreven sier: laksefiskere er syyyke mennesker! :lol:

Vi går alle på en smell av og til, men det ordner seg alltids, for før eller senere hyler snella høylytt igjen..! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja laksefiske kan være så innmari ubarmhjertig, og samtidig gi så utrolig mye med enorme fighter.

Og laksefiske er slettes ikke rettferdig, det er som regel ikke sånn at det er de som fisker mest som får mest laks ! Det vet vi som har fisket i elva en stund. Mye handler om flaks, og det kan nok knekke en stakkars laksefisker fullstendig mentalt. Adrealinet er på topp, og alle rundt en drar storlaks. Mens man ikke kjenner snurten av en smolt engang samtidig som man vet at det er masse fin laks der ute.

Så kommer det en som aldri har fisket laks ( ;) ) og slenger noen kast med sluken på måfå ute i elva, og drar inn den ene storlaksen etter den andre. Og garvede markfiskere står og måper og skjønner ingen ting. Og de fleste hermer etter, konverterer til slukfiske, men da er toget gått :)

Etter mange år i elva, har det gått opp for meg mere og mere hvert eneste år:

Ja det er artig med laksefiske, så artig at man kan bli syk av det !

Og ingen lege har klart å kurere sykdommen enda.

Jeg lurer på hver eneste bidige dag: Hva fanken gjør jeg oppi denne fordømte elva.

Nå har jeg trampet ute på denne forbaska elveøra siden 1989, og alle årene er som et knips, det er akkurat det samme som skjer. Slenge, slenge, slenge, og kjøre på den dumme laksen. Noen sterkere enn andre.

Nei, man kan hate sin elv en dag (egentlig ganske så ofte), men det går fanken meg ikke mange timene, så er man nullstilt og er i hundre for å komme seg ut i elva igjen.

Et fascinerende fenomen. Lurer på om noen psykologer har funnet ut av dette ?

Endret av sølvreven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Reven har sett dypt inn i laksemysteriet! :)

Et praktisk spørsmål: hvor lang fortom bruker du fra svivelen til makkroken? Varierer du dette etter strømforhold? (Går ut fra du bruker slangesøkker?) Spør fordi jeg har slitt endel med å finne en god lengde på fortommen, og forståsegpåere har fortalt meg så mye forskjellig at det bare forvirrer :hailfs:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Reven har sett dypt inn i laksemysteriet! :)

Et praktisk spørsmål: hvor lang fortom bruker du fra svivelen til makkroken? Varierer du dette etter strømforhold? (Går ut fra du bruker slangesøkker?) Spør fordi jeg har slitt endel med å finne en god lengde på fortommen, og forståsegpåere har fortalt meg så mye forskjellig at det bare forvirrer :blush:

120-130cm på markfortom (dim.0.50 minst !) Jeg bruker 0.60

40cm ca. på søkkeline (dim. 0.45 i Gaula)

Slangesøkker hjemmelaget med bløtt bly som er lett å klippe av med knipetang. Ass. utvalg i forkjellige lengder og 2 tykkelser.

Uansett hvor jeg fisker.

Endret av sølvreven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så ikke SMS før nå, endelig Master, da satt den. Og stor gratulasjon fra Sølvreven med årets første. Og det til gangs ;)

Gleder meg til rapport, regner med at den blir knall :)

Og vi har nesten ikke begynt, hvor vil dette ende. Fy flate for noen bamser som er på elva nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var det på tide med en liten oppdatering en sen søndagskveld.

Denne historien starter faktisk tilbake på fredag formiddag. I det jeg var i ferd med å gå ombord på Kielferga tikker følgende uventede sms inn på telefonen:

"Hei Lars!

Ser fisket er trått. Har du en postadresse så skal du få tilsendt noe balsa-snop.. Hilsen PerH (På FS)"

Jøss, tenkte jeg og sendte min adresse, sammen med en oppfordring om å få et kontonummer å sette inn betalinga på.

Svaret kom sporenstreks:

"Kommer ikke på tale med betaling. Dette er nødhjelp for laksetørken :) men lov meg å gi dem noen timer i elva og send bilde av fangst. De er i posten nå!"

Vel hjemme fra Kielturen i ettermiddag var det med en viss spenning jeg småjogget ned til postkassa. De kunne vel ikke være kommet enda?

Joda. Der lå det en hvit liten pakke. Jeg var som en seksåring på julaften. Oi oi dette var spennende.

Inni pakka lå disse skjønnhetene:

57078_s.jpg

Ledsaget av denne lappen på baksiden av eska:

57077_s.jpg

Jeg fikk det brått travelt med å komme meg i elva, og etter en kjapp telefon til Jan Eirik var avtalen gjordt om å møtes for ei roøkt.

Da vi kom opp i elva bøtta regnet ned. Vi ble sittende i gapahuken og drikke kaffe. Skulle vi virkelig ikke komme oss på elva i kveld:

57065_s.jpg

Ingen av oss er "stressfiskere" så slikt vær fisker vi ikke i.........

Heldigvis ga regnet seg etterhvert og vi var klare for ei økt oppe i muren. Jeg visste med en gang hvilken av disse wobblerne som skulle ha hedersplassen på høyrestanga og fiske strømkanten ned mot brekket.

Det tok vel ikke mer enn 10-15 minutter før det var fast fisk:

57066_s.jpg

Jan Eirik fikk som vanlig gleden av å kjøre fisken. For meg er det på en måte slik at den største spenninga er utløst i det laksen tar wobbleren og blir sittende.

57067_s.jpg

Det ble en del "Hopp og sprett og tjo og hei"

57068_s.jpg

Vårt første anslag på 5-6 kg ble gradvis høynet utover i kampen

57069_s.jpg

Det nærmer seg nå. Jeg får grunneieren, som har kommet til, til å ta over fotografjobben og plukker fram håven:

57070_s.jpg

Like før. "Dæ..en Jan Eirik. Den er stor!

57071_s.jpg

YES!!!!!!:

57072_s.jpg

Endelig! Det var på tide:

57073_s.jpg

To meget fornøyde laksefiskere. Nå er røykalaksen berget. Resten av sesongen blir bare kosefiske.

57074_s.jpg

Men det var på hengende håret. Laksen var i ferd med rett og slett å trekke ståltråden ut av wobbleren:

57075_s.jpg

14 kg nydelig Gaulalaks. En hannfisk som ganske sikkert har gått på elva i mai:

57076_s.jpg

Endret av Nils Master
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heh, heh - bare visste du ville velge den der rakkeren først, orange og svart er vel dine farger..!

Fenomenalt artig at nødhjelpen virket så kjapt, så skulle det bli laksetørke igjen er det bare å ringe... :)

Jeg må ha litt info om hvor jeg kan bestille den luringen der.

:)

Og tusen hjertelig takk for "nødhjelpen"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.