Gå til innhold
Fiskersiden

Gråhai fra land i norge...


Maritim
 Share

Recommended Posts

Høsten er over oss, og det er på denne tida det hvert år kommer raporter om mer sydlige arter på besøk til oss nordboere. Er det noen som har lagt noen "skumle planer" i så måte?

Når det gjelder overskriften, er det vel nå man bør fiske makrell som en galning, for å fryse ned, så man har nok til et skikkelig duftspor viss man ønsker å utfordre gråhaien.

Var en del snakk om "små tunfisk" i fjor. Noen som tenker i de baner?

Regner med at "kongepilken" er i sving på Vestlandet slik at vi får sikret årets fangst av St.petersfisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man vet jo aldri, med unntak av kongepilken er det mest slupfangts av skjeldene arter? Palamide fangstene i Sverige var målrettede, men har det vert noen slike vellykkede satsninger i Norge(da snakker vi svært skjedene arter, ikke tunge, havål, slettvar, hvitrokke etc.)?

Frister jo å flø med 20kg makrell mos, og muligheten for å treffe nåla i høystakken blir kanskje litt høyere? Fiske drivende fra båt er kanskje det beste, Bunnefjorden er et godt utgangspunkt? Er det geografisk noen grunn til at enkelte steder skulle være bedre enn andre, eller er det bare det at flere fisker og bader der som gjør antall observasjoner høyere?

Endret av menig fiskebolle
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har i mange år hatt en plan om å fiske mulle. Foreløpig har det blitt med ett par spede forsøk. Planen lever videre, men om den blir iverksatt i år er vel mer tvilsomt.

For ett par uker siden observerte eg, og hadde ett par kast etter noe eg mener må være pelamide. Alternativet til pelamide er gedigen makrell med avvikende oppførsel. Var tilbake på plassen for ei uke siden uten å se noe til fisken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gråhaien er vist en årviss gjest her sør. Blir tatt en og annen på isen, og for et par år siden, var det en kar som tok et 10kg's eksemplar i drøbakksundet på spinner!!!. Så makrellmos i ytre oslofjord er nok ingen dum ide'. Vurderer å gjøre et støt fra land. Har funnet et strømsatt nes med fin dybde utenfor, men er usikker på hvordan gjennomføre foringa.

Endret av Maritim
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du fyller en bøtte med småstein, vann og fiskemos og fryser det ned får du en fin blokk som kan lempes ut og blir liggende omtrent der den skal.

Smart løsning! Kunne også tenk meg å fore fra overlaten, for å få et lengre duftspor. Blir vel en slags løsning med frossen blokk på bøye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
http://www.fiskogfri.dk/Forside/Nyheder/Minitunen-er-tilbage Ser ut til der kommer flere er de i fremgang?? Igjen??
Man vet jo aldri, med unntak av kongepilken er det mest slupfangts av skjeldene arter? Palamide fangstene i Sverige var målrettede, men har det vert noen slike vellykkede satsninger i Norge(da snakker vi svært skjedene arter, ikke tunge, havål, slettvar, hvitrokke etc.)? Frister jo å flø med 20kg makrell mos, og muligheten for å treffe nåla i høystakken blir kanskje litt høyere? Fiske drivende fra båt er kanskje det beste, Bunnefjorden er et godt utgangspunkt? Er det geografisk noen grunn til at enkelte steder skulle være bedre enn andre, eller er det bare det at flere fisker og bader der som gjør antall observasjoner høyere?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.