Davidsen Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 (edited) Ja, dere, for oss som faktisk betrakter disse slimete virveldyrene som mat. Min liste: Saltvann: 36 Berggylte - Fin suppefisk Bergnebb - grillet, ingen smaksopplevelse Blåstål - helt grei som stekt Breiflabb - kanskje den mest anvennelige? Kjempegod! Brosme - minner om..viskelær..? Fjesing - mycket bra stekt Gapeflyndre - jammi! Gråsteinbit - beskrivelse unødvendig(slafs, slafs) Havabbor - bakt er den helt i topp. Horngjel -stekt/varmrøkt - helt grei. Hvitting - en delikatesse - men ikke frys den. Hyse - stekt - alla tiders Hågjel - spesiell og god suppe Kloskate - nærmest som krabbe Knurr - fast, fin og velsmakende Kveite- god til mye Lange - fersk og stekt, fabelaktig til enchilladas Lomre - krabbeklør! Lusuer - liten og god Lyr - godt! Lysing - saftig! Makrell - god på våren, kaldrøkt om høsten Pigghå - fast og fin - perfekt i wok Piggskate - skalldyrsmak Piggvar - grill den - nyyydelig Regnbueørret - særs god Rognkall - urrrk! Rødspette - klassiker Sandflyndre - går an Sei - biff! Sild - skikkelig smak! Sjø-røye - Alltid en fornøyelse Skrubbe - fine fileter, god på de rette stedene Torsk - trenger vel ingen presentasjon Uer -pasta-fisken Ulke - forbausende velsmakende - trenger ikke krydder Ferskvann: 13 Abbor - slafs Bekkerøye- genial Gjedde - Mja..litt vassen? Gjørs - godt! Harr - timian Lake - fast og fin, god Laks - kaldtrøkt-nydelig Røye - fin Sik -på varmrøkttoppen Sjø-ørret - godt, best røkt Sørv - for de ekstremt jordnære Ørret - går godt an Ål - en varmrøkt klassiker Sum: 49 Edited June 20, 2006 by Davidsen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gjørs Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Det var artslisten sin det. Konge. Trodde brosme var delikatesse jeg, men du ser annerledes på det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoffa Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Sånn er det - noen ser på "slimete virveldyrene " som mat, mens andre ser på de som underholdning. En forskrudd verden vi lever i åkkesom Den beste fisken jeg noensinne har smakt heter vågehval Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMS Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Brosme er godt! Skjønner fremdeles ikke hvordan du kan ha vært så uheldig med brosmeforsøkene. (Ekstreme C&R-holdninger har ikke jeg sett noe til på forumet!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorEH Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Brosme ER godt ! ..og stekt sandflyndre mener jeg å huske smakte ganske så godt det og! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Espen Ørud Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Gjedde vassen? Tørrere fiskekjøtt trodde jeg du måtte lete etter? Behandlingsmåte? Havabbor - kan legge til en rekke behandlingsmåter som gir resultatet helt i topp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gjørs Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Den beste fisken jeg noensinne har smakt heter vågehval Fisk sa du? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blydonkern Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Nå venter jeg på noen som har spist brasme eller en eller annen karpefisk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMS Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Nå venter jeg på noen som har spist brasme eller en eller annen karpefisk Jeg har spist brasme! Stekte to 3-4 hektos brasmer fra Stordammen på Konnerud for drøyt 10 år siden. Smakte veldig godt, men slitsomt mye bein i de. Brasme er utbredt som matfisk i Øst-Europa, mellomstore eksemplarer fra dertil egnede vann eller elver anbefales! EDIT: Forøvrig enig i vurderingene av alle arter som nevnes som jeg selv har smakt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovejan Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Ja, dere, for oss som faktisk betrakter disse slimete virveldyrene som mat. Min liste:Brosme - minner om..viskelær..? du kan ikke ha prøvd den saltsprengt ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorEH Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 du kan ikke ha prøvd den saltsprengt ? ..eller bakt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hunter Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 De fleste leppefisker er god å i abu-røken. Ellers er det gjerne slik at jo "styggere" en fisk ser ut jo bedre smaker den. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidsen Posted June 20, 2006 Author Report Share Posted June 20, 2006 (edited) Hehe, mye å svare for her, ja. Vassen gjedde som i smaksløs og kjedelig. Fersk sandflyndre tatt om høsten smaker helt fint. Brosmemeningen min holder jeg på(noen elsker den, andre liker den ikke. Ingen mellomting på den karen.) Havabbor har selvsagt flere muligheter, men synes den blir best i ovn. Har tro på saltbaking, men det har jeg ikke prøvd enda. Og neida, det er riktig at fanatikerene ikke finnes på forumet - men kanskje vi kunne fått flere fangstrapporter som ikke utviklet seg til...ja, du vet. Og kjøtt fra ung vågehval er uuuuuutsøøøkt! Jeg har forøvrig prøvd brosme på mange ulike måter, inkludert baking og saltsprenging. Har heldigvis en kontakt som bytter brosme mot smalahåve fra Voss. Sånt sett blir det smakfulle måltid også av mine brosmer. Edited June 20, 2006 by Davidsen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blydonkern Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 noen som har smakt de nevnte artene RÅ?? jeg har prøvd det meste i rå tilstand....ganske godt med de rette tilbehøra (naboene mine er asiatere....mye god mat der i gården" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovejan Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 ..eller bakt fortell mer det hørtes spennende ut fremgangsmåte , andre ingredienser. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blydonkern Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 fortell mer det hørtes spennende ut fremgangsmåte , andre ingredienser. Kanke være spennende....ThorEH har utallt i en annen tråd at det er mat i rema 1000...så ferskt er den ikke da iaf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidsen Posted June 20, 2006 Author Report Share Posted June 20, 2006 noen som har smakt de nevnte artene RÅ?? jeg har prøvd det meste i rå tilstand....ganske godt med de rette tilbehøra (naboene mine er asiatere....mye god mat der i gården" Har kjørt sushi på noe - div.laksefisk er bra, steinbiten funker. Har mye utestet her. Mulig at ulke er tingen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorEH Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Kanke være spennende....ThorEH har utallt i en annen tråd at det er mat i rema 1000...så ferskt er den ikke da iaf Og atter en gang så leser du det v il lese Thomas... Poenget mitt i den tråden er at man ikke MÅ fiske for å få mat. Men brosme lar seg vanskelig sette ut igjen etter turen opp fra 3-400 meters dyp, ergo blir den MAT Men når det gjelder oppskrift Ovejan, så må jeg nok henvise deg til min mor/far, som fungerer som mitt fiskemottak og min restaurant når det gjelder fisk. Men ingen av dem hadde noengang tilberedt brosme før, så regn med at det er gjort på enkleste standard måte... Men GØTT var det. Faktisk den beste fisken jeg har smakt tror jeg... selvfølgelig nest etter selvfiska tørket lange (kokt med hvit saus, poteter, gulerøtter og bacon) mmmm det var en legendarisk middag på hytta på SKogseid det ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Espen Ørud Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Faktisk den beste fisken jeg har smakt tror jeg... selvfølgelig nest etter selvfiska tørket lange (kokt med hvit saus, poteter, gulerøtter og bacon) mmmm det var en legendarisk middag på hytta på Skogseid det ! Sett over gryta - jeg kommer! (sikle...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorEH Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Må bare komme meg ut på tur igjen, og tørke dem (så til august kanskje).... Den siste ble det fileeter av gitt. Men DA blir det middag gitt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Espen Ørud Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Må bare komme meg ut på tur igjen, og tørke dem (så til august kanskje).... Den siste ble det fileeter av gitt. Men DA blir det middag gitt Ikke til forkleinelse for denne riktignok. Den smakte også utmerket og ddet var vel nettopp etter tips fra trådstarter: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gismervik Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Stygg fisk er god fisk, breiflabb er vel den beste, kanskje ved siden av steinbitt Kjøpte meg nettopp en ny Abu-røyk, så i sommer skal mye rart testes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atle M Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 stekt brosme er en av mine favoritter så da liker jeg vel....viskelær?? tror nok du har gjort noe ruskende galt under tilbredning der davidsen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovejan Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Stygg fisk er god fisk, breiflabb er vel den beste, kanskje ved siden av steinbitt Kjøpte meg nettopp en ny Abu-røyk, så i sommer skal mye rart testes. har ikke røykt selv, men en nabo på campingen testet dette for noen uker siden, torsk rett ifra fjorden saltet i 2-3 timer, 10-15 min på røyka og rett i kjeften, pass så du ikke svelger tunga blir sulten av slike tråder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blydonkern Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 (edited) Og atter en gang så leser du det v il lese Thomas... og atter engang tar du ikk en fleip heller Edited June 20, 2006 by Blydonkern Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.