Jump to content
Fiskersiden

Bunnmeite i sjøen.


Baboo
 Share

Recommended Posts

Hei.

Er det noen som vil dele tips og råd for hvordan man går frem for å drive bunnmeite i sjøen? Er ute etter div flyndrearter, men alt er interessant å få på kroken. Det dreier seg om fiske fra land. Hvilke dybder og bunnforhold er mest interessante? Fisker primært fra skjeberg og ned mot strømstad.

 

Link to comment
Share on other sites

Velkommen inn på forumet! 

Det første tipset er å søke på forumet. Emnet flyndrefiske er nok tatt opp en del ganger. 

Med tanke på fiskeplasser så gjelder det å finne steder med sand og grusbunn. Gjerne med strøm også. En enkel metode for å teste ut hvilke bunnforhold det er på en plass er å fiske av plassen med jigg. Legge kastene i vifteform og dunke jiggen i bunnen innover. Da vil du kjenne(ihvertfall med braid på snella) hvilke bunnforhold det er og selvfølgelig merke om du setter jiggen ofte. 

Et enkelt takkel å begynne med er paternoster med slep. Virvel - 30cm med 0.35-0.40mm - otervirvel med en kort fortom 15cm med krok - 30cm med 0.35-40mm - hempe - silde/skjesluk - kort fortom(slep) - krok

Jeg pleier å kjøre med kroker med vidt gap(eks owner mosqiuto) på opphengern og slepkroken. Eventuelt langskafta krok på slepet. Agn takkelet med reke og lange makrellstrimler. 

Kast ut, la synke til bunn. La det ligge i opptil 2-3 minutter før du sveiver det inn et par meter. Ny pause. Fortsett sånn helt inn. Får du fisk er det lurt å kaste i samme retning. Flyndrene ligger ofte litt samlet på de beste matplassene. 

Detta var tips for landfiske, men båtfiske er ikke veldig annerledes. Bruk samme takkel, tilpass søkkevekta etter dybde, strøm og driftfart. Og forvent masse bifangst.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei

Hvis du nevner hvilke områder du fisker i, så er det lettere å komme med mer konkrete tips.

edit

sorry, så nå at du nevnte det.

Men gulesider er din gode venn her. Bruk sjøkarta for å se på dybdeforhold, og flyfoto for å finne sandbunn. Skrubbe er nok den enkleste av flatfiskene, den liker seg innover relativt grunne bukter, gjerne i kantene på dyprenna . den kan du få helt oppe på grunna, på et par meters dyp. Den er ganske altetende også, men reker er nok det som fungerer best til de flate, eller sandmark hvis du finner en plass der de er og gidder å grave dem opp. både sandflyndre, rødspette og skrubbe er glade i den. Varene er rovfisker, der kan du gjerne bruke hel agnfisk som brisling eller tobis. Nøkkelen er å fiske bevegelig, selve riggen er ikke så viktig. Kast ut, sveiv inn noen meter og vent noen minutter mellom hver gang du sveiver inn. Bruk gjerne to stenger eller flere, og bytt på å sveive inn litt.  Sandflyndre får jeg gjerne på 5-15 m her utenfor horten. Rødspette har jeg ikke fått, tror ikke det er så mye av den innover her

Edited by cannonbang
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.