Davidsen Posted June 20, 2006 Author Report Share Posted June 20, 2006 stekt brosme er en av mine favoritter så da liker jeg vel....viskelær?? tror nok du har gjort noe ruskende galt under tilbredning der davidsen Ikke umulig, men jeg er kjent som en som "spiser ***** meg alt" - men ostekake og brosme skjønner jeg ikke. Ser ut for at befolkningen er delt i to her; er det "smaker-genet" som gjør seg gjeldende? Kjenner mange som ikke liker brosme - og minst like mange som hevder at den smaker hummer. Hvor er de som sier "den går ann"? Brosma - enten elsket eller hatet? Spennende sportsfisk er det uansett! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovejan Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 jeg er enig med deg i ostekaken, det har jo ingen verdens ting med hverken kake eller ost å gjøre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hunter Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Jeg kom på enda en god i aburøken. Varmrøkt Røye. Snaddermat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RexHunt Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 jeg er enig med deg i ostekaken, det har jo ingen verdens ting med hverken kake eller ost å gjøre Hva??? Tullinger! Det er jo verdens beste kake. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blydonkern Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Hva??? Tullinger! Det er jo verdens beste kake. Rex for president Ostekake ruler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudolf Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Da jeg var i Sibir (den sørlige delen) for noen år siden (ganske mange faktisk ) satte vi garn og fikk masse fisk. Noen gjedder og endel karpefisker i varierende form og farge. De hadde masse skjell og smakte omtrent som vodkaen vi fikk servert til og det var ikke mye å skryte av De fiskene jeg liker minst å spise er lange og blåstål Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RexHunt Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Rex for president Ostekake ruler Donker'n blir visepresident Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tor Inge Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Da er vel nyttårsmenyen klar Øystein, det må jo bli brosme og ostekake. Muligens en flaske brennevin må konsumeres får hovedretten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidsen Posted June 20, 2006 Author Report Share Posted June 20, 2006 Nyttårsmenyen består vel stort sett av håbrann-biff og en finere hvithvin, om jeg forstod planene dine for august riktig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perca Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 (edited) Det var en her som lurte på om noen hadde smakt andre karpefisker, og det har jeg... Nå blir jeg vel hudfletta av "dassmortgjengen" (meiterne) , men jeg har lagd fiskekaker av stam, vederbuk og det vi kalte dasslaks, altså asp! Fiskekakene ble kjempegode på smak, men kakene ble altfor harde i konsistensen! Minte meg om gummiballer... Datt en av kakene på gulvet så spratt den flere ganger før bikkja fanga`n! Men smaken var som sagt god. Det som jeg har funnet ut er at om man skal lage fiskemat av karpefisk så er det veldig viktig å fjærne alle beina! Beina i en karpefisk er voldsomt tjukke i forhold til beina i en torskefisk i samme størrelse. Edited June 20, 2006 by Perca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiskekongen Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Spiser heller sjeldent fisk, men Brosme er uten tvil den fisken som smaker best! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMS Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Nå blir jeg vel hudfletta av "dassmortgjengen" (meiterne) , men jeg har lagd fiskekaker av stam, vederbuk og det vi kalte dasslaks, altså asp! Ser ingen grunn til at meitere skulle kritisere deg for å lage mat av vederbuk eller stam, sålenge de ikke er sjeldent store eller sjeldne der de er tatt; er vel ingen her på forumet som kritiserer noen for å høste av bestander som tåler det? Interessant om det er mulig å lage ok mat av vederbuk, er jo store bestander av mellomstor fisk i f.eks. Glomma og Drammenselva, og jeg ser ikke noe galt i å bruke disse fiskene til mat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoika Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Av de kulinariske fiskerettene jeg har spist i Norge er vel helgrillet laue en av de mest positive overraskelsene. God smak, litt sånn fisketur-snacks. Panert hork derimot var en gedigen skuffelse! Men etter å ha rensa og flådd 30 snørrgjørs blir forventningene heller store Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilhelm Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Vassild er helt nydelig,men må være fersk. litt løs i kjøttet,men fabelaktig på smak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
menig fiskebolle Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Personlig synes jeg Gjørs er noe av det beste jeg kan få,MYE bedre en f.eks Laks. Ellers synes jeg at fisk må tilberedes litt,man koker jo ikke en okse indrefile for så synes det smaker nydelig. Beste jeg har spist fra havet i år må være en rødspette på 1,6kg som dama fikk i påsken.Panerte den med litt mel og "havets Krydder"(blandingskrydder fra Black Boy) og stekte den med litt paprika og vårløk,servert med ris og litt soyasaus skle det rett ned. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pikopath Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Beste jeg har spist so far: Kokt laue i brød, med sennep og ketsjup og en liten dæsj med potetsalat. Marinert brasen, marinert i magesyra fra gjedda. P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoffa Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Ål i brød og lumpe med rekesalat er en klassiker flere burde prøve Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karl Inge S Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Kjapp liste: Ferskvann:Ørret laks Regnbue Røye Ål Saltvann: Fjesing Piggvar Torsk Lomre Rødpsette Sandfyndre Havabbor Lyr Sei Hvitting Hyse Lange Brosme Makrell sjøørret Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remy Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Favoritten er fortsatt kokt brasme og pomfritz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Skjønner ikke at det er C&R holdningen som betegnes som ekstrem av trådstarter etter å he lest denne tråden..... Matvanene til flere her virker på meg mye mer ekstrem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eirik Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Denne var rask å svare på! Fiskepudding Fiskegrateng Fiskepinner Røket laks/ørret Kveite på Røst! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovejan Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 fordi om noen har spist en art, så betyr det vel ikke at det er en vane Denne var rask å svare på!Fiskepudding Fiskegrateng Fiskepinner Røket laks/ørret Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veibekk Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Denne var rask å svare på! Fiskepudding Fiskegrateng Fiskepinner Røket laks/ørret Du er vel oppi en 10-15 arter allerede her tenker jeg. Beste jeg har smakt er sprøstekt lågåsild fra Mjøsa. mmm.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eirik Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Du er vel oppi en 10-15 arter allerede her tenker jeg. Beste jeg har smakt er sprøstekt lågåsild fra Mjøsa. mmm.... Tviler ikke, allsidig kar ser du! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pikopath Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Goldfish fra Maarud er kanskje den aller beste, sammen med noen øl. Jordbærfisken fra malaco er heller ikke å forakte. Ellers er vel laks og ørret helt greit, makrell og HA litt mindre greit. Har vel og sett på at en torsk ble fortært.. P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.