Jump to content
Fiskersiden

Fisker jeg har spist.


Recommended Posts

Ja, takk. :)

Fiskegryte til ca 4 personer.

ca 600-800 g. hvit fisk. (torsk, lange, brosme osv.)

1-2 gulrøtter, kuttes i staver.

1-2 rødløk, kuttes i båter.

1 purre, kuttes i biter.

1-2 fedd hvitløk, finhakkes.

1 rød chili, finhakkes.

1-2 boks hakkede hermetiske tomater.

2-3 ss. rømme

2-3 ss. fløte

Surr gulrøtter, rødløk, purre og hvitløk i nøytral olje.

Tilsett chili og hermetiske tomater.

Krydre med sitronpepper og salt.

La dette surre litt i gryta.

Legg fiskebitene i gryta og la trekke ca 10-15 minutter.

Bland rømme og fløte.

Det kan vendes forsiktig i gyta når den er ferdig, eller det kan serveres ved siden av.

Bon apetite.

Edited by Mr Big fish :)
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Takk skal du ha, Lasse, :)

Bare må sette sammen en liten liste her - hovedsaklig arter jeg selv har fisket.

Ferskvannsarter:

Ørret - godt

Røye - vanvittig godt

Harr - super! Varmrøkt harr er blant favorittene

Abbor - godt

Bekkerøye - godt

Sik - vanvittig god varmrøkt

Gjørs - knall!

Ål - varmrøkt er den god

Saltvannsarter:

Torsk - kokt torsk er en klassiker

Sei - seibiff med løk - jummy!

Steinbit - ai ai ai! Vanvittig godt!

Sjøørret - godt

Hyse - ok?

Hvitting - snadder

Breiflabb - veldig bra

Lyr - ok

Kveite - min desiderte favoritt!

Sandflyndre - ok

Rødspette - godt, men ikke best

Lange - ok

Skrubbe - nja

Makrell - sommermat nummer en - røkt og stekt makrell

Lomre - skalldyrsmak som virkelig frister ganen

Brosme - knall!

Laks - godt

Edited by LasseB
Link to comment
Share on other sites

Takk skal du ha, Lasse, :)

Værsegod Lasse

:)

Terningkast ønskes ;)

Kansje trådstarter også vill prøve ?

Edited by Mr Big fish :)
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Blei litt nysgjerrig på hvor mange jeg egentlig har fortært. Hvis jeg husker riktig skal lista se slik ut:

Ferskvann:

- Abbor

- Bekkerøye

- Canadarøye

- Gjedde

- Gjørs

- Harr

- Karuss

- Lake

- Laks

- Røye

- Sik

- Ørret

- Ål

- Mort

- Regnbueørret

- Sørv

- Suter

Det skulle bli 17 arter.

Saltvann:

- Ansjos

- Berggylte

- Bergnebb

- Blåkjeft

- Blåkveite

- Blåstål/Rødnebb

- Breiflabb

- Brisling

- Brosme

- Brungylte

- Flekksteinbit

- Glassvar

- Gressgylte

- Grønngylte

- Gråsteinbit

- Havabbor

- Havmus

- Horngjel

- Hvitting

- Hyse

- Hågjel

- Isgalt

- Kloskate

- Knurr

- Kolmule

- Kveite

- Lange

- Lomre

- Lusuer

- Lyr

- Lysing

- Makrell

- Mulle

- Pigghå

- Piggskate

- Piggvar

- Rognkjeks (og -kall)

- Rødknurr

- Rødspette

- Sandflyndre

- Sei

- Sild

- Skolest

- Skrubbe

- Slettvar

- Smørfisk

- Smørflyndre

- Småflekket rødhai

- Svarthå

- Sypike

- Taggmakrell

- Tangsprell

- Torsk

- Tunfisk

- Tunge

- Tykkleppet multe

- Uer

- Vanlig ulke

- Vassild

Jøss, det var da faktisk 59.

En del rariteter er spist i suppe, og noen på restaurant. Jeg har altså ikke fanga alle artene sjøl...

Edited by Skogtroll2
Link to comment
Share on other sites

Av alle fiskane eg har smakt, må eg sei at bekkerøya er det beste... Steiker den i å ikkje alt for sterk varme i mjølblanding. Eter den gjerne i lefse..Fantastisk..

Fekk ein aure på ca 800 gram her om dagen. La den i salt og sukker over natta og steikte den i smør morgene etter.. De n var fin og raud i kjøtet, smakte ikkje vondt for å sei det slik..

Link to comment
Share on other sites

Mangler litt på denne artslista enda, men noen har det da blitt :blink:

Saltvann:

Torsk

Sei

Lyr

Hyse

Hvitting

Uer

Blåkjeft

Lusuer

Lange

Brosme

Knurr

Skrubbe

Sandflyndre

Breiflabb

Steinbit

Blåstål

Kveite

Pigghå

Hågjel

Horngjel

Sild

Makrell

Ferskvann

Ørret

Laks

Røye

Gjedde

Mort

Lake

=28 arter

Link to comment
Share on other sites

Lista mi ser vel ca. slik ut av det jeg kan huske hvordan smakte, også med kommentarer på noen:

Ferskvann (her har jeg mange muligheter utover)

Ørret

Laks

Lake

Ellers har jeg som mål å teste matlaging på et noe karpefisk i løpet av sommeren. Mort, Stam, Vederbuk eller Brasme står høyt på lista, men må finne noen passende farvann og tid til overs.

Saltvann:

Torsk

Sei

Lyr

Berggylte (mye lettere å filetere enn mange tror, men gir også utrolig god kraft)

Hvitting (blandt det aller beste)

Lange (husk salt)

Grønngylt

Steinbit (joda, ikke oppskrytt, the real deal)

Uer

Makrell

Horngjell

Sild

Flatfisk (ingen over ingen ved siden):

Sandflyndre

Skrubbe

Rødspette

Tunge (aiaiai, det var digg)

Gapeflyndre

Lomre

Knurr

Rødknurr (knurr er langt bedre så spis den i steden;))

Fried little fish:

Svartkutling (vann)

Bergnebb (bein)

Link to comment
Share on other sites

Ellers har jeg som mål å teste matlaging på et noe karpefisk i løpet av sommeren. Mort, Stam, Vederbuk eller Brasme står høyt på lista, men må finne noen passende farvann og tid til overs.

Ville prøvd tidligst mulig på våren, eller i vann som ikke gir så mye gjørmesmak. Har hatt to runder med mort sålangt i våres, ikke noe å si på smaken. Ingen spesiell oppskrift heller, skrape av skjella, salt og smør, rett på steikepanna. Godt som bare det ;-)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.