Gå til innhold
Fiskersiden

Vi er bortskjemte


Fisk og rask
 Share

Recommended Posts

Jammen har vi det fint i dette landet vårt. Spesielt vi som bor et steinkast fra sjøen, har tilgang til båt og mulighet til å tilbringe en hel midtukedag rolig duppende på en speilblank havoverflate. Vi tenker ikke på feilprioriterte statsbudsjett, terrortrusler og ebola, vi som har det på denne måten. I alle fall ikke de dagene vi faktisk benytter oss av mulighetene som ligger der. Da er det bare naturen, kameratskapet og selvsagt fiskene i dypet som betyr noe. Jammen har vi det fint i dette landet vårt.
IMG_6903.JPG
Med disse linjene ytret, sier det seg selv at hverken Torbjørn eller jeg var nevneverdig vanskelige å be når Lars-Ivar villa ha oss med på jakt etter storlange onsdag. Broderen og jeg reiste fra Knarvik klokken 06.45, og var fremme på Nautnes klokken 08.30. Her møtte vi Lars-Ivar, som ikke var i nærheten av å være klar. Det skulle kles, rigges, drites og kokes kaffe, så vi fikk dagslys og sol før vi tøffet ut mellom holmer og sund, med retning skallene vest av Fedje.
Agn hadde vi ikke med oss. Skipper Dale var nemlig sikker på at det fremdeles var plenty av makrell i havet. Han tok feil. Vi brukte over en time på å få syv stykker. Til slutt måtte vi bare drite i det, og komme oss til havs. Været var nemlig altfor flott til å ligge innaskjærs og harpe. Vi måtte bare håpe på å komme over noe makrell lenger ute i stedet.
IMG_6896.JPG
Klokken var 12.00 før Lars-Ivar stoppet snekkemotoren, og kraftige hattifnattrigger fra Campelen gikk over bord. Dessverre var driften helt aperunk, så vi havnet på mudderet på direkten. Dermed ble det brosmer. Lars-Ivar ville kjapt flytte seg til steintoppen han i utgangspunktet hadde sett seg ut, men det var enklere sagt enn gjort. Motoren knurret nemlig bare irritert da han prøvde å starte den, og dermed ble det skruing og banning og kikking på sikringer.
Situasjonen var nokså kjip. Det er nemlig ikke vest av Fedje en vil ligge uten motorkraft. Heldigvis fungerte Rema 1000 sitt slagord som bare *****, slik det faktisk ganske ofte gjør. En sein, men likevel kjærkommen sjekk av pluss-ledningen på batteriet, og dermed purret Sabben som en liten brontosaurusunge igjen. Skulle dette bli starten på en opptur? Nei, egentlig ikke. I alle fall ikke fiskemessig.
Det vil si: Vi fikk plenty med fisk, uansett hvor vi flyttet oss, men det gikk i stor grad i brosme på to-fire kilo. På en topp ble det litt tyngre hos meg, og opp kom en torsk på rundt fire kilo. På en ny topp slo Lars-Ivar til med en lange på rundt seks kilo, og ikke lenge etter fulgte han opp med enda en, støypt i samme form. Han fikk også en pigghå, mens jeg landet en lusuer. Utover dette gikk det altså i brosmer.
IMG_6921.JPG

IMG_6904.JPG

IMG_6912.JPG

IMG_6915.JPG
Vi fisket og flyttet oss omenannen, men historien gjentok seg overalt. Brosme, brosme og atter brosme. Til og med da vi gikk tom for makrell, og måtte gå over til brosme som agn, fikk vi brosme. Til slutt måtte vi også gi opp, da Lars-Ivar hadde ute hummerteiner som måtte ha ettersyn. De siste timene med dagslys var vi derfor yrkesfiskere, uten at vi ble noe flinkere av den grunn. Seks små krabber er mildt sagt svakt. Det er derimot ikke odøren fra agnfisken til Lars-Ivar. Makrell som har stått i naustet i to måneder lukter slett ikke nystekte vafler.
bilde%2B(1).JPG
Fangstmessig var Lars-Ivar nokså nedfor, og han konkluderte med all time low på både stang og teiner. Til tross for dette sløyde jeg fisk i en god halvtime, og fylte en Gilde-kasse til randen med finfin matfisk. At majoriteten av denne var brosme får heller våge seg. De gulpet på trollhummer hele gjengen, så kjøttsmaken er helt sikkert upåklagelig. Dagen og kvelden var også så fin at vi nesten ikke hadde trengt å få fisk i det hele tatt. Men bare nesten. Vi er tross alt borskjemte…
bilde.JPG
Endret av Fisk og rask
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Japp, visst är ni bortskämda!

Seglade på norska kusten med en tanker i charter för Norsk Hydro på -80 talet. Saknar dager med sol och vackert väder lika mycket som regn och stormvindar i fjordarna. Med långlots ombord smög vi oss upp längs kusten med flygbränsle, diesel och flera kvaliteter bensin från svenska raffinanderiet i Brofjorden. Några hundra ton där, en skvätt där, nästa "bensinmack" ska ha flera sorter......

Längtar tillbaka, och kanske blir det nån fisketur eller långsegling längs norska kusten. Men visst är vi bortskämda även här i grannlandet, fast det just nu störs av rysk aktivitet, men det är ju inget nytt under solen.

7 minuter till bryggan där båtarna ligger, inom 30 minuter från jag bestämt mig kan jag kasta första kastet efter lax, havsöring, gädda, torsk ( fast den är löjligt småväxt jämfört med era förhållanden) eller bara njuta av havet och skärgården.

Visst är vi priviligierade, och jag njuter av det varje dag....

post-29577-0-28861700-1413722151_thumb.j

post-29577-0-54832600-1413722185_thumb.j

post-29577-0-78389900-1413722303_thumb.j


Hoppsan, en på sne........hmmm..... det får undersökas hur det gick till....

post-29577-0-33537500-1413722478_thumb.j

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.