faust Skrevet July 19, 2018 Rapporter Share Skrevet July 19, 2018 Fisk i innsjekket bagasje: Kan du ta med deg fisk i bagasjen når du flyr? Reiser du til kysten av Norge eller på fisketur til en av landets lakseelver, og gjerne vil ha med deg fangsten hjem, kan det være fristende å pakke den med seg i bagasjen før man tar flyet hjem. Men ikke alle flyselskapene syns det er greit at du har med deg fisk i bagasjen. - Ikke tillatt Norwegian har en lang liste over ting man ikke kan pakke i bagasjen som skal sjekkes inn. Innimellom dynamitt, fyrverkeri og fenghetter, finner vi også ferskvarer. - Ferskvarer er ikke tillatt i innsjekket bagasje, bekrefter presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian. Han sier videre at dersom bagasjen til en passasjer på en eller annen vis lekker så det oppstår skader på andre passasjerers bagasje, kan man bli erstatningspliktig. Også SAS minner om at det ikke må oppstå lekkasjer fra bagasjen, men de aksepterer at man sjekker inn fisk eller andre ferskvarer. - På innenriksreiser er det mulig å pakke med seg ferskvarer i den innsjekkede bagasjen, så lenge innholdet er godt emballert og ikke kan lekke i bagasjen, sier Freja Annamatz, pressesjef for SAS i Sverige. Bruk egne fiskekasser Flyr du med Widerøe, kan du ta med deg fisk - men ikke i kofferten. - Dersom noen ønsker å sende fisk må de bruke egnet emballasje for transport og innpakning som er godkjent av flyselskapet, sier Silje Brandvoll, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe. Mat med til utlandet? Husk at forskjellige land har forskjelige regler med tanke på hvilke matvarer det er tillatt å ha med seg inn i landet. Planlegger du for eksempel å ha med norsk laks eller brunost til et annet land, så sjekk først reglene for innførsel av matvarer på ditt reisemål. Hun viser til egne isoporkasser som er godkjent av flyselskapet, og som er tilgjengelig for salg på en rekke lufthavner i Norge der det er vanlig å frakte med seg fisk. Annen fersk mat, kan man pakke i den vanlige bagasjen, men også her må man passe på å unngå lekkasjer. - Vi har ingen spesielle regler når det gjelder innsjekk av fersk mat som ikke er fisk. Vi oppfordrer imidlertid den reisende om å tenke seg godt om før man pakker mat i bagasjen. Dersom det blir lekkasje og dette forårsaker skader på andres bagasje eller fly, kan passasjeren bli erstatningspliktig, understreker Brandvoll. Original artikkel Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
faust Skrevet July 19, 2018 Forfatter Rapporter Share Skrevet July 19, 2018 Når man er inne på fisk og fly... "Expressen meldte i 2006 om et tysk par som skulle fly hjem fra Skellefteå og hadde med seg en surstrømmingsboks i bagasjen. Overtrykket i boksen førte til at den eksploderte og all bagasje i flyet tok lukt av den gjærete fisken. De to tyskerne ble erstatningspliktige for samtlige passasjerenes bagasje. Dessuten måtte flyet gjennom en rengjøring som tok tre dager. " Original artikkel Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
TT Skrevet July 19, 2018 Rapporter Share Skrevet July 19, 2018 Jeg donerte i alle fall en laks til et par i Førde etter en tur i Naustdal for noen år siden, i frykt for vrede i sikkerhetskontrollen ... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet July 19, 2018 Rapporter Share Skrevet July 19, 2018 Har flydd og hatt innsjekket fisk relativt mange ganger, men det gjelder å ta sine forhåndregler uansett. All fisk som skal taes med hjem på fly, blir vakuumpakket og forseglet og sendt i egen innsjekket bagasje i ei fiskekasse, som det brukes heftige mengder gaffateip rundt, og pakkes deretter inn i flere søplesekker som får noen runder med gaffa. Det har aldri vært noe problem, og så lenge fisken ikke skal bli flydd kloden rundt, og det ligger pakket lagvis i vakuumposer i en isoporkasse så er det såvidt pakkene får rim.. det smelter i alle fall ikke! Har også fylt opp toppen av stangtubene min noen ganger, og det har aldri kommet en dråpe vann derfra heller. Gjelder å gjøre det skikkelig, så er det aldri noe stress! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
piscator Skrevet July 19, 2018 Rapporter Share Skrevet July 19, 2018 8 timer siden, Rage skrev: Har flydd og hatt innsjekket fisk relativt mange ganger, men det gjelder å ta sine forhåndregler uansett. All fisk som skal taes med hjem på fly, blir vakuumpakket og forseglet og sendt i egen innsjekket bagasje i ei fiskekasse, som det brukes heftige mengder gaffateip rundt, og pakkes deretter inn i flere søplesekker som får noen runder med gaffa. Det har aldri vært noe problem, og så lenge fisken ikke skal bli flydd kloden rundt, og det ligger pakket lagvis i vakuumposer i en isoporkasse så er det såvidt pakkene får rim.. det smelter i alle fall ikke! Har også fylt opp toppen av stangtubene min noen ganger, og det har aldri kommet en dråpe vann derfra heller. Gjelder å gjøre det skikkelig, så er det aldri noe stress! --- nettopp! Vi har jo alltid en ekstra bagasje å sjekke inn når vi skal hjem fra Nord-Norge. Som du skriver Andreas, hvis man pakker fisken skikkelig, og sjekker den inn (går ikke som håndbagasje nei), er det ikke noe problem å få med seg fisk hjem. Og i en vanlig isoporkasse for fisk går det 18kg filet. Det som er relativt nytt er at man må betale ekstra for denne kassa med fisk. I "gamledager" var det en slags underforstått greie at når man hadde vært i Nord-Norge kunne man ta med en isoporkasse med fisk som "suvenir" uten å betale for det. Åkkesom, vi har alltid med god mat hjem fra Nord-Norge. Men å si at denne fisken er billig, ekstrabetaling på fly eller ikke, vil være grovt misvisende! Kiloprisen på kveitefiletene på Mathallen i Oslo er BETYDELIG lavere enn på kveitefiletene vi har med hjem fra Nord-Norge, når vi tar med i regnskapet det vi har betalt totalt sett med reise, opphold, båtleie, bensin, og frakt på toppen av det hele... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet July 20, 2018 Rapporter Share Skrevet July 20, 2018 12 timer siden, piscator skrev: --- nettopp! Vi har jo alltid en ekstra bagasje å sjekke inn når vi skal hjem fra Nord-Norge. Som du skriver Andreas, hvis man pakker fisken skikkelig, og sjekker den inn (går ikke som håndbagasje nei), er det ikke noe problem å få med seg fisk hjem. Og i en vanlig isoporkasse for fisk går det 18kg filet. Det som er relativt nytt er at man må betale ekstra for denne kassa med fisk. I "gamledager" var det en slags underforstått greie at når man hadde vært i Nord-Norge kunne man ta med en isoporkasse med fisk som "suvenir" uten å betale for det. Åkkesom, vi har alltid med god mat hjem fra Nord-Norge. Men å si at denne fisken er billig, ekstrabetaling på fly eller ikke, vil være grovt misvisende! Kiloprisen på kveitefiletene på Mathallen i Oslo er BETYDELIG lavere enn på kveitefiletene vi har med hjem fra Nord-Norge, når vi tar med i regnskapet det vi har betalt totalt sett med reise, opphold, båtleie, bensin, og frakt på toppen av det hele... Akkurat det siste skal man ikke regne på. Det er ikke poenget her. (Selvom kvaliteten på fisken vi tar med hjem banker alt av fisk solgt i Mathallen ned i støvlene!) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
piscator Skrevet July 20, 2018 Rapporter Share Skrevet July 20, 2018 49 minutter siden, Rage skrev: Akkurat det siste skal man ikke regne på. Det er ikke poenget her. (Selvom kvaliteten på fisken vi tar med hjem banker alt av fisk solgt i Mathallen ned i støvlene!) --- nei, det er jo ikke fiskekjøttet vi betaler for, men opplevelsene. Fiskekjøttet av ypperste kvalitet er en bonus på toppen av alt det andre; selve fiskingen, naturopplevelsene, kameratskapet osv... og ja, vi har reflektert mang en gang over hvor flotte råvarer vi henter opp fra havet hver eneste dag vi er i Nord-Norge; så fine og ferske råvarer ha de ikke på de beste restaurantene en gang! I gode soppår har vi til og med tatt et sveip oppe i skogen og plukket både steinsopp og kantarell, bare for å "naile" det. Sammen med alle de gode vinene vi tar med blir det gastronomiske opplevelser i toppklasse. Særlig siden et par av gutta på laget er litt over gjennomsnittlig dyktige amatørkokker! (rent personlig er jeg av den mer "rustikke" typen på kjøkkenet! ) 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.