Gå til innhold
Fiskersiden

Stor Sjøørrett På Vest-Landet


Recommended Posts

Heisan alle fiskegærne petribrødre. Jeg er ny på forumet og tenkte å blåse litt liv med en fiskeopplevelse jeg hadde i helga. Denne gangen stod sjøørretten for tur etter flere turer med laksetørke...for min del da.

Egentlig liker jeg best å fiske etter sjørretten i elva og sjøen. Turen gikk til en breelv på Vest-landet. Elva hadde stor vannføring og det var bra trykk i strømmen. Det er noe helt eget med å gå på jakt etter stor ørret mellom høye fjell og elver med brevann. Elva hadde nettopp åpnet for sesongen og hvilken opplevelse det er å ha hele strekket aleine uten de køene som det er i mange lakseelver. Det var bare ett par få blankpartier på fiskestrekket pga høy vannføring, men de kunne til gjengjeld huse stor fisk. Men det er ikke lett å bare hente seg en stor ørret, og jeg var ganske overrasket da det røska skikkelig til på brekket etter en times kasting. Jeg hadde hatt ett kraftig hogg i stanga halvtimen før uten at den satt. Og nå gikk som det som det regel gjør med stor fisk og hard strøm...fisken rusa hardt nedstrøms bølgene 70-80 meter. For ett trøkk helt umulig å stoppe rusinga til fisken. Å nei, nå kjenner jeg at han går ned på bunn og sliper i steina. Får en dårling feeling med at nå mister jeg den. Slipper opp bøylen på haspelen så fisken får gå fritt uten motstand, og ja jeg har flaks det løsner fra steinene og fisken er fremdeles på kroken.

Gudskjelov nå stoppa fisken. Han skulle ikke få lov å gå videre nedover neste hardstrømmen, da ville den være tapt for alltid. Umulig å følge fisken når træra henger utover. Jeg holdt ett mega hardt press og løfta fisken helt opp i bølgekammene. Det skulle jeg ikke ha gjort for nå ble han helt vill og tok til ett meter høyt hopp i lufta!! For ett syn!! Så da at det var en sjøørret, det kunne være en laks også da det går noen få store der. 0.40 sena mi stod som en sprengt pianostreng. Det måtte briste eller bære. Hadde følelsen at nå ville sena sprenge. Jeg hadde liksom ikke så mange valgmuligheter. Og jeg hadde ikke håv. Prøvde å ringe Øvind(pistus her på forumet. Dæven det var ikke dekning der han fiska lenger oppe i dalen. Ikke visste jeg da at han nettopp hadde håva sin egen laks på 8.5 kg helt aleine og på ett strekk med bare white water!

Ser på klokka at jeg har holdt på 20 minutter. Skal ikke ørretten bli sliten snart da. Han siger sakte sidelengs i strømmen, har ikke de harde rykka lenger som på førsten. Føler at jeg har fått kontrollen men det er nesten umulig å dra så stor fisk opp steinura jeg står på. Akkurat der og da skulle jeg gitt alt for en håv. Men hva er det jeg hører bak meg lenger oppe på veien...Øyvind som kommer løpende ned grusskråninga med håv! Jeg går bakover å prøver å føre fisken i håven til øyvind som står i vannkanten og med lang arm. Ørretten ser oss og blir redd å ruser ut i hardstrømmen igjen. For en sterk plugg dette er. Tør påstå at en laks på samme størrelsen ikke er i nærheten så sterk som denne krabaten. Jeg presser hardt og ørretten siger innover mot bredden. Han nærmer seg håven nå og jeg fører den nedstrøms og inn i håvmaskene. Hva skjer...han vrir seg ut igjen!! Han er fri fra håven. Herregud nå mister jeg den tenker jeg. Men lykka er på min side denne store dagen. Han sitter fremdeles på kroken og han sitter godt. På det tredje forsøket glir den store sjøørretten inn i håven. Yes!! Den er min. Med lakselus. For en praktørret og en ubeskrivelig herlig opplevelse...

Mega takk til Øyvind for brillijant håving. Du holdt hodet kaldt. Og endelig tok du revansj for den store som gikk for noen år sia.

88505_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/35369/88505.jpg

Ny tur ga meg den hittil største på ørretten på 8.5 kg.

87248_s.jpg Fullversjon:

http://fiskevatn.no/foto/arkiv/34933/87248.jpg

87249_s.jpg Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/34933/87249.jpg 87250_s.jpg Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/34933/87250.jpg 87251_s.jpg Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/34933/87251.jpg 87252_s.jpg Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/34933/87252.jpg Levert av: http://fiskevatn.no/foto/[/img]

Heisan og takk for alle gratulasjoner. Jeg hadde en ny fantastisk fiskeopplevelse for noen dager siden. Legger ved ett par bilder av elva og fisken. Synd jeg ikke fikk tatt flere bilder av ørretten. Den var på 7.5 for de som lurer på vekta. Jeg var alene denne gangen og det var vrient å få tatt bra bilder med selvutløseren. Det blir nok en ny tur dit snart.

87741_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/35116/87741.jpg

87742_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/35116/87742.jpg

87743_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/35116/87743.jpg

Endret av Bakevja
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn da ordna det seg med bildene. Takk for tipset Crom. Ørretten var 6 blank. Pistus og jeg drar på ny tur til helga. Det er mange storinger til der vi skal. Det er vel nesten for mye å håpe på å perse en gang til med en helg i mellom bare. Er jo mange år i mellom de største...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.