Rune Skrevet October 19, 2008 Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 Noen som kan anbefale noe? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hunter Skrevet October 19, 2008 Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 Fetzer 2006. Californisk rødvin med mye smak. Generelt om rødvin til villt vil jeg anbefale kraftige viner med mye smak. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rune Skrevet October 19, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 liker veldig godt fetzer hvitvin til kylling, så kanskje dette kan være noe eneste min lokale sjappe er registrert med er en fetzer valey oaks zinfandel 05/06. denne beskrives som Dyp rød. Aroma preget av mørke bær, innslag av kakao og lakris, hint av brent tre personlig synes jeg denne hørtes bedre ut, fetzer valey oaks cabarnet sauvignon 05/06, men den finnes nærmest i berger: Dyp rød. Aroma med preg av moreller, eik og vanilje, antydning til røyk i ettersmaken Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mao Skrevet October 19, 2008 Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 La Chasse Reserve La Chasse Reserve kommer fra vingården Vriesenhof i Stellenbosch. Distriktet strekker seg fra den nordøstre delen av False Bay og til Durbanville i nordvest og Paarl i nordøst. Klimaet i denne delen av landet er velegnet for vinproduksjon. Nedbørsmengden her gjør at kunstig vanning av vinmarkene ikke er nødvendig. Etiketten til La Chasse Reserve er en akvarell av et elgpar i norsk høstlandskap, laget av den danske kunstneren Lasse S, bosatt på Færøyene. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rune Skrevet October 19, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 La Chasse Reserve; denne finnes jo i haugesund! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
westside Skrevet October 19, 2008 Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 Chantalouette 2003, Pomerol, Bordeaux - enkelt og greit. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet October 19, 2008 Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 Selv pleier jeg å blande 50/50 HB og husholdningssaft. Funker til alt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Blydonkern Skrevet October 19, 2008 Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 Selv pleier jeg å blande 50/50 HB og husholdningssaft. Funker til alt. Du må ødelegge litt??Holder med rødbrus da! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Chironomus Skrevet October 19, 2008 Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 Årgangs-Amigo er heller ikkje ueffent. Gjerne 2007, den er knall! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet October 19, 2008 Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 Her er det bare en som duger - "The puking deer", eller "Grand venur" som den også kalles. Nyyydelig. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet October 19, 2008 Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 Her er det bare en som duger - "The puking deer", eller "Grand venur" som den også kalles. Nyyydelig. Denne har jeg kjøpt litervis av, men ikke drukket selv enda Men har blitt fortalt at den funker godt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hunter Skrevet October 19, 2008 Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 Grand venur er en god vin, men ikke typisk viltvin etter min smak. Men for alt i verden, den duger. Årgangs-Amigo er heller ikkje ueffent. Gjerne 2007, den er knall! Dette er ikke viltvin i det hele tatt. Vin jeg kun drikker i nødstilfeller. Quinta dos Aciprestes Reserva og Masi er også gode viltviner. Terningkast 6 og 5. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rasmus Skrevet October 19, 2008 Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 Årgangs-Amigo er heller ikkje ueffent. Gjerne 2007, den er knall! Amigo er vel strengt tatt best til alt! ;-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Chironomus Skrevet October 19, 2008 Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 Jepp, Asbjørn anbefalar den til absolutt alt! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
beerbellybob Skrevet October 19, 2008 Rapporter Share Skrevet October 19, 2008 Rhone er sjelden feil til vilt. De har som regel mye smak. En jeg har testet med hell som man heller ikke blakker seg på er Chateau Segries: http://www.dn.no/vinguiden/sok/?id=17956-21257 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
piscator Skrevet October 20, 2008 Rapporter Share Skrevet October 20, 2008 Noen som kan anbefale noe? Som Hunter er inne på bør du servere en relativt kraftig og fyldig vin med mye smak. Zinfandel viner fra California, som Fetzer, er bra saker. Gode Bordeaux viner må naturligvis vurderes, men av franske rødviner passer Rhone viner generelt sett bedre til min gane. Av italienske viner er en god Barolo også ypperlig til vilt, det samme er Amaroner, eller hva med en kraftig Ripasso vin, som kan betraktes som en enklere utgave av en Amarone, men som jeg synes er vel så gode matviner? Skikkelige smaksbomber! Prøv for eksempel Vigneti di Torbe. Og til slutt; glem ikke Rioja vinene til vilt. En av mine beste mat/vinopplevelser var en Coto de Imaz Gran reserva til hjortefilet, traktkantareller, rødvinsaus og hasselbakte poteter. En skikkelig innertier! Kjenner at tennene løper i vann bare over minnene om dette måltidet! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
westside Skrevet October 20, 2008 Rapporter Share Skrevet October 20, 2008 Amigo er vel strengt tatt best til alt! ;-) Hehe Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet October 20, 2008 Rapporter Share Skrevet October 20, 2008 En av mine beste mat/vinopplevelser var en Coto de Imaz Gran reserva til hjortefilet, traktkantareller, rødvinsaus og hasselbakte poteter. En skikkelig innertier! Kjenner at tennene løper i vann bare over minnene om dette måltidet! *sikle* Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lars Holte Skrevet October 27, 2008 Rapporter Share Skrevet October 27, 2008 Amarone vin. Må testes http://www.wineaccess.ca/articles/item/amarone Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
piscator Skrevet October 27, 2008 Rapporter Share Skrevet October 27, 2008 Amarone vin. Må testes Absolutt. Amarone er saker! Noen av de tyngste og mest alkoholsterke amaronene, med et alkoholinnhold på 15%, er så fyldige at de nesten tenderer over mot portvin i stilen, og disse synes jeg egner seg best som en ren nytevin, fremfor som matvin. Men en mer "normal" amarone er jo noe av det beste du kan helle i glasset når du serverer vilt, enten det er ryper, hjort eller annet snadder. En av mine favoritter (jeg har smakt en 10-15 forskjellige amaroner), er Righetti sin utgave. Den er ikke av de fyldigste, men er svært smaksrik, og er en super viltvin. Den er heller ikke av de dyreste. Righetti har også en veldig fin Ripasso-vin (som jeg faktisk drakk til søndagsmiddagen i går! ), som absolutt kan anbefales. PS: et søk på Vinmonopolets sider viser at de ikke har Righettis amarone i sortimentet, og heller ikke på systembolagets sider fant jeg denne, enda jeg vitterlig kjøpte noen slike flasker på bolaget i Charlottenberg. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet October 27, 2008 Rapporter Share Skrevet October 27, 2008 Buckfast! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
permagnar Skrevet October 27, 2008 Rapporter Share Skrevet October 27, 2008 (endret) Caberneten fra Fetzer passer nok bedre enn Zinfandel til hjort og vilt. 2001/2 var et bra år fra Fetzer, se om du ikke får tak i denne. Viña Alberdi (Rioja) 2001 er også en knallvin som burde være innertier til hjort. Endret October 27, 2008 av permagnar Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
piscator Skrevet October 27, 2008 Rapporter Share Skrevet October 27, 2008 Caberneten fra Fetzer passer nok bedre enn Zinfandel til hjort og vilt. 2001/2 var et bra år fra Fetzer, se om du ikke får tak i denne. Viña Alberdi (Rioja) 2001 er også en knallvin som burde være innertier til hjort. Tja, jeg er tilbøyelig til å være uenig i at Cabernet-vinen til Fetzer er bedre til vilt enn Zinfandel-vinen, men det er helt greit og kanskje bare et uttrykk for at smak og behag er forskjellig. Faktisk synes jeg generelt at Zinfandel er en bedre "vilt-drue" enn Cabernet Sauvignon, som jeg synes er en "oppskrytt" drue. Bevares, det fins mange flotte og ikke minst lettdrikkelige viner laget på Cabernet, som tross alt vel er verdens mest populære rødvinsdrue. Men til vilt synes jeg druer som Zinfandel, Tempranillo, Shiraz, Pinotage, Sangiovese mfl er bedre. Men like viktig som druetypen er naturligvis voksested, og hvordan vinen er laget, og ikke minst lagret. For øvrig er jeg enig i at de fleste lagrede Rioja-viner (som jo er laget på Tempranillo-druen) er knallbra til hjort. Min personlige Rioja-favoritt er Muga, den nevnte opplevelsen med Coto de Imaz (som jo er en annen favoritt) til tross. Skal jeg komme med et annet go'tips er det viner fra Ribero del Duero, altså de øvre delene av Duero-elven på spansk side (Duero er jo elven som renner ut ved Porto i Portugal, der Portvinene lages). Men på spansk side lages det mange knall gode rødviner på tempranillo-druen. Aventino til 110 kroner må være et av de beste kjøpene på polet i dag. Enormt mye vin for pengene, kan drikkes til det meste, vilt inkludert, og har et stort lagringspotensiale. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
asmund aa Skrevet October 27, 2008 Rapporter Share Skrevet October 27, 2008 Her en av de Spanske?... Dere ikke må høre på mannen som drikker rødvin av gummi turkopp..... Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/26720/67740.jpg Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
permagnar Skrevet October 27, 2008 Rapporter Share Skrevet October 27, 2008 Snyltekoppen kan brukes til så mangt Aventino skal forøvrig testes. (PS! Hvis noen kjenner til norske "vin forum" på nett tar jeg i mot tips på PM) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.