Gå til innhold
Fiskersiden

Påsketur med specimen!


Rønsingen
 Share

Recommended Posts

Påsketuren vår begynte som vanlig med tidspress for å komme seg ut av huset. Jan hadde vært på fisketur kvelden før, så det låg noen kilo med fisk i kjøleskapet som måtte ordnes før vi kunne reise. I tillegg så skulle det jo fiskes både i båt og på land, så da var det vanskelig å pakke minimalt. Ronja skulle jo være med også, selv om vi nesten konkluderte med at det ikke var plass til henne når alt var i bilen ;)

Vi kom oss no omsider avgårde mot Øygarden og Nautnes Fiskevær, der trivelig selskap allerede var innlosjert.

Gutta var ikke sein med å prøve lykken i fra båt, men det var dårlig uttelling. Meg og Annki tok livet med ro med et glass rødvin og låg en micromeiteslagplan for lørdags formiddag.

Synd at jeg ikke har tatt flere bilder av selve micromeiteplassen, for det var fantastisk bunnforhold for flere typer fisk. Store steiner i grense med sandbunn og tangflekker her og der. Både Torry og Annki manglet dvergulke på artslisten og før Torry la fra kai kunne jeg vifte med en liten en. Han fikk prøve å få den senere.

Etter en times tid er det en litt større ulke som prøver seg på kroken min. "Steike! Denne er svær!" utbryter jeg og konkluderer med at det må være en vanlig ulke. Omsider henger den på og i det jeg prøver å få den opp på brygga ser jeg de lange karakteristiske piggene som bare dvergulka har. "Dvergulke!!!" hyler jeg, og må begrense ordbruken da det står en liten gutt ved siden av og ser på. I gledesrus fyker jeg frem og tilbake. Vekt, kamera, hva er norgesrekorden? Tankene suser i topplokket. Vekten stopper på 99.3 gr og det er en klar dobling av persen min, så jeg er vanvittig glad. Fikk vite på kvelden at specimenkravet var på 100 gr. og tenkte at det var no typisk! Hehe..

79883_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32122/79883.jpg

Søndagen var vi klar igjen. I dag var det Annki sin tur til å få dvergulke (Torry hadde fått sin kvelden før). Ungene sov i vognen og endelig var det såpass opphold og sol at det var enda mer spennende å kikke ned på bunnen. Bergnebben var bare til tider plagsom og det tok ikke lange tiden før jeg hadde på en vanlig ulke. Ny pers det også.

79884_s.jpg

128 gram

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32122/79884.jpg

Etter en stund er det Annki som setter i et hyl. Samme store dvergulken som tok i går har tatt agnet og må bli med opp for veiing. Vekten stopper på 100.5 gr og både Annki og meg hyler i kor; "SPECIMEN!!!" Utrolig morsomt at hun fikk både ny art og at fisken hadde lagt på seg 1.2 gr på et døgn. Har dessverre ikke bilde av deg Annki, så legg gjerne et ut i tråden ;)

Vi blir ivrige begge to og fortsetter spottingen etter ”storfisk”. Plutselig har jeg noe tungt på og opp kommer det enda en vanlig ulke, litt tyngre enn den forrige.

79885_s.jpg

247 gram

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32122/79885.jpg

Ikke lenge etter at den har fått friheten tilbake biter noe på igjen. Og jammen er det ikke specimen-dvergulken som igjen har tatt agnet. Om ikke jeg hadde samme dansen som dagen før, så var jeg i alle fall glad for å ha fått en specimen allikevel. Og vekten? Den stoppet på 100.6, så den hadde rukket å spise 0.1 gr reke siden sist :)

79886_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32122/79886.jpg

Dagen var komplett, påsken var komplett og alle var fornøyd, i alle fall oss på land.

Vel hjemme igjen tok Jan og meg en tur alene uten Ronja. Vi trasket ikke så langt fra her vi bor, til en plass som huser både torskefisk og sjøørret. Jan sin kombo reke/sild/blåskjell i surgifix hadde ikke lagt lenge uti før en anstendig hyse beit på. Noen smålyr fikk vi også. Da det roa seg på agnet ble det litt slukdenging og Jan hadde på en ganske frisk sjøørret. Den falt dessverre av, men han fikk no en trøstefisk etterpå. Alt i alt en deilig ungefri tur, med et resultat som var noe bedre enn i Øygarden, i alle fall i forhold til hva som kom i fryseren.

79887_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32122/79887.jpg

79888_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32122/79888.jpg

Takk for turen til Torry og Annki, Svein og Margrete, Frode og Pairin. Og til de skjønne ungene selvfølgelig. Vi hadde en flott tur. Takk til vertskapet der ute også, bedre oppvartning skal en leite lenge etter.

Til slutt må jeg slenge inn en anbefaling. Sjøørreten som Jan fikk ble til kvelds hin dagen og oppskriften var uhyre enkel, men vannvittig god.

Bein og skinnfrie fileter ble lagt i en ildfast form og marinert med hakket basilikum, olivenolje og parmesan (blandet på forhånd). I ovnen på 90 grader i ca 30 minutt.

Tidligere har jeg kjørt all fisk på 200 grader omtrent, men etter å ha senket tempen 100 grader har vi fått helt nye smaksopplevelser. Anbefales! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nice :)

Kjappt spm- ble dere kjent via FS eller kjente dere hverandre før/utenom?

De ble kjent i grisefylla i Sogndal etter en luxus leverpostei-konsert. Sovna tilfeldigvis i samme grøft, og resten, som de sier, er historie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De ble kjent i grisefylla i Sogndal etter en luxus leverpostei-konsert. Sovna tilfeldigvis i samme grøft, og resten, som de sier, er historie.

Hehe ikke så fryktelig langt unna :) Fisketur på fyret i Sogndal og kaffe er vel mer riktig...

Kis: Hvis du mener alle som var på Nautnes så stemmer det at vi har møttes via FS.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for turen og hyggelig selskap!

Gratulerer igjen til jentene med specimenfisk! <_<

Flott rapport!

Får legge ut et par bilder jeg også da.

Først et av Annki og den berømte dvergulken.

Hennes første dvergulke, og hun måtte selvfølgelig dra opp et specimeneksemplar.....

80266_s.jpg

Jeg måtte nøye meg med en som lever opp til navnet sitt.... en dverg altså.

Men like blid for ny art.

80267_s.jpg

Oss gutta på sjøen fikk ikke mye å skryte av. Så vidt jeg kan huske dro Jan en liten lange og en sypike, mens jeg måtte nøye meg med denne torsken på ca 4kg. Satser på bedre lykke neste gang.

80268_s.jpg

Grattis med ulkene

, men fikk ikke barna noen?

Ble med litt tørrtrening. Snart klar nå. :blush:

80269_s.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legger inn noen bilder fra en særdeles hyggelig tur. Tusen takk til alle sammen og spesielt til vertskapet ( Frank-Hugo med fru + Ole) på Nautnes (www.nautnes.com) som serverte en utmerket middag på lørdagskvelden.

80279_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32277/80279.jpg

80280_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32277/80280.jpg

80281_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32277/80281.jpg

80282_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32277/80282.jpg

80283_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32277/80283.jpg

80284_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32277/80284.jpg

80285_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32277/80285.jpg

80286_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32277/80286.jpg

80287_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/32277/80287.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.