Gå til innhold
Fiskersiden

Team Lotafish 2010


Martin S
 Share

Recommended Posts

Hei alle! En litt forsinket årsrapport fra oss :rolleyes:

Team Lotafish ble etablert i anledning Langesund Fiskefestival 2008, et trekløver bestående av Christian (ikke forumbruker), Roger (N) og Martin (S). I 2009 fikk vi et nytt medlem, Thomas (Thomas94) som vi var blitt kjent med gjennom Fiskersidens forum. En ung kar som heller vil stå og blanke en vinterkveld enn å spille Playstation, sånt likte vi!

Siden Christian ikke tror det går an å fiske utenom festivalhelgen falt det seg naturlig at Thomas ble med når Team Lotafish bestemte seg for å delta i NM i sportsfiske for lag. Vårt beskjedne mål var en plass blant topp 10. Vi klarte dessverre ikke det, men vi er fornøyde med 11. plassen vår vi :)

2010 har bydd på mange fine turer, en del fine fisker. Vi har alle fått flere nye arter, prøvd en del forskjellige metoder og lært masse, og et godt knippe perser har det også blitt. La oss så begynne.

Vinter (ca. januar - mars)

Vinteren 2010 var bitende kald, og lang. Noe som for alle andre enn isfiskere, og knapt nok de, er noe skikkelig dritt. Men det ga også muligheter til å isfiske steder som det ikke altfor ofte legger seg gangbar is.

Thomas var opptatt med et eller annet, så denne første perioden var det Roger og Martin som stod for fiskingen.

Noen turer til Valle og Eidangerfjorden resulterte i en god del fisk, vi trekker frem blant annet:

113109_s.jpg

Rogers knurr på 580g (Foto: Åsmund Isaksen)

113110_s.jpg

Martins makrell på 870g

samt at Martin endelig fikk en etterlengtet skrubbe på beskjedne 315g og notert Øyepål som ny art, 90g:

113111_s.jpg

I jobbsammenheng dumper Roger innom Bergen innimellom, og en frisk bergensk vinterkveld fikk han lurt opp ei svært godkjent havmus på 1960g:

113112_s.jpg

Isen skulle vise seg å skape problemer også, en vintertur med Jera II fra Langesund ble rett og slett sabotert av isflak. Da turen endelig ble gjennomført i slutten av mars, fikk Roger og Martin perset på hhvis lange 13,6 og brosme 6,5:

113114_s.jpg

Foto: Åsmund Isaksen

113113_s.jpg

Foto: Åsmund Isaksen

Vår (ca april - mai)

Årets andre Jeratur ble gjennomført første helgen i april. Dessverre hadde ikke Martin anledning til å være med, så Roger og Thomas fikk med seg Dan på tur. Og det ble da ingen dårlig tur. Thomas fikk brutt 10-kilos grensa Martin fremdeles sliter med. Han fikk en fin langepers på 13 kg, Roger knaller til med årets andre langepers, på 15,9kg, og Dan fikk seg en anstendig blåkjeft.

113117_s.jpg

113116_s.jpg

113115_s.jpg

April ble en svært fin måned etter den lange vinteren, og lengre dager med sol og varmere i været førte til årets første ferskvannssatsing. Thomas greide det på første forsøk, Martin brukte litt lenger tid, men tilslutt satt en ny art for oss begge, sørv! Martin fikk bestenotering med denne på 980g.

113148_s.jpg

I mai fikk Roger mast seg til en tur med Bergensgjengen til Fuglsetfjorden, som resulterte i lysingpers på 3,2kg, og denne flotte sandflyndra på hele 1180g.

113119_s.jpg

Martin holdt seg i nærmiljøet, og fikk lurt til seg enda en ny ferskvannsart, en knøttliten vederbuk.

Sommer (ca juni-august)

Sommer og sommerferie er fisketid.

Thomas

Vi kommer vel ikke unna, så vi kan like godt åpne med Thomas sin flotte karpe på 6,245kg:

113120_s.jpg

Fiin!

Thomas var også på ferie på Bergenstraktene og med god guiding ble det pers på brosme, 6,26kg, lyr 2,99kg, sei 4,19kg, beskjeden torsk på 4 kg og noen nye arter, uer på 1,9kg og glassvar 525g.

113121_s.jpg

113122_s.jpg

113123_s.jpg

Roger

Rogers høydepunkt for sommeren skulle være turen til Sørøya. Den blåste dessverre bort, men resulterte likevel i ny art, uer på 2,6, torskepers på 6kg og ny art med en mikro steinbit. Kveitedrømmen består, så nord-norge får nok besøk igjen snart.

113124_s.jpg

Siden Roger er fra indre Telemark er han lommekjent i de gode suterområdene. Dette skrøt han av, og det endte tilslutt med at han måtte guide både den ene og den andre ut i sivkantene. Selv fikk han en anstendig suter på 2,1kg under disse øktene. Han har fått myyye større, så den var ikke verdt å ta bilde av...

Videre i ferskvann ble det både karpe- og karussfiske som endte i en karpepers med forbedringspotensiale, 1050g, og en pen karuss på 937g.

113125_s.jpg

Jammen fikk han ikke tid til en liten artsturne eller to også, og fikk notert dvergmalle, flire, brasme, gjørs, hork, laue og gullbust før saltvann igjen fikk fokus.

113132_s.jpg

Liten men kul!

Martin

Innsatsen blir litt blek sammenlignet med de to andre, men med solid persforbedring på rødspette 1,7kg, og ny art i form av gapeflyndre på 100g, kan han ikke klage heller.

113134_s.jpg

113135_s.jpg

Langesund Fiskefestival 2010 som skulle bli så utrolig bra, ble bare så utrolig råtten. Etter en grei førstedag gikk vi på en solid kjempesmell på søndag, og denne helgen ble tilslutt ikke mye å skrive hjem om. Hvertfall ikke for oss gamlingene i teamet. Thomas fikk karret til seg festivalens største fisk, med en lange på 14,35kg, en ny art i form av svarthå på knappe halvkiloen, og en blåkjeft på 1,2kg. Under festivalen var originalmedlem Christian på plass, så vi konkurrerte på en måte med Thomas. Og han grisebanka oss. Ufint!

113136_s.jpg

Festivalens største fisk, og ny pers.

113137_s.jpg

113138_s.jpg

113139_s.jpg

Og jammen ble det ikke premie også, en ikke ukjent FS profil hadde æren av å dele ut premiene.

Høst vinter (ca september-desember)

Roger og Martin deltok på Bergen Fiskefestival som ble arrangert for første gang ifjor.

I forbindelse med turen ble det fisket litt i Bergen sentrum, som endte i pigghåbonanza, og ny art for Martin, største på 3,6kg. En helt OK bifangst ble det også, seipers på 5,5kg.

107632_s.jpg

Under selve festivalen hadde vi et mer eller mindre frivillig gjestemedlem, Dan. Festivalrapport ligger her, men kjapt oppsummert må Team Lotafish være svært fornøyde, med 2. og 3. plass individuelt, best team og ikke minst er det jo veldig spennende fiske i Øygarden.

113141_s.jpg

Beste team! Foto: Kjetil Guttormsen

113143_s.jpg

Fin gjeng på Nautnes! Foto: Kjetil Guttormsen

Siste turen med båt før vinteren endte i at Roger fikk notert sild som ny art, og Martin fikk fløyfiskpers på 120g.

Det ble enda en tur til det glade vestlandet. Fjordarmene i Sogn huser mye grom fisk, og artig fisk. En tur med mye moro, en del fisk, noen nye arter, hyggelige bekjentskaper og god mat og drikke. Åsmund har skrevet litt om den her.

Martin fikk notert blålange og hågjel som ny art under oppholdet, Roger perset med en pen lusuer så nær spekimen at det var nesten surt.

IMG_2280.jpg

113144_s.jpg

Isen legger seg tidlig igjen i 2010, og på de siste to turene får Martin notert en småflekket rødhai, som blir pers siden hans første aldri ble veiet. 1040g

113145_s.jpg

Foto: Jon Kolstad

Og ikke minst, ryktene om diger kolmule i Eidangerfjorden får oss også utpå isen der i romjulen, hvor Roger får ny art, godt over specimenmerket.

113146_s.jpg

Thomas som har fått plass på Team Elbe har vært på tur i Drøbak, og skaffet seg bl.a. ny art i form av kloskate på 885g.

113147_s.jpg

Det skal også sies at Thomas tråkker til i det meste av konkurranser, og skaffet seg 1.plass junior i Drøbak, 3.plass junior under Pigghåfestivalen, og 2.plass junior og en sterk 37.plass totalt på Langesund Fiskefestival, samt premie for størst fisk. Veldig bra!!

For de tallinteresserte, 2010:

Roger 16 nye arter, totalt 64

Martin 10 nye arter, totalt 46

Thomas 4 nye arter, totalt 42

Vi vil takke alle gamle og nye fiskevenner for hyggelig samvær i 2010, og håper vi ses igjen snart!

Godt nytt år ønskes alle!

Hilsen Team Lotafish

Martin S, Roger N, Thomas94

(Jeg tror jeg har greid å kreditere bilder der det skal, hvis jeg har bommet eller noen føler seg utelatt beklager jeg det. Gi meg beskjed så fikser vi det!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger alle sammen, gøy at dere setter pris på rapporten :)

Gullfiskern: Hehe, jeg har tenkt det samme, kanskje er det en Lota i Lotafish sin årsrapport for 2011 neste år :)

Kanskje, hva er det for noe ord?

Den sakl være med neste år :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.