Gå til innhold
Fiskersiden

drømmer


lias
 Share

Recommended Posts

Har den siste tiden eksperimentert litt med speci fiskelitteratur, og er vel egentlig bare nysgjerrig på om det som settes på papiret duger. Her er en av flere tekster.

Våte drømmer

Ja, dette skal bli en fisketekst. Ikke-fiskere vil kanskje synes at dette ved første øyekast kan virke i overkant, men vi fiskere vet at det finnes flere typer våte drømmer. Dette er rett og slett helt normalt for oss som ikke er normale.

Ikke alle våte drømmer er like deilige. Når du etter å ha sjekket yr 12 ganger, bestemmer deg for å droppe det superlette tomannsteletet, på 1.7kilo, for å spare litt vekt og heller tilbringe natten under åpen himmel, setter du deg i fare for å oppleve nettopp en slik drøm. Grisefornøyd etter å ha kommet opp til godvannet på rekordtid setter du i gang å fiske med troen på topp. Uten telt, og etter at du droppet primus og gassboks til fordel for stormlighter, da du nede ved bilen fant ut at dagen i dag skulle tilbringes slik Lars Monsen ville ha gjort, svir det litt når det begynner å regne ut på ettermiddagen. Fisket er det heller ikke noe fart i. Og siden matpakke også ble regnet som unødvendig ekstravekt, bør sulten melde seg hos ørreten snart også. Den nye regnjakka er heller ikke noe vannskydd å skryte av. Og det faktum at den beskytter best mot regnet nedpakket i sin egen brystlomme festet på overarmen er kanskje en overdrivelse, men ingen stor overdrivelse når regnbyene tar seg opp mot kvelden. Veden du samlet med en gang du kom opp, full av krefter etter fjellturen uten vekt på ryggen, har nå blitt våt og etter bål-forsøk nummer femten kyler du stormlighteren i steinura. Den eneste trøsten nå er vel at du tok med liggeunderlag, men i mangel av regntrekk til sekken har jo også dette blitt vått før klokka har passert 8. Soveposen er det ikke noe bedre med, og det er da det går opp for deg. Sulten og jævlig. Dette kommer til å bli en våt drøm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forøvrig er det ikke noe sjakktrekk å si at fiskere ikke er normale som innledning. Det er tautologi på pleonasme, altså smør på flesk.

Jo videre du spenner gjenkjennelsesfaktoren i starten jo flere lesere får du med deg,

Fint og bra å få litt konstruktiv kritikk også Ølgylt! Tips til forbedring mottas med takk :rofl:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.