Hoffa Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Crabsticks er den desidert beste fisken av alle - overlegent saftig og perfekt embalert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Fantomet Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Crabsticks er den desidert beste fisken av alle - overlegent saftig og perfekt embalert Man skal da heller ikke glemme att dette eminente fiskestykket er totalt benfritt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isgalt Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Spiser det meste fra sjøen, men har ennå ikke smakt sypike. Anyone? Har spist stekt asp fra Dynovika. Smakte gress. Brasme ditto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamolund Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Plukkfisk! Beste fisken i havet! /JanA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidsen Posted June 21, 2006 Author Report Share Posted June 21, 2006 (edited) Flere enn meg som har hatt gleden av å sette tennene i ekte, nordnorsk "bokna-steinbit"? DET er som et sirkus i munnen. Bacalao av kvalitets-klippfisk er selvsagt også en favoritt. Denne toppes dagen derpå, når du har den for 2.gang(fårikål-prinsippet). Husk cayennepepper. Edit: Ups, glemte en viktig detalj ang. bacalao - de fleste oppskrifter oppererer med vann - erstatt det med fiskekraft. Da er det fullendt. Edited June 21, 2006 by Davidsen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovejan Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Bacalao ? i mitt hode og gane så blir det "full krasj" med fisk, tomat og løk. ÆSJ!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hunter Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Flere enn meg som har hatt gleden av å sette tennene i ekte, nordnorsk "bokna-steinbit"? Min onkel laget verdens beste Boknafisk. Måltidene hos ham da vi var små gutter lever iskallen på meg enda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perca Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Jeg er langt på vei enig med Menig Fiskebolle! Gjørs er helt i tetsjiktet når det gjelder kulinariske fiskemåltider! Jeg fileterer gjørsen og fjærner absolutt alle beina, ruller fileten i en blanding av mel, salt, pepper og litt sitronpepper. Deretter bruner jeg smør i steikepanna, legger filetene i panna og bruner de ferdig på den ene siden, så snur jeg fileten og lar den brunes litt på den siden og så heller jeg fløte over filetene og lar fløta koke inn med filetene. Serveres med stekt løk, kokte poteter og gulrøtter til og en aldri så liten akkev... ved siden av. Dette er mat som til og med "unga" mine ber om å få servert, ja uten akkev... da! Du kan like gjerne bruke abborfileter til dette måltidet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole M Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Røye som er stekt i rømme med ferske urter -på flatbrød, det er kongemat det! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perca Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Ørret surra i rømme er ikke helt feil det heller... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iversen Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Har smakt røkt karpe og brasme i utlandet, og det smakte grusomt! Klarte så vidt å tvinge ned en bit av hver uten å brekke meg! Annen karpefisk frister heller ikke mye. Kokt fisk styrer jeg unna. Ørret/SØ, røye, laks og stekte fileter av rødspette og hvitting er godt! Men må vel innrømme at det er svært sjeldent at det spises fisk her i huset! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjs Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Hm - har vel spist ganske mye forskjellig av det som svømmer, og det meste er godt... Av karpefisk er faktisk brasme utrolig digg matfisk, men def. ikke den fra Dyno Mort er også sjokkerende OK... En sånn ca. liste: Ferskvann: - Abbor (meget god stekt) - Brasme (god ovnsbakt og til suppe) - Gjedde (god ovnsbakt) - Gjørs (glitrende matfisk til nesten alt - unngå de store) - Harr (super matfisk) - Lake (ferskvannstorsk fed fast hvitt kjøtt - glitrende til wok f.eks) - Laks (litt kjedelig) - Røye (super matfisk) - Sik (super matfisk) - Ørret (en favoritt) - Ål (bare smakt røkt) Saltvann (gidder ikke kommentere detaljene her...): - Berggylte - Blåstål - Breiflabb - Brosme - Gråsteinbit - Havabbor - Havål - Hvitting - Hyse - Hågjel - Isgalt - Knurr - Kveite - Lange - Lomre - Lusuer - Lyr - Lysing - Makrell - Pigghå - Piggvar - Rødspette - Sandflyndre - Sei - Sild - Skate (grå- tror jeg) - Skrubbe - Torsk - Uer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamolund Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 Spiste makrell for første gang i går, var litt kvalm med tanken på å spise agn. Klarte å presse i meg den første biten og det var faktisk helt ok. Hakket bedre enn stekt sild. Stort pluss for lite ben. Er fremdeles litt kvalm med tanken, men tror nok jeg skal klare å spise makrell igjen. Hvordan tilbereder en makrellen best? /JanA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toppknot Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Det var en her som lurte på om noen hadde smakt andre karpefisker, og det har jeg... Nå blir jeg vel hudfletta av "dassmortgjengen" (meiterne) , men jeg har lagd fiskekaker av stam, vederbuk og det vi kalte dasslaks, altså asp! Fiskekakene ble kjempegode på smak, men kakene ble altfor harde i konsistensen! Minte meg om gummiballer... Datt en av kakene på gulvet så spratt den flere ganger førkarpefisk så er det veldig viktig å fjærne alle beina! Beina i en karpefisk er voldso bikkja fanga`n! Men smaken var som sagt god. Det som jeg har funnet ut er at om man skal lage fiskemat av mt tjukke i forhold til beina i en torskefisk i samme størrelse. Har lagd kjøttkaker av løsbikkjer flere ganger.Like morsomt hver gang jeg serverer det i speideren eller i Lion´s club. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovejan Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 (edited) Hvordan tilbereder en makrellen best? /JanA etter min mening så er det denne klassikeren: skjær ut filetene, ha skinnet på rulles i melblanding med salt og pepper, stekes på begge sider. Serveres med rømme, agurk og gode poteter. Det er også mange som rundsteker den. Kokt makrell synes ikke jeg er noe særlig Edited June 23, 2006 by ovejan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dachs Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 jeg synes makrell egner seg godt som agn. Eller en fisk dere kan øve C&R på. Ikke spesielt glad i den grønne bylten der. Synd at kona liker den. Er nødt til å fiske på den hvert år av den grunn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
menig fiskebolle Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Hvis du ikke er så glad i makrell, så er det flere ting en kan gjøre med det. Unngå stor makrell,jo mindre jo bedre. Legg den i en bøtte vann eller is med en gang du får den,fersk makrell smaker mindre. Filiter den og fjern skinne,var en vitnameser som tipset meg om at dette fjernet noe av transmaken. Liker du den fortsatt ikke,så mariner den i soya og sitron. Stek den ute på en primus så slipper du at det lukter i huset i flere uker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berkley Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Synes ikke brosme minner om viskelær ihvertfall ! En god matfisk etter min mening! Har prøvd den grillet og stekt.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davyen Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Fikk servert karpe i Tsjekkia en gang. På interrailtur stoppet vi noen dager i Praha. I stedet for å overnatte på hotell så leide vi en leilighet til den nette sum av 50 kroner døgnet. De som leide ut leiligheten gjorde alt for at vi skulle trives, deriblant karpemiddag. Er visstnok festmat i Tsjekkia, smakte OK. Ellers synest jeg brosme er en utmerket fisk, har selv erstattet breiflabb med brosme i noen oppskrifter. Det har vært suksess. Et lite tips om man skal ha lettsaltet brosme, ta av skinnet før du koker fisken. Smaker mye bedre etter min mening. Selv om det visstnok er tradisjon for å spise skinnet flere steder i Nordland Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arbiter Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Har ikke hørt at man spiser skinnet på Brosme, men ikke umulig. Det jeg imidlertid har hørt, er at man la Brosme i flekkemaskinen, for å få en ekstra pause i arbeidet på fiskeforedlingsbedrift i Lofoten. Det seige skinnet stoppet nemlig maskineriet, og det måtte plukkes fra hverandre. Upopulært hos ledelsen. Ellers er Breiflabb den desidert beste fisken, for ikke å si maten jeg har smakt. Stekt som tournedos med baconskuve rund biffen, og god, temperert rødvin til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amnesia Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 gammlingane her omkring ser rart på deg vist du ikkje et skinnet på brosma..eg lika det ikkje. Beste fisk eg har smakt må vere frityrstekte skatevinga..snadder..+ pappas klippfisk som er heilt konge sprengt uer er og en favoritt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aristokraten Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Har spist Vederbuk , helgrilla ved Glommas bredde. Smakte rett og slett ingenting Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mola mola Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Er det noen arter man ikke kan spise? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoika Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Er vel ingen man ikke kan spise. Er vel bare smaken det går på. Laue er foresten ikke så ille på grillen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidsen Posted June 11, 2007 Author Report Share Posted June 11, 2007 Håkjerring er vel en art man skal holde seg borte fra - med mindre den er spesialbehandlet i årevis. Siden lista ble lansert, har jeg fått smakt på fløyfisk. Fast, velsmakende, saftig - men akk, så liten. Spiste sammen med knurr(som jeg holder som en veldig god fisk) og fløyfisken stilte i en divisjon og 3 høyere. Ap. knurr - helstek den. Tøff å se på bordet og smaker bedre. Sypike minte om hvitting, men var noe løs i kjøttet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.