Gå til innhold
Fiskersiden

Dette her kan jeg ikke fatte og begripe.


Gimbo
 Share

Recommended Posts

Ikke dra dette for langt da folkens, dette voldsomt kritiske blikket som blir rettet mot gårdsdriften i Thailand er å stå med minst ei tå over streken synes jeg.

Jeg for min del gidder som sagt ikke å ta hensyn til hva folk her inne måtte finne på å mene om meg. Til det har jeg det alt for moro i denne tråden som jeg ikke greier å ta så høytidelig som enkelte her inne tydeligvis gjør med stor fynd og engasjement. Skulle tro dere var misjonærer som skulle frelse et frafallent medlem av sekten.

Og jada. En pulk er ikkke annet enn et akebrett, med veltebøyler og drag. De som ikke evner å se dette, bør vel snart leie inn en eller annen med vett iskallen som kan fortelle dem at keiseren står uten klær. Dette akebrettet selges til nesten dobbel pris av en fjellpulk til å dra tyngre lass og som er dobbel så stor, om ikke enda større. Fjellpulken er i samme kvalietet og laget av akkurat de samme materialene.

Prisen på barnepulken er dermed ikke annet enn ren utnyttelse av folks naive betalingsvilje her i riket.

Men når man bor i en nasjon der folk godtar at en bil skal koste dobbelt så mye som i nabolandet, og det kun pga av statlige avgifter. Mens man må kjøre på veier som er verre enn de man finner i de fleste uland. Her vet jeg hva jeg snakker om siden jeg har kjørt bil i noen av de verste av dem. Var det 50 milliarder de drar inn i året bare i vei og bilrelaterte avgifter? Hvor mye bruker de så på dette?

Samtidig lever vi i et velferdsystem, som skal være så jævlig bra. Mens kreftpasientene dauer mens de står på venteliste, og nyfødte barn dauer av banaliter på fødeavdelingene som selv uland greier å håndtere, fordi "verdens rikeste land" ikke har penger til å spandere de mest elemntære tiltak som kunne reddet disses liv.

Og våre gamle, de stuer vi vekk på gamlehjem hvor de stort sett mishandles og vanskjøttes ihjel av et personale som hverken har kompetanse eller tid til å ta seg skikkelig av dem, fordi det ikke finnes penger til å ansette kompetente folk. Er de heldige trekker personalet for gardinen så de får dø i fred på gangen mens man ligger i sitt eget piss og drit.

Og når vi blir gamle...vel da er nok olja forlengst slutt, og hele velferdsystemet i en nasjon hvor halve arbeidstyrken går på trygd forlengst brutt sammen. For jeg regner da med at ingen her inne tror et sekund på at opdrettsnæringa skal berge oss når olja tar slutt ome en 15- 20 år?

Så jeg håper dere sparer til alderdommen. Men for de som regner en 4-5000 kroner til et akebrett som småpenger, og billig. SKulle vel ikke dette være noe problem?

Lykke til!

Hvem har kritisert gårdsdriften i Thailand?

Han sikter vel til Perca eller hva han kaller seg, som ble hysterisk fordi vi kunne komme til å utnytte noen stakkars landarbeidere, og fordi jeg bomma på hvor mange kvadratmeter det er i en kvadratkilometer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 89
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Hehehe... Der vippa det over fra "underholdende provokasjon for provokasjonens skyld" til "stokk dum". Morsomt ned en liten debatt, og gøy å provosere når man har funnet ut hvilke knapper man skal trykke på, men til slutt blir det liksom litt kjedelig...

Ikke dårlig forresten. All mulig herlig god gammaldags syting iblandet uvitenhet og en solid dæsj blåbrun politikk stappet inn i et suverent lite foruminnlegg. Jeg er imponert. Hadde man fremdeles hatt den der pluss/minus-funksjonen på innlegga her skulle det der fått et digert feit pluss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er kjempemorsomt (det morsomtste er at Gimbo selv uttaler at han har det morsomt i denne tråden)! Kan du, Gimpo, komme med flere utledninger om livet på landsbygda i Thailand? Gjerne gjenta dine aversjoner mot moderlandet også, smør gjerne på tykke lag ekstra.

Jeg tror jeg jomen meg jeg skal bort på Rimi'n å kjøpe pottis og kanskje tilogmed dipp. First Price selvfølgelig, altfor dyrt med merkevarer som Kims og Maarud.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Berre ingen tipsar kongen om at nokon harselerar med kona hans, såvidt eg veit er ikkje han nådig mot kritikarane sine :D .

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/fikk-tre-aars-fengsel-for-aa-ha-kritisert-kongefamilien-2515235.html

http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/03/29/496498.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og når vi blir gamle...vel da er nok olja forlengst slutt, og hele velferdsystemet i en nasjon hvor halve arbeidstyrken går på trygd forlengst brutt sammen. For jeg regner da med at ingen her inne tror et sekund på at opdrettsnæringa skal berge oss når olja tar slutt ome en 15- 20 år?

Godt å se at jeg kun har 15 år med jobbing foran meg...

Tror nok du bommer litt her Gimbo....

Ellers en meget underholdende tråd :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:P Friskt dette her, godt at det er noen med litt tjukk hud i forumet. Blir jo rene romanen, nesten slik at du ikke kan legge tråden bort. Hva kommer i neste innlegg...

Nå er det gått over til ren underholdning. Synd at jeg skal ta meg en tur til kjellern hos Tom Ole i kveld. Hva går jeg glipp av kommende timer. Venter i spenning til jeg er tilbake.

Og en helt utrolig innholdrik sak, fra pulker, akebrett, olje, landbruk, kvardatmeter,cm km etc. Nesten bare fisk som mangler. Fra roman til krim. Hvem tykker først på rapporterings knappen... :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hver gang jeg ser bildene blir jeg helt avsporet fra denne viktige samfunnsdebatten og lurer på hvilke fisk og hvor store som svømmer rundt der..... vekselbruk har de peiling på i Asia, der har vi mye å lære.

Veldig interessant det du sier her,jeg vet ikke hva som gjøres i Thailand,men mange plasser i Asia drives et betydelig fiske i risåkrene.I tillegg har de ender/gjess svømmende i vannet,disse spiser alt utøy over vannet samtidig som de "gjødsler" åkeren.Ergo har de ris,fisk og fugl på bordet samtidig som de slipper å gjødsle jordet

eller fore dyra :D Genialt og samtidig miljøvennlig. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurer på om det er like flott å være nordmann i Thailand om man ikke har norsk lønn ?

:D Det bur jo mange norske trygda der, og dei lever tilsynelatande godt der nede. Men når helsa svikter eller andre behov for "det vi er vandt til her heime" melder seg, då er ikkje kvardagen like lett lenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det bur jo mange norske trygda der, og dei lever tilsynelatande godt der nede. Men når helsa svikter eller andre behov for "det vi er vandt til her heime" melder seg, då er ikkje kvardagen like lett lenger.

Ja, norsk trygd lever man godt på i Thailand..

Men, vis meg den nordmann som bosetter seg i Thailand på thailandsk lønn :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.