Jump to content
Fiskersiden

Fisker jeg har spist.


Recommended Posts

Ja, dere, for oss som faktisk betrakter disse slimete virveldyrene som mat. Min liste:

Saltvann: 36

Berggylte - Fin suppefisk

Bergnebb - grillet, ingen smaksopplevelse

Blåstål - helt grei som stekt

Breiflabb - kanskje den mest anvennelige? Kjempegod!

Brosme - minner om..viskelær..?

Fjesing - mycket bra stekt

Gapeflyndre - jammi!

Gråsteinbit - beskrivelse unødvendig(slafs, slafs)

Havabbor - bakt er den helt i topp.

Horngjel -stekt/varmrøkt - helt grei.

Hvitting - en delikatesse - men ikke frys den.

Hyse - stekt - alla tiders

Hågjel - spesiell og god suppe

Kloskate - nærmest som krabbe

Knurr - fast, fin og velsmakende

Kveite- god til mye

Lange - fersk og stekt, fabelaktig til enchilladas

Lomre - krabbeklør!

Lusuer - liten og god

Lyr - godt!

Lysing - saftig!

Makrell - god på våren, kaldrøkt om høsten

Pigghå - fast og fin - perfekt i wok

Piggskate - skalldyrsmak

Piggvar - grill den - nyyydelig

Regnbueørret - særs god

Rognkall - urrrk!

Rødspette - klassiker

Sandflyndre - går an

Sei - biff!

Sild - skikkelig smak!

Sjø-røye - Alltid en fornøyelse

Skrubbe - fine fileter, god på de rette stedene

Torsk - trenger vel ingen presentasjon

Uer -pasta-fisken

Ulke - forbausende velsmakende - trenger ikke krydder

Ferskvann: 13

Abbor - slafs

Bekkerøye- genial

Gjedde - Mja..litt vassen?

Gjørs - godt!

Harr - timian

Lake - fast og fin, god

Laks - kaldtrøkt-nydelig

Røye - fin

Sik -på varmrøkttoppen

Sjø-ørret - godt, best røkt

Sørv - for de ekstremt jordnære

Ørret - går godt an

Ål - en varmrøkt klassiker

Sum: 49

Edited by Davidsen
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Brosme er godt! Skjønner fremdeles ikke hvordan du kan ha vært så uheldig med brosmeforsøkene.

(Ekstreme C&R-holdninger har ikke jeg sett noe til på forumet!)

Link to comment
Share on other sites

Nå venter jeg på noen som har spist brasme eller en eller annen karpefisk :P

Jeg har spist brasme! Stekte to 3-4 hektos brasmer fra Stordammen på Konnerud for drøyt 10 år siden. Smakte veldig godt, men slitsomt mye bein i de. Brasme er utbredt som matfisk i Øst-Europa, mellomstore eksemplarer fra dertil egnede vann eller elver anbefales!

EDIT: Forøvrig enig i vurderingene av alle arter som nevnes som jeg selv har smakt.

Link to comment
Share on other sites

Hehe, mye å svare for her, ja.

Vassen gjedde som i smaksløs og kjedelig.

Fersk sandflyndre tatt om høsten smaker helt fint.

Brosmemeningen min holder jeg på(noen elsker den, andre liker den ikke. Ingen mellomting på den karen.)

Havabbor har selvsagt flere muligheter, men synes den blir best i ovn. Har tro på saltbaking, men det har jeg ikke prøvd enda.

Og neida, det er riktig at fanatikerene ikke finnes på forumet - men kanskje vi kunne fått flere fangstrapporter som ikke utviklet seg til...ja, du vet.

Og kjøtt fra ung vågehval er uuuuuutsøøøkt!

Jeg har forøvrig prøvd brosme på mange ulike måter, inkludert baking og saltsprenging. Har heldigvis en kontakt som bytter brosme mot smalahåve fra Voss. Sånt sett blir det smakfulle måltid også av mine brosmer.

Edited by Davidsen
Link to comment
Share on other sites

noen som har smakt de nevnte artene RÅ??

jeg har prøvd det meste i rå tilstand....ganske godt med de rette tilbehøra

(naboene mine er asiatere....mye god mat der i gården"

Link to comment
Share on other sites

fortell mer det hørtes spennende ut :P

fremgangsmåte , andre ingredienser.

Kanke være spennende....ThorEH har utallt i en annen tråd at det er mat i rema 1000...så ferskt er den ikke da iaf

Link to comment
Share on other sites

noen som har smakt de nevnte artene RÅ??

jeg har prøvd det meste i rå tilstand....ganske godt med de rette tilbehøra

(naboene mine er asiatere....mye god mat der i gården"

Har kjørt sushi på noe - div.laksefisk er bra, steinbiten funker. Har mye utestet her. Mulig at ulke er tingen?

Link to comment
Share on other sites

Kanke være spennende....ThorEH har utallt i en annen tråd at det er mat i rema 1000...så ferskt er den ikke da iaf

Og atter en gang så leser du det v il lese Thomas...

Poenget mitt i den tråden er at man ikke MÅ fiske for å få mat. Men brosme lar seg vanskelig sette ut igjen etter turen opp fra 3-400 meters dyp, ergo blir den MAT

Men når det gjelder oppskrift Ovejan, så må jeg nok henvise deg til min mor/far, som fungerer som mitt fiskemottak og min restaurant når det gjelder fisk. Men ingen av dem hadde noengang tilberedt brosme før, så regn med at det er gjort på enkleste standard måte... Men GØTT var det. Faktisk den beste fisken jeg har smakt tror jeg... selvfølgelig nest etter selvfiska tørket lange (kokt med hvit saus, poteter, gulerøtter og bacon) mmmm det var en legendarisk middag på hytta på SKogseid det !

Link to comment
Share on other sites

Faktisk den beste fisken jeg har smakt tror jeg... selvfølgelig nest etter selvfiska tørket lange (kokt med hvit saus, poteter, gulerøtter og bacon) mmmm det var en legendarisk middag på hytta på Skogseid det !

Sett over gryta - jeg kommer! (sikle...)

Link to comment
Share on other sites

Må bare komme meg ut på tur igjen, og tørke dem (så til august kanskje).... Den siste ble det fileeter av gitt. Men DA blir det middag gitt

Ikke til forkleinelse for denne riktignok. Den smakte også utmerket og ddet var vel nettopp etter tips fra trådstarter:

291020052258hqkKchUf5yBlzZ2iZG.jpg?97

Link to comment
Share on other sites

Stygg fisk er god fisk, breiflabb er vel den beste, kanskje ved siden av steinbitt :)

Kjøpte meg nettopp en ny Abu-røyk, så i sommer skal mye rart testes.

har ikke røykt selv, men en nabo på campingen testet dette for noen uker siden, torsk rett ifra fjorden saltet i 2-3 timer, 10-15 min på røyka og rett i kjeften, pass så du ikke svelger tunga :)

blir sulten av slike tråder :P

Link to comment
Share on other sites

Og atter en gang så leser du det v il lese Thomas...

og atter engang tar du ikk en fleip heller

:P

Edited by Blydonkern
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.