Jump to content
Fiskersiden

Fiskemannen

Members
 • Posts

  1033
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Fiskemannen last won the day on October 6 2022

Fiskemannen had the most liked content!

1 Follower

About Fiskemannen

 • Birthday 12/08/1973

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Haugesund
 • Interesser
  Dunder och snus (och lurviga luder)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fiskemannen's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

100

Reputation

 1. Jeg har holdt veldig mye på med lukt/smak på agn også til ørret. Først kan jeg si at det enkleste du kan gjøre er å fiske med reke. Særlig om du forer litt (hiver ut noen rekebiter i området) så kan det fungere glimrende, også fisket helt statisk. Når det gjelder marchmallows med krydder over ville jeg begynt med hvitløk og chilli og muligens bukkehornkløver (fenugreek) En annen nyttig ingrediens ville kunne være fiskesaus, eller "fish sauce" fra en asiatisk butikk. Dette er fermentert ansjos. Ta en med høy andel fisk. "Squid brand" er bra. Inneholder ikke "squid" på tross av navnet, men ansjos. Om du kan vente så holder jeg på med et agn på tube som kommer i butikkene i løpet av våren. Det er beregnet på å smøre på sluk men ingenting i veien for å smøre det på marshmallows (dette er sikkert reklame, om det fortsatt finnes moderatorer her så får de gi beskjed :-) ) Her er en video med tube-agn på jigg og sluk:
 2. Hei, send meg en mail på sf@agnet.no med hvor, hva og hvor ofte du fisker så ser vi
 3. Nei, men det er på tapetet. Dette er dog ikke ment som en erstatning for naturlig agn på den måten, mer som et hjelpemiddel til sluk etc. Jeg har jobbet en del med kunstig agn også, og det blir det nok gjort mer med etterhvert. Her er en test med kunstig agn vs makrell i sjøen utenfor der jeg jobber. Som vanlig mye leppefisk og småsei, men morsomt uansett.
 4. Har testet det opp mot noe flytende greier og opp mot noen jigger med innebygget smak. Da var det såklart bare leppefisk i området men mitt var ihvertfall klart best der.
 5. Ja. Har laget to versjoner foreløpig, den ene bør være bra i ferskvann. Har planer om å lage fler versjoner også, som ihvertfall i teorien vil fungere bra på mange ferskvannsfisk. Så må det såklart testes i praksis. Men jeg har ganske mye erfaring med sånt, har holdt på noen år
 6. Jeg har laget et luktstoff til å smøre på jigg, sluk, pilk osv. Dette er under utvikling, og ikke ferdig, men det begynner å nærme seg. Vil gjerne høre om folk her har erfaring med lignende stoffer og om dette er noe de bruker eller ønsker å bruke. Her er en video der vi har brukt to identiske jigger, en med og en uten luktstoff for å se effekten. Lyr, lysing, lange, knurr m. fl. Dette er filmet på dyp fra 1 til ca 70 meter. Om man ønsker å se mer kan man abonnere på kanalen på Youtube Kom gjerne med innspill!
 7. https://www.barentswatch.no/bolgevarsel/
 8. Hvordan man fisker er litt viktig her. Om du vil dekke store områder er sluk som regel overlegent. Jo større områder du dekker jo mer fisk ser agnet. Skal du sitte i ro på et sted tipper jeg mark eller annet agn er mer effektivt. Tror en større % av fisken som ser (og lukter!) marken vil ta den, men sluk vil uansett være mer effektivt om den dekker et mye større område og blir eksponert for mange fler fisk.
 9. Gamle ABU-sneller laget i Sverige kan fort være mye verdt. Sjekk grundig før du selger de og for all del ikke åpne den uåpnede. Det er Facebook-grupper som denne for gammelt ABU-utstyr, helt sikkert noen som kan svare der: https://www.facebook.com/groups/1047748578682486
 10. Bruker Nanofil til lettere slukfiske og skjøter da omtrent alltid med svivel og bruker en liten meter med nylon eller fluorkarbon nederst. Mye fordi jeg synes Nanofil er vanskelig å få bra skjøteknuter med, men også fordi jeg ofte bruker sluker som spinner rundt sin egen akse. Power Pro er et mye enklere snøre å skjøte, bruk Albright knot og test den ved å dra hardt flere ganger etter knyting så går det bra.
 11. Alltid en fornøyelse å lese raportene dine, Erik.
 12. Morro! Her er et par klipp jeg har laget med tilsvarende kamera:
 13. Jeg har blitt utvist fra karpeforumet
 14. Tipper at årsaken til at aktiviteten på mange forum har gått ut drastisk ned er at det nå er mye mer lett tilgjengelig informasjon å finne på nettet samt at de fleste får tilfredsstilt skrytebehovet de eventuelt måtte ha på sosiale medier. Nå er det også mange av de mest aktive som har sponsorer av ulike slag og derfor må bruke skriveferdighetene sine på en måte som gir klikk. Det er dog noen forum som klarer seg greit men Fiskersiden gikk vel nedover når det ikke lenger var aktive eiere.
 15. There is not many places with karpefisk in Rogaland. There is some waters with sørv in the Stavanger area. No places with bream as I know of. There is some places in Rogaland with carp and crucian carp but most are kept secret as they are rare and those fishing there do only catch and release. Where do you live?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.